keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Kakara

Ilmastoaktivismista tunnetuksi tullut 16-vuotias ruotsalainen lukiolainen Greta Thunberg osallistui Madridin ilmastokokoukseen, jossa Brasilian presidentti kutsui häntä ”kakaraksi”. Luonnehdinta on varsin osuva.

Mitäpä tuollainen 16-vuotias pikkuvanha kakara todellisuudessa ymmärtäisi mistään mitään?

Thunbergin todellista motiivia voi olla vaikea arvailla, mutta todennäköisesti taustalla on rahan tai muun henkilökohtaisen edun tavoittelu. Thunberg tuskin on itse keksinyt tätä, vaan sen takana lienevätkin hänen vanhempansa, jotka teettävät likaisen työn tyttärellään. Näyttää siltä, että vanhemmat ovat aivopesseet tytön.

Mitähän Thunbergin opettajat mahtavat ajatella, kun tyttö lintsaa koulusta ja käyttää kaiken aikansa valtameripurjehduksiin? Ennen purjehdustaan Madridiin Thunberg ”oleskeli” Yhdysvalloissa.

Nykyajalle on hyvin ominaista, että Thunbergin kaltainen pelle on voinut saavuttaa näinkin paljon julkisuutta.


1 kommentti:

  1. Olen jo jonkin aikaa oikein mielelläni lukenut blogiasi, mutta en voi ymmärtää että miksi niin monella vanhemmalla (ja yleensä myös miehellä) voi mennä herne noinkin syvälle nenään ihan vain koska nuori tyttö saa globaalia huomiota ilmastoagendallaan.

    Varmasti sen takana on vanhepien lisäksi vaikka ja ketä, mutta itse asia on tärkeä, akuutti ja ennen kaikkea hyvä. Miksi lähteä edes spekuloida millään salaliittoteorioilla. Kyllä Greta töitä löytää, vaikka koulusta tulisikin pari välivuotta.

    Kakaraksi ja pelleksi nimitteleminen on yksinkertaisesti lapsellista.

    VastaaPoista