sunnuntai 27. lokakuuta 2013

MiniInTheBox-verkkokauppa

MiniInTheBox on kiinalainen verkkokauppa, jossa myydään mm. paristoja, led-lamppuja sekä atk-, puhelin- ja viihde-elektroniikkalaitteiden tarvikkeita. Yritys lupaa toimittaa tilauksen ilman toimituskuluja. Maksu hoidetaan etukäteen luottokortilla. Arvioitu toimitusaika on 10–20 päivää.

Päätin kokeilla tilaamista ja tilasin matkapuhelinakun ja samanmerkkiseen kelloon paristoja. Kymmenen nappiparistoa maksaa vähemmän kuin paikallisessa kaupassa yksi kappale.

Akun (Nokia BL-5C -vastaava) hinta on 3,67 € ja nappiparistojen hinta on 1,37 €. Tilauksen yhteishinta on siten 5,04 €. Koska tilauksesta perittävän alv:n määrä jää alle 5 euron, sitä ei peritä. Kyseisistä tuotteista ei peritä tullia, vaikka useimmista tuotteista sitä tavallisesti peritäänkin.

Asiaan palataan, kun tuotteet ovat saapuneet.


LISÄTTY 26.11.2013:

Lähetys oli saapunut postiin 21.11. Kuljetuksen oli, kuten tilauksen yhteydessä kerrottiinkin, hoitanut Ruotsin Posti eli Posten. Lähetys tuli kirjattuna kirjeenä(!), ja lähettäjäksi oli merkitty eräs Ruotsin Malmössä sijaitseva postilokero.

Näyttää siltä, että Ruotsin Posti kuljettaa jollekin tietylle alueelle, esim. Pohjois-Eurooppaan, osoitetut lähetykset ensin Ruotsiin, mistä se sitten lähettää ne eteenpäin kirjattuina postilähetyksinä, ja tekee sitä vielä kannattavasti. Tilauksen arvohan oli vain 5,04 euroa, josta ei voi lohjeta kovinkaan paljon toimituskuluihin Kiinasta Suomeen. Muistettakoon, että kirjatun kirjeen lähettäminen Suomessa (vaikka naapuritaloon) maksaa 6,20 euroa. Ruotsiin vastaava maksu on 8,00 euroa.

Tilatut tavarat olivat halutunlaisia. Puhelinakku näyttää olevan ladattu (jännite 3,92 V), mikä kertoo siitä, että sen valmistamisesta ei ole kulunut kovin kauan aikaa. Nappiparistotkin (yhden mittaamisen perusteella) näyttävät olevan täydessä varauksessa.

Vastaavanlainen tarvikeakku maksaa Suomessa noin 10 euroa, ja nappiparistot maksavat pari euroa kappale.

Tämän yhden ostoksen perusteella sanoisin, että MiniInTheBox on luotettava ja edullinen verkkokauppa. Toimituksessa kuluu aikaa tosin useampi viikko, mutta se lieneekin ”hinta” edullisista toimituskuluista (jotka itse asiassa sisältyvät tuotteiden hintoihin).

Suomen posti ei näytä olevan kilpailukykyinen monien muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tilasin viime keväänä yhdysvaltalaiselta iHerbiltä ”luontaistuotteita”. Paketin paino oli noin 1,3 kg, ja sen postikulut olivat vain 4 dollaria (3,2 euroa). Suomessa pienimmän paketin (2 kg) lähettäminen maksaa 7,40 euroa. Jos tilaat iHerbiltä, saat koodilla VJK417 viiden tai kymmenen dollarin alennuksen ensimmäisestä tilauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti