perjantai 16. marraskuuta 2018

Fasciawear-jumppa-asu

Blogiin tulleen vinkin mukaan Oulussa on ”keksitty” Fasciawear-jumppa-asu (tai kokovartalokorsetti), jolla yrityksen mukaan voit:

• Maximise workout impact
• Reduce after train muscle pain
• Speed up recovery
• Increase body awareness
• Maintain good body posture
• Improve motion control

Lisäksi se ”actually improves performance”.


Lupauksia on paljon – ehkä liikaakin? – ja IGG:ssä on vain ylistäviä kehuja, koska tuskinpa negatiiviset käyttökokemukset lisäisivät korsetin myyntiä. Fasciawear-jumppa-asusta on vuoden alussa valmistettu koe-erä, jonka testaajat saivat maksutta käyttöönsä. Onkin siten aivan luonnollista, että ”ilmaista lounasta” ei viitsitä haukkua...

Väite asun patentista pitää todellakin paikkansa mutta vain Suomessa. Blogissa on aikaisemmin huomattu PRH:n löyhä hyväksymiskynnys. Yrityksellä (Vaskia Oy) on patenttihakemukset sekä Euroopan että Yhdysvaltojen patenttitoimistoissa, mutta mikään ei takaa, että ne etenisivät patentin asteelle. FI-patentti ei ole mikään tae siitä.

Jumppa-asu maksaa ennakkotilaajille IGG:ssä 207 USD + toimituskulut. ”Normaalihinnaksi” huonekaluliikkeiden kusetusmarkkinoinnin tapaan luvataan 345 USD, jolloin IGG-tukija saisi (muka) huiman 40 prosentin alennuksen, mikä saa tyhmemmän tukijan luulemaan ennakkohintaa halvaksi. 183 euroa on kuitenkin paljon rahaa tuollaisesta vajavaisesta Mustanaamio-asusta.

Yrityksen sivulla kerrotaan: ”Ennakkomyynti toteutetaan Kickstarter-kampanjan muodossa.” Todellisuudessa rahankeruukampanja käydään IGG:ssä.


Kampanja on ollut käynnissä kolme päivää, ja se on saanut vasta 12 tukijaa, jotka kaikki näyttävät olevan suomalaisia. Koska tavoitesumma on vain 10 000 dollaria, mieleen nousee kysymys, mihin tätä kampanjaa tarvitaan. Jos tuote on yrityksen mielestä hyvä ja myyvä, luulisi, että taustahenkilöillä olisi halua sijoittaa omia rahojaan jumppa-asujen valmistamiseen ja markkinointiin. Toisaalta IGG:stä saatava raha on ilmaista lainaa: jos jokin menee pieleen, tukijat jäävät nuolemaan näppejään – ja mikä parasta: omat rahat säästyvät.

Tämä onkin ihan järkevä teoria: miksi uhrata omia rahoja, jos siihen voidaan käyttää muiden rahoja.

Kampanjan takaa löytyy tuttu nimi. (Tähän kirjoitukseen ei hyväksytä minkäänlaisia laturiin viittaavia kommentteja.)


Jumppa-asua on saatavilla neljä eri kokoa, mutta oikean koon valinta saattaa muodostua ongelmaksi ja väärä koko tuntua epämukavalta.

Blogin tuomio: melko hyödytön eikä missään nimessä hintansa arvoinen. Yrityskin taitaa olla osaksi samaa mieltä, koska lupaa 30 päivän palautusoikeuden tyytymättömälle ostajalle. Mitenkähän tämä toimii IGG:ssä?

Jos tuote olisi oikeasti hyvä, kaikki olisivat siihen tyytyväisiä eikä kenenkään tarvitsi (edes harkita) palauttaa sitä. Tyypillinen ”invented in Oulu” -tuote.

Eräs asia kummastuttaa: miksi Kaleva ei ole (vielä) kehunut tätä tuotetta?
 

6 kommenttia:

  1. https://www.varusteleka.fi/fi/product/continental-vaimonhakkaajapaita/56983
    Mulla tuli tuosta jumppa-asun ulkonäöstä mieleen tämä kohupaita.

    VastaaPoista
  2. ”Normaalihinnaksi” huonekaluliikkeiden kusetusmarkkinoinnin tapaan luvataan 345 USD

    https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/markkinointi-ja-asiakassuhde/alennusmyynti-ja-tarjoukset/

    Jos myymälä ei ole todellisuudessa perinyt alentamatonta hintaa, alennusilmaisu on lainvastainen. Näin on esimerkiksi silloin, jos alennetuksi ilmoitettua tuotetta tai tuoteryhmää ei ole koskaan myymälässä myyty ilmoitetulla vanhalla hinnalla

    Tuotettahan ei ole koskaan taidettu vielä myydä missään?

    VastaaPoista
  3. https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/avaruus/suomalaistaustainen-avaruusyhtio-space-nation-konkurssiin-applessa-hankittu-markkinointikokemuskaan-ei-auttanut-peter-vesterbacka-saku-koivu-ja-yli-500-muuta-menettivat-sijoituksensa-6749925

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämähän oli tietenkin kaikille yllätys..?

      Poista
    2. Konkurssiasiamiehen pitäisi selvittää näitä yrityksiä, joissa miljoonat katoavat parhaimmillaan puolessa vuodessa. Sekin kertoo jotain, jos konkurssipesä aina näissä epäselvissä tapauksissa todetaan varattomaksi ja konkurssi raukeaa. Mitä kaikkea jääkään pimentoon, kun asioita ei tutkita perusteellisesti?

      Poista
    3. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005906433.html
      Lelusalakuljettajalle linnaa. Tuo näköjään tutkittiin hyvin.

      Poista