maanantai 2. huhtikuuta 2012

Bilteman ruohonleikkuri

Biltemassa on myynnissä edullinen ruohonleikkuri, joka maksaa vain 115 euroa. Viime vuonna hinta oli 159 euroa.


Tekniset tiedot

Suurin teho: 1,8 kW/2,4 hv
Sylinterien määrä: 1 kpl
Iskutilavuus: 123 cm³
Kierrosluku: 3 000 kierr./min.
Polttoaine: Lyijytön 95-oktaaninen bensiini
Säiliön tilavuus: 0,8 l
Moottoriöljy: SAE 10W/30
Öljyn määrä: 0,6 l
Käynnistysmenetelmä: Narukäynnistys
Jäähdytysmenetelmä: Ilma
Suurin leikkuuleveys: 50 cm
Leikkuukorkeus: 30–75 mm
Leikkuukorkeusvaihtoehtoja: 5 kpl
Tärinä: 3,27 m/s²
Äänenvoimakkuus LWA: 98 dB
Äänenpaine LPA (10 m): 84 dB
Paino: 25 kg

Vertailuna voidaan käyttää Husqvarnan Master 46 -leikkuria, jonka tämän vuoden hinta on 305 euroa. Masterin on ominaisuuksiltaan samankaltainen, vaikkakin siinä on suurempi moottori, 3,75 hv, ja se painaa 7 kilogrammaa vähemmän. Painoerolle on vaikea löytää selitystä, ellei sitten Bilteman runko ole metallia, vaikkakin se näyttää muovilta.


Master on aito bioleikkuri, eli se silppuaa ruohon alleen. Bilteman leikkuri voidaan muuttaa sivulle heittävästä ”hienontavaksi”, mitä se sitten tarkoittaakin. Silppuaminen vaatii enemmän tehoa moottorilta, koska siinä on enemmän työtä kuin pelkässä katkaisemisessa. Siksi onkin luultavaa, että Bilteman moottorin teho saattaa olla riittämätön leikattaessa pitkää ruohikkoa hienontamis-asennossa.

Biltema on varmasti riittävä pienille, muutaman aarin pihoille. Jos uuden leikkurin saa 115 eurolla, miksi maksaa siitä 190 euroa enemmän..? Kuvan Master-leikkuri on hankittu 1998, ja leikattavan piha-alueen koko on nykyisin noin neljänneshehtaari, jonka leikkaamiseen kuluu kaikkine pensaiden kiertelyineen aikaa noin 80 minuuttia.

Oleellista ruohonleikkurin huollossa on vuosittainen moottoriöljyn vaihto ja terän teroitus, jonka voi yksinkertaisesti tehdä viilalla. Siihen tarvitaan latta- ja pyöröviila. Kulmahiomakoneella sen pilaa varmasti.

1 kommentti:

  1. Ostin Bilteman työnnettävän ruohonleikkurin kesäkuussa 2013 hintaan 119 euroa. Aivan loistava peli. Laite on kevyt käsitellä ja helppo käynnistää. Yllättävän hiljainen. Osta 3 euron öljyt samalla (0,6 l).

    Se on mitä ilmeisimmin uudellennimetty Hyundai, sillä näin Tarjoustalossa samannäköisen Huyndain hintaan 169 euroa.

    VastaaPoista