tiistai 14. elokuuta 2018

Miksi Asmo – No exit ei myy?

Näyttää siltä, että oululaisen ”patentoidun” ja ”palamattoman” laturin noususta ja tuhosta kertova kirja ei kiinnosta lainkaan kirjojen ostajia. Se ei ole myöskään kiinnostanut mediaa. Yksikään taho ei ole julkaissut kirja-arviota, jollaisia tavataan tehdä jokaisesta ”merkittävästä” tiedekirjasta ja romaanista – varsinkin esikoiskirjat kiinnostavat kriitikoita.

Kirjoittaja mainostaa:

”Asmo: No Exit on vuoden 2018 puhuttelevin bisneskirja...”

Eipä taida oikein olla, eli tämäkin taisi vain olla yksi valhe lisää valheiden jatkumoon.

Kustantaja kertoo:

”Vuoden 2018 rehellisin bisneskirja paljastaa alastoman totuuden startup-maailman kulissien takaa ja murtaa konkurssiin liittyvää tabukulttuuria...”

Rehellisin..? Yleisradion sivulla kerrotaan:

”Välillä lukiessa miettii, että kirja tarjoaa vain yhden osapuolen näkökulman tapahtumiin.”

Jos kirja on pääasiassa vain subjektiivista asioiden vääristelyä ja valehtelua, miten kustantaja voi sanoa, että Asmo – No exit on ”Vuoden 2018 rehellisin bisneskirja”? Sehän on täyttä valhetta.

Kärkkäisen verkkosivu kertoo totuuden kirjan myyntimäärästä. Koska eri myyntipaikoissa olevien kirjojen lukumäärä on 9 tai 10, ei vaadi suurtakaan päättelykykyä havaita, että jokaisessa paikassa oli alkujaan myynnissä 10 kappaletta. Muunlainen selitys on hyvin epätodennäköinen.

Ainoastaan Oulussa ja Iissä on myyty yhdet kappaleet, mikä onkin aivan ymmärrettävää, koska kirja tulee Oulusta, jonka naapurikunta Ii on.


Kärkkäinen ei ole mikään kirjakauppa, mutta se antaa selvät suuntaviivat kirjan myyntimäärästä. Kirjan myynti on todennäköisesti ollut yhtä heikkoa muuallakin.

On vain ajan kysymys, milloin se tulee alennusmyyntiin joko 9,90 tai 4,90 euron hintaan.

5 kommenttia:

 1. Kirja on kuin koulukiusaajan kirjoittama. Siinä haukutaan muiden tekemisiä. Esim. laturin suunnitellutta suunnittelutoimistoa. Suunnittelutoimisto x on Asmon mukaan valinnut liian kalliita osia ja tehneet suunnitteluvirheitä. Tähän haluaisin todellakin toisen osapuolen mielipiteen.


  Voiko tällainen yrityksiä mollaava henkilö olla Businesoulun johtokunnassa?

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä median edustajat ovat hieman perehtyneet asioihin ja/tai heillä voi olla jotain parempaa tietoa koko tapauksesta. Se voi olla syy, miksi kirja-arvosteluja ei tule.
  X-Files

  VastaaPoista
 3. Amazon myy Kindle-versiota. Nollan palautteen perusteella voisi päätellä, että myyntimäärä on sama nolla.

  VastaaPoista
 4. Luulisin, että jos kirjassa olisi kerrottu todelliset tapahtumat, niin se olisi myynyt. Toivottavasti saamme ne lukea vielä jostain ja vieläpä ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Sankarin sivulla lukee: Varasto loppu.

  Sehän taisikin olla sitten pieni painos. Nyt voimme jäädä jännityksellä odottamaan, jos kirjasta otetaan 2. painos.

  VastaaPoista