tiistai 28. heinäkuuta 2020

Valkeen loppu lähenee...

Kauppalehti kertoi eilen:

Huuhaasta syytetty korvavaloyhtiö on maksuvaikeuksissa – Valkeelle laitettiin jo vuoden kuudes vaatimus saatavista

Kirkasvalokuulokkeita valmistava Valkee on saanut tänä vuonna jo kuusi trattaprotestia, joiden yhteissumma on 16 208 euroa. Trattaprotesti voidaan tehdä yrityksen velasta tai muusta saatavasta, jota ei ole maksettu määräajassa.

Luottotietoyritys Bisnoden mukaan Valkee on maksanut perintäyhtiö Intrumin helmikuussa antaman 3 532 euron suuruisen tratan, mutta loput saatavista ovat maksamatta.

Tuorein trattaprotesti on päivätty 16. heinäkuuta 1 012 euron suuruisesta saatavasta, jota Intrum perii. Intrum on tehnyt Valkeelle trattaprotestit myös 1 979 euron suuruisesta saatavasta 30. kesäkuuta, 1 522 euron saatavasta 2. kesäkuuta ja 3 604 euron saatavasta 5. toukokuuta. Lisäksi Laihian Laki Oy on tehnyt Valkeelle trattaprotestin kesäkuun lopussa 4 559 euron summasta.

Valkee myy kirkasvalokuulokkeita, joita on markkinoitu terveysväittämillä. Väittämiä on kuitenkin kyseenalaistettu ja pidetty tieteellisesti epäpätevinä.

Valkeen taloudellinen tilanne on herättänyt kysymyksiä jo pitkään. Vuonna 2007 perustettu yhtiö ei ole tehnyt kertaakaan voittoa. Valkeen yhteenlasketut tappiot koko sen toiminta-ajalta olivat yli 10 miljoonaa euroa vuoden 2019 helmikuussa päättyneen tilikauden jälkeen.

Vuonna 2017 Valkee menetti osakepääomansa. Yrityksen tappiollista toimintaa on rahoitettu oman pääoman sijoituksin, joita oli viime vuonna kertynyt 9,3 miljoonaa euroa.

Alma Talentin analyytikon Ari Rajalan mukaan yhtiöllä oli helmikuussa 2019 päättyneen tilikauden lopussa taseessaan myös rahalaitos- ja vaihtovelkakirjalainoja kahden miljoonan euron edestä. Rahaa kassassa oli 3 634 euroa.

Parhaimmillaan Valkee on tehnyt 1,9 miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2013, mutta helmikuussa 2019 päättyneellä liikevaihto jäi 637 000 euroon ja yhtiö teki 594 000 euron nettotappion. Valkeen tuorein tilinpäätös ei ole vielä saatavilla.

Valkeella on ollut nimekkäitä sijoittajia. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on sarjayrittäjä ja sijoittaja Timo Ahopelto. Muun muassa Nokian entisiin johtajiin kuuluva Anssi Vanjoki sekä yhdysvaltalainen teknologiasijoittaja Esther Dyson ovat aikoinaan sijoittaneet yhtiöön.

Valkeen toimitusjohtaja Aki Backman ei vastannut kommenttipyyntöön.


Näyttäisi siltä, että omistajilta on viimeinkin mennyt usko yritykseen eivätkä he ole enää halukkaita rahoittamaan sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti