torstai 8. kesäkuuta 2017

Lukijan mielipide: Ostinko laturin keksityn tarinan vuoksi?

Vuonna 1997 *julkisten onnettomuusselosteiden* mukaan Ruovedellä rakennuspaloja oli syttynyt ainoastaan 3 kappaletta. Niiden tapahtuma-ajat ja syttymissyyt ovat seuraavat:

1. 13.5.1997 Ilmoitusaika 14:07
Syttymissyyn tarkempi sanallinen kuvaus: Hionut tai leikannut laikkaleikkurilla metallilevyä, laikkauksesta lentänyt* kipinä* sytytti ulkoseinän.

2. 9.6.1997 Ilmoitusaika 1:43
Syttymissyyn tarkempi sanallinen kuvaus: Terassille jätetty *grilli*. Grillauksen jälkeen grilli jätetty terassille, josta yön aikana levinnyt talon ulkoseinään.

3. 7.9.1997 Ilmoitusaika 2:16
Syttymissyyn tarkempi sanallinen kuvaus: *Saunanhormi* oli sytyttänyt rakennuksen välipohjan rakenteet johtumislämmön vuoksi.

Miksi laturin sytyttämää paloa ei löydy? Voisivatko palosta kirjoittaneet toimittajat hoitaa tarinan loppuun ja selvittää ja julkaista todisteen anoppilan palon syttymissyystä mikä se sitten onkaan?

Blogin pitäjä ei vastaa yllä olevasta kirjoituksesta ja tietojen paikkansapitävyydestä millään tavalla, koska hänellä ei ole mahdollisuutta tarkistaa kirjoituksessa esitettyjä tietoja.

Terveisin. Asmo-laturin ostaja.

41 kommenttia:

 1. Linkissä Enbusken haastattelu. Mielenkiintoinen kohta alkaa 1:30.

  http://www.katsomo.fi/#!/jakso/488253

  Löytyykö sitä ensimäistä haastattelua mistään, jossa Asmoa haastatellaan sen palaneen talon kivijalan luona.

  VastaaPoista
 2. Petos. "Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle"
  Erehdytettiinkö 1400 ennakkotilaajaa tässä laturin markkinoinnissa? Videon mukaan laturilla piti säästää sähköä. Sehän on todistettu jo moneen kertaan, että nykylaturit kuluttavat mitättömän vähän sähköä.Tuo 8000 watin hukkakulutus on saatu käyttämällä vääriä kulutuslukemia ja sähkönsäästöväite taitaa siten olla selvää erehdytystä. Tuotteen pitäisi vastata siitä ennettuja ennakkotietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://rahantakoja.fi/asmo-charger-laturi-paloturvallinen-ja-saastaa-rahaa/
   Rahantakoja ihmetteli tuota kulutusta jo 2014.

   Vuonna 2008 julkaistussa artikkelissa Nokia ilmoitti laturiensa kuluttavan 30-300mW energiaa eli pahimmillaankin noin 2,6kWh vuodessa.

   Hurjalta kuulostavat luvut videolla herättävät hieman ihmetystä. Itselläni on käytössä Nokian Lumia 1020 älypuhelin ja lataan sen pääsääntöisesti mukana tulleella AC-60-laturilla. Nokian mukaan kyseisen laturin energiankulutus lepotilassa on 30mW eli noin 0,26kWh vuodessa.

   Asmo says:
   13.4.2014
   "Laskuissa on todella käytetty n.1W valmiustilan virrankulutusta per laturi vaikkakin nykyisissä laadukkaissa latureissa virrankulutus on tätä reilusti pienempi."

   Edellisestä kommentista herää kysymys: Miksi käytettiin lukemaa, joka tiedettiin jo alunperin vääräksi eli liian isoksi? Väärän lukeman käyttäminen laskelmissa ei ole ainakaan vahinko.

   Poista
 3. Jos tuo tarina talopalosta on tekaistu, Kalevan sen tehokkaana levittäjänä pitäisi oikaista kertomansa valheellinen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevan toimittajaa on tietojeni mukaan pyydetty selvittämään asia. Asia on erittäin merkityksellinen kuluttajien ja jopa sijoittajien kannalta. Pelkkä oikaisu jonkun sivun reunassa ei riitä. Pitää tehdä kokonaan uusi juttu, joka saavuttaa mahdollisen väärän tiedon saaneet kohteet riittävällä varmuudella. Käytännössä oikaisujuttu pitäisi tehdä netti-ja paperilehteen. Moni tilasi tuon laturin varmasti tarinan takia. Ehkäpä joku jopa laittoi rahaa osakkeisiin lehdistä saamansa tiedon perusteella. Sijoitusmuistiossakin tuo palo kyllä mainitaan.
   Viranomaiset tuon palon syyn kyllä saavat selville, jos toimittajista ei siihen ole.

   Poista
  2. Jos asia ei mene toimittajalle perille, kannattaa kääntyä päätoimittajan puoleen, joka on heidän esimiehensä.

   Poista
  3. Entäpä jos paikkansapitämättömän tiedon levittäjä on päätoimittaja itse, eikä hän halua oikaista asioita? Voiko tällöin sanoa, että tämä on silloin myös koko lehden linja?
   Onko esim. Kaleva sitoutunut noudattamaan journalistin ohjeita?

   Poista
  4. Yle, joka rahoitetaan veronamaksajien pussista Yle-verolla, on myös ollut tehokas anoppilan palotarinan levittäjä ja laturiyrityksen mainostaja.
   Aikookohan ylen toimittajat selvittää tuon tapauksen ja oikaista mahdolliset virheellisesti uutisoidut asiat?

   Poista
 4. Kossupullosta vetoa, että syttymissyy oli grilli. Ottaako blogin pitäjä vedon vastaan? Onko muita halukkaita osallistumaan vetoon?

  VastaaPoista
 5. Kyseisen yrityksen osakasluettelo kiinnostaisi nähdä. Miten sen saisi nähtäväksi? Osaako blogin pitäjä neuvoa asiassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta oli maininta eräässä kommentissa. Sen kuin vain menee yrityksen pääkonttoriin ja pyytää sen nähtäväkseen.

   Poista
 6. On aika hurjaa, jos tässä tapauksessa lähdettiin todellisen palon pohjalle keksimään syttymissyyksi laturi. Palon syttymisyy saadaan helposti selville. On aika lapsellista ajatella, että kukaan ei sitä toisi julkisuuteen, jos se olisi jokin muu kuin laturi.
  No ketkä tietävät tästä kuuluisasta anoppilan palosta varmasti totuuden? No ainakin Asmo, hänen avopuoliso, anoppi, paloa sammuttaneet palomiehet, vakuutusyhtiö ja poliisi. Edellämainitut viranomaistahot ovat varmasti olleet tuon palon syttymisyyn selvittämisessä mukana. He tietävät totuuden.
  Mitähän seuraavaksi tulee tapahtumaan?


  VastaaPoista
 7. Asmo solutions has corrected their website along the way. It is foolish to expect that more than a few people will bother to complain to the company about the lack of initial features, like power consumption. Even fewer want to take it to the customer protection ombudsman,possibly nobody.
  Same goes to this fire question. Even if it turns out to be a false information, was one's purchase decision strongly related to this part of the story? What matters, the market has been spoken on both chargers now. Asmo charger is not selling at all. Mr. Charger will not reach the expected low 30 kEUR. If they keep pushing these useless products, hiring sales staff they do us a favour. At least the money goes to salaries, taxes. They also will run out of money much faster.

  VastaaPoista
 8. Mä aion palauttaa laturin ja vaatia rahat takaisin. Tuotetietoja on muutettu jo niin monta kertaa, ettei tuote enää vastaa alkuperäisiä lupauksia ja odotuksia. Laturin hankkimalla halusin osaltani tukea kotimaista yrittäjyyttä, mutta tässä tapauksessa se ei olisi kannattanut. Miltähän sijoittajista tuntuu? Meniköhän niiden mielestä asia lupausten mukaisesti?

  VastaaPoista
 9. Eihän se laturin kehittäminen ole anopin pyynnöstä voinut lähteä, jos koko laturipaloa ei ole ollutkaan. Pitääkö tuo keksimistarinakin nyt muuttaa?

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoista. Pariin toimittajaan oltiin yhteydessä ja pyydettiin selvittämään asioiden todenperäisyyttä. Sen jälkeen Privanettiin tuli uusi osakkeiden myynti-ilmoitus. Oliko tämä taas sattumaa, vai laittoiko toimittaja osakkeensa myyntiin?

  VastaaPoista
 11. Jotkut lehdet tekevät oikaisun juttuun heti. Tässä linkin jutussa hyvä esimerkki miten pitäisi toimia. Väärä tieto oikaistaan heti ja kerrotaan jopa kielteisestä välipäätöksestä. Onko laturin kohdalla oikaistu edelleenkään mitään tietoja?
  https://www.aamulehti.fi/kotimaa/kymmenia-vuosia-kestanyt-rakennustrendi-kostautuu-nyt-sisailmatutkija-arto-virtanen-se-ei-ole-kiva-tarina-kerrottavaksi-200209350

  VastaaPoista
 12. Yes, that is a perfect example of a required level of correction.
  It is a particularly serious issue to tag a product/invention with "patented" status. It has a huge effect on the company evaluation and credibility. This and the obvious fake sales figures are the issues Asmo solutions are seem to be guilty of. The fake claims for power savings and questionable fire safety, in addition the alleged fire story are just icing on the cake.
  Surely the first two had huge effect on the late autumn share issue and the credibility build up to that event.
  It is clear now that even this fake news type of actions are not enough to overcome the issues. The company is doomed unless they truly invent something.

  VastaaPoista
 13. If somebody really wanted to shoot ASMO down, it would be easy.

  See Joukkorahoituslaki 3 luku 11§

  "Tiedonantovelvollisuus

  Joukkorahoituksen markkinoinnissa ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja. Tieto, jonka totuudenvastaisuus tai harhaanjohtavuus käy ilmi tiedon esittämisen jälkeen ja jolla saattaa olla olennaista merkitystä joukkorahoituksen välittäjän asiakkaalle, on viivytyksettä oikaistava tai täydennettävä riittävällä tavalla.

  Joukkorahoituksen saajan on perustellun arvion tekemiseksi joukkorahoituksen saajasta ja tarjouksen edullisuudesta julkistettava 21 §:n mukaisesti ennen varainhankinnan aloittamista oikeat ja riittävät tiedot seikoista, jotka ovat omiaan olennaisesti vaikuttamaan yrityksen arvoon tai takaisinmaksukykyyn. Joukkorahoituksen välittäjän on huolehdittava siitä, että joukkorahoituksen saaja täyttää tässä momentissa säädetyn velvollisuuden.

  Joukkorahoituksen saajalla ja joukkorahoituksen välittäjällä on velvollisuus julkistaa viipymättä tieto omassa taloudellisessa tilanteessaan tapahtuneista olennaisista muutoksista ja muista seikoista, jotka vaikuttavat niiden velvollisuuksien täyttämiseen."

  Luckily (for them) people are using just comments sections like this one and attack ASMO only with words.

  I think it's quite obvious that ASMO's methods of acquring capital are not as legal as finnish law obligates them.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun toit tuon lakipykälän esiin. Tuosta tiedosta voi olla pettyneille tilaajille hyötyä mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin ryhdyttäessä.

   Poista
  2. That is right. Only shareholders are the ones they can really take these issues to court level. Mind that, it costs over 10 kEUR to get a case started. Individual customers may can get a refund, but that is really it.

   Poista
  3. https://fi.wikipedia.org/wiki/Petos
   "Mind that, it costs over 10 kEUR to get a case started."
   Törkeän petoksen raja on suunnilleen tuo 10 tuhatta euroa. Tutkintapyynnön tekeminen on ilmaista ja sen voi tehdä kuka vaan.

   Poista
  4. Säännöllisen epäsäännöllisesti minua lähestytään erilaisin rahan kerjäyskampanjoin. On myynnissä lasten lorukirjaa, kalentereita, luokkaretkirahaston hyväksi myynnissä olevia tuotteita yms.

   Yksinkertaisesti nyt olen alkanut sanomaan: Ei kiitos. Tämän jälkeen kuitenkin yritetään vielä jotenkin taivutella ostamaan tuote. Siihen olen alkanut vastaamaan kertomalla esimerkin eräästä tuotteesta, jota markkinoitiin ekologisuudella, sähkönsäästöllä, palamattomuudella yms. Nämä tuotteen ominaisuudet on myöhemmin poistettu jopa valmistajan sivuilta. En siis olisi saanut sellasilla ominaisuuksilla olevaa tuotetta, jota kaupattiin.

   Tämän tarinan jälkeen kauppaaja vielä yrittää kertoa, että heidän tuote on sitä mitä luvataan ja kaikki menee jonkun asian hyväksi lyhentämättömänä. Tähän jatkokysymys kauppaajalle: Miten voin olla asiasta varma? Tähän ei ole yksikään pystynyt vastaamaan ja puhelu päättyy.

   Tuin aikoinaan erästä moottoriurheilijaa ostamalla kalenterin. Tuotetta ei alkanut kuulumaan ja tiedustelin asiaa reklamaation kera myyjältä. Lopulta loppuvuodesta sain kalenterin antamalla myyjälle vaihtoehdot.
   1. Sinä toimitat kalenterin.
   2. Maksat rahat takaisin.
   3. Otat petosyytteen vastaan.

   Kalenterin saamisessa loppuvuodesta ei ollut mitään järkeä, mutta en voinut hyväksyä tätä vilpillistä menettelyä, jota kutsutaan petokseksi. Kuinkahan moni tämänkin moottoriurheilijan tukija jäi lopulta ilman kalenteria?


   Poista
 14. Mitä Asmo Solutionsiin sijoittaneet mahtavat nyt ajatella, kun varmasti tyhmimmillekin heistä alkaa viimein valjeta, että he eivät tule koskaan saamaan minkäänlaista tuottoa sijoituksilleen?

  Sijoituspääoma kuluu kovaa vauhtia palkkamenoihin ja muihin ”juokseviin menoihin”. Yritys tuottaa jatkuvasti tappiota. Asmo-laturin myynti on niin pientä, että sen tuotto riittää kattamaan vain pari prosenttia menoista – kaikki muu katetaan sijoittajien rahoilla, joita sijoitusmuistion lupausten mukaan piti käyttää muuhun tarkoitukseen.

  Asmo Solutionsille ei ole mitään pelastusta. Mr. Charger floppaa ja Asmo-laturin myynti vähenee entisestään. Sitten kun sijoittajien rahat on kulutettu loppuun, se on finito.

  Kannattaa muistaa, että ilman Tekesin ja Ely-keskuksen tukeja tätä episodia ei olisi koskaan nähty eli Asmo-laturia ei olisi olemassa Mr. Chagerista puhumattakaan. Sitten kun teitä sijoittajia alkaa vituttaa toden teolla, voitte oman tyhmyytenne syyttämisen lisäksi osoittaa syyttävät sormenne em. tahojen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormea voisi osoittaa myös median suuntaan. He levittivät tehokkaasti väärää tietoa ja saivat ihmiset uskomaan laturin ominaisuuksiin. Osakkeenomistajat ovat privanetissä yrittäneet päästä eroon osakkeistaan. Jos he katsovat joutuneensa huijatuksi, niin luulisin niiden harkitsevan myös oikeustoimia saadakseen vahingonkorvauksia. Jossakin vaiheessa tekemisistä joutuu yleensä vastuuseen, jos lakia on rikottu. Nyt on ollut kauan käsittämättömän hiljaista latureiden uutisoinnin suhteen. Tyyntä myrskyn edellä?

   Poista
 15. There is one alarming thing for Asmo Solution's financial performance. Pubic information on their annual sales is missing since 2014. We know from the share issue that they had zero (!) revenue in 2015. What is going on with 2016? In that year they should have received the money from Indiegogo and also Asmo Solutions said they have sold 15000 chargers. Just counting by 10 EUR that is 150 000 EUR sales. As far as I know if the company has assets/sales over a certain number they have to audit and publish the results. Where are the results of 2016? Anything to hide?

  VastaaPoista
 16. Onko siitä Vesslan kampanjasta kuulunut mitään uutta? Milloin sen kampanjan pitäisi alkaa indiegogossa? Varmaan siitäkin yle ja kaleva alkaa sitten jauhamaan ilmaista mainosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. For whatever reason Vessla has removed the reference on switching their campaign from Kickstarter to Indiegogo. It was in their "latest" blog post which is already three months old.

   Poista
 17. Tuo 15 000 myytyä laturia tuntuu vahvasti liioitellulta. Kun ottaa huomioon, että pääsääntöisesti kaikki yrityksen kertoma on osoittautunut valheeksi, tuonkin täytyy olla. Oikea luku lieneekin noin 5000 kappaletta.

  Asmo Solutionsin ongelma taitaa olla se, että se viime vuoden lopun huumassa (osakeannissa kerätty miljoona) teetti suuren määrän latureita, jotka lojuvat nyt varastossa myymättöminä. Indiegogosta sen voi ostaa toimituskuluineen 29 dollarilla EU-alueella. (0 myytyä tähän mennessä.) Verkkokauppa on laskenut hinnan 39.90 euroon.

  Yrityksen palkkamenot ovat yli 40 000 euroa kuukaudessa, ja kun siihen lisätään muut kulut, menot kuukaudessa ovat noin 50 000 euroa. Tuo kaikki täytyy kattaa sijoituspääomalla, joka hupenee kovaa vauhtia. Ensi kesän loppuun mennessä sijoittajien rahat ovat menneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asmohan kertoi jossakin jutussa, että latureita tarvittaisiin heti 50 tuhatta ja että laturit viedään käsistä. Olikohan tämä juttu ennen osakeantia? Todelliset myyntimäärät olisi kiva tietää.

   Poista
  2. 4.11.2016 11:22
   https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/laturiyritys-asmon-osakeannilla-lentava-lahto-6596746
   ”Enemmän on myyty kuin tehdas pystyy valmistamaan. Tarvitsisin 50 000 laturia nyt, tälle päivälle. Laturit viedään käsistä”, Saloranta sanoo Kalevalle.

   Kalevalen juttu 50 tuhannesta laturista on täytynyt tulla ennen 4.11. 2016. Olikohan tällä jutulla suurikin vaikutus osakkeiden nopeaan myyntiin, jos se ilmestyi ennen osakeantia tai sen aikaan? Moni ei ehtinyt tutustua yhtiöön ja sijoitusmuistioon tarkemmin järjen kanssa, vaan ostivat osakkeita hetken mielijohteesta. Olihan latureiden menekki heti päätähuimaava 50 tuhatta. Mahtavat osakkaat olla nyt tyytyväisiä.

   Poista
 18. https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-designed-fire-safety-in-mind#/comments
  Ongelmia on näköjään vieläkin tuon Asmo-laturin toimituksissa. On kyllä ihme, ettei viranomainen puutu tähän toimintaan.

  VastaaPoista
 19. Myös tuo 5000 myytyä laturia tuntuu suurelta. Missä ne oli myyty?

  Yrityksen mukaan Indiegogossa 2000 kappaletta, joista puolet lieneekin ollut US-, UK- ja muita versioita, joita ei valmisteta, joten siellä myytiin noin 1000 laturia.

  Yritys kertoi sijoitusmuistiossa, että omassa verkkokaupassa tultaisiin myymään 2000 kappaletta, joka lieneekin liioittelua. Facebook-palautteen perusteella oikea luku lieneekin alle tuhat kappaletta.

  Myklebust osti mahdollisesti 1000 kappaletta (jos oli niin tyhmä).

  Verkkokaupassa pari sataa kappaletta. Muut liikkeet korkeintaan muutama sata kappaletta.

  Saadaan: 1000 + 800 + 1000 + 200 + 400 = 3400 laturia.

  Oman verkkokaupan myynti (800) voi todellisuudessa olla paljonkin pienempi, jolloin kokonaismyynti jäisi noin 3000 kappaleeseen.

  Uskooko kukaan enää, että Asmo-laturia tultaisiin myymään miljoona kappaletta vuonna 2019? Voi, voi, sijoittajatyperyksiä...

  VastaaPoista
 20. http://butterfly.vc/blog/tag/asmo-charger/
  Kuinka paljon tuo Butterfly omistaa tuosta Asmo Solutionista? Kuinka paljon se on sijoittanut ko. yhtiöön ja "patentoituun" laturiin?
  Tuolla linkin sivulla sanotaan mm. Patented Asmo Charger...

  Ollaanko me oululaiset veronmaksajat joutuneet nyt maksamaan tätä laturitouhuilua rahaston kautta, koska oulun kaupunki omistaa
  Northern Startup Fund rahastosta 25%. Rahastoa hallinnoi Butterfly.

  http://kaikuhelsinki.fi/fi/uutiskirje/oulun-northern-startup-fund-rahasto-kaksinkertaistuu-20-miljoonaan-euroon

  Northern Startup Fund

  Oululainen rahasto
  Alkujaan 10 miljoonaa euron rahaston arvo nousee nyt 20 miljoonaan euroon. Tavoitteena on 35 miljoonan euron rahasto.
  Rahasto on perustettu vuoden 2012 lopussa
  Sijoittajat: 25 % Oulun kaupunki, 25 % Euroopan aluekehitysrahasto ja 50 % yksityiset sijoittajat
  Suomen ensimmäinen epäsymmetrinen rahasto
  Toimintajakso: 2012–2022
  Sijoitusaika: 2012–2017
  Rahastoa hallinnoi Butterfly Ventures

  Tästä voisi tehdä sellaisen kaavion, jollaisia nähdään mm. MOT-ohjelmassa erinäisiä kytköksiä ja omistajuuksia selvitettäessä.

  Haluasin todella nähdä, millä perusteilla tuohon "patentoituun" laturiin on annettu rahaa tuosta rahastosta ja kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä toistuu jälleen vanha amerikkalainen sanonta: The more you stir shit, the more it stinks.

   Omistusosuus näkyy sijoitusmuistiossa. Nyt ymmärtääkin paremmin Oulun kaupungin ”läheiset suhteet” Asmo Solutionsiin. Se selittää sen, miksi kaupunki lahjoitti joulukuussa laturit presidentti Medvedevin seurueelle.

   Poista
 21. Hyviä uutisia ASMOlle!

  Laturi aiheuttaa tulipalo Lontoossa - talo tuhoutui

  Tekstissä sanotaan kyllä, ettei laturi itse on palanut, muttolkoon... Here's your chance ASMO, don't spoil it!

  Uh. ASMO spoiled it already.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä innostuneena Asmo varmaan kertoo sen anoppilan talon polttaneen laturin tietoja. Olikohan se esimerkiksi piraattilaturi? Vai pitäisiköhän siitä laturista varmuuden vuoksi kysyä suoraan Leena-anopilta? Asmolta kun on jo joku jälleenmyyjä siitä talon palamisesta kysynyt, mutta todistetta palosta ei vain tuoda esiin. Se syttymissyy mahtaakin olla hieman kiusallinen juttu.

   Poista
  2. Oliko se kuitenkin niin, että englantiin ja jenkkeihin ei valmisteta ja myydä latureita? Patentin jota ei voi kiertää, omistaakin joku muu kuin Asmo?
   Asmo-laturissa ei ole mitään keksinnöllisyyttä.
   Inventive step 1-8. NO.

   https://patent.prh.fi/patdocs/public-doc.jsp?NroParam=X1003625&HakemusParam=20140021&NID=&offset=0&Inx=1&P=T&PN=&LJ=&PD=20150728&lang=fi&dockey=J1OJRA0M12QPIHM&page=1

   Poista
 22. Olen itsekin tilannut ko. onnettomuusselosteita. Tiedot ovat kaikki oikein. Laturipaloa ei ollut.

  Listasta ylhällä puuttuu yksi rakennuspalo v.1997:

  Ilmoitusaika 17.6.1997 klo 1:09

  "mieshenkilö sytytti mökkirakennuksen
  jasaunarakennuksen tuleen" ja löytyi sieltä kuolleena. Eli sekin ei ole laturipalo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävästi tuon mainitsemasi palon onnettomuusselostetta ei edes lähetetty, koska se voitiin varmuudella sulkea pois henkilön menehtymisen vuoksi. Anoppilan palossa ei menehtynyt ketään.

   Poista
  2. Voisi melko varmuudella sanoa, että "gambinalla oli osuutta asiaan"...

   Poista