tiistai 4. maaliskuuta 2014

Muinaiset avaruusoliot (Ancient aliens)

JIM-kanava on jo muutaman vuoden ajan esittänyt amerikkalaista Muinaiset avaruusoliot -sarjaa mutta tosin hieman epäsäännöllisesti. Välillä on muutama jakso esitetty uusintana, kun taas toisinaan on esitetty jokin ennen näkemätön jakso. Sarjan myöhäinen ja epäsäännöllinen esitysajankohta tuskin kerää kovinkaan paljon katsojia, mikä on tietenkin harmi, koska sarja on oikea helmi kaiken muun reality- ym. roskan joukossa.

Sarjassa pyritään etsimään todisteita sille, että Maapallolla olisi joskus menneisyydessä vieraillut ns. muinaisia avaruusolioita, jotka olisivat avustaneet tuon ajan ihmisiä mitä moninaisimmissa tehtävissä. Sarjan alkuperäisnimi, Ancient aliens, on selvästikin suomenkielistä vastinettaan, Muinaiset avaruusoliot, sujuvampi vaikkakin tarkoittaa käytännössä samaa. Amerikassa sarjaa esitetään History Channel -kanavalla, ja siellä on menossa kuudes kausi. Jaksoja on tähän mennessä valmistunut 73 kappaletta, joista Suomessa on esitetty 32 kappaletta (kolme kautta).

Kukin jakso käsittelee tiettyä aihetta. Muinaiset avaruusoliot -sarjan juontaja (jota ei näy kuvassa) esiintyy neutraalisti ja johdattaa katsojat jakson aiheeseen. Ancient aliens -sarjassa esiintyvät henkilöt voidaan jakaa kahteen ryhmään: jonkin alan ammattilaiset, joilla useimmilla on jokin akateeminen oppiarvo, ja muinaiset avaruusoliot -teorian kannattajat.

Ammattilaisten joukossa on antropologeja, biologeja, arkeologeja, historioitsijoita yms. Omia Ancient aliens -teorioitaan ovat esittämässä mm. Erich von Däniken, Giorgio A. Tsoukalos, David Childress ja Philip Coppens. Useimmat ovat kirjoittaneet aiheeseen liittyvän kirjan. Ancient aliens -sarjassa kiinnittyy huomio näiden teoreetikkojen innostuneisuuteen asiaansa. Giorgio A. Tsoukalos kustantaa lisäksi jotakin alan lehteä.

Giorgio A. Tsoukalos on herättänyt julkista mielenkiintoa omaperäisen hiusmuotinsa vuoksi, josta tulee mieleen Juhan af Grannin kuontalo. Grann on myös ns. ufo-miehiä. Giorgio A. Tsoukalosista on tehty paljon leikkimielistä pilaa, josta alla on kattava valikoima. Kahta lukuunottamatta Giorgio A. Tsoukalos -pilakuvat ovat bloginpitäjän tekemiä, ja nuo kaksikin ovat muunnelmia jonkun toisen tekemistä Giorgio A. Tsoukalos -pilakuvista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti