keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Partnera pörssiin

Partnera on 7.9.2020 listautunut Helsingin pörssiin. Se tarkoittaa sitä, että kaupankäynti osakkeella helpottuu. Myöskin osakkeen säilytys muuttuu pääosin maksuttomaksi.

Nordnet on tähän asti perinyt maksun osakkeista, jotka eivät ole julkisen kaupankäynnin kohteena. Syynä siihen oli raha, koska jos osakkeella ei voi käydä kauppaa, Nordnet ei luonnollisestikaan saa välityspalkkiota.

Partnera ja sen edeltäjä Oulu ITC ovat tehneet vain huonoja kauppoja. Oulu ITC myi Oulun Puhelimen perua olevat DNA:n osakkeet, joiden arvo on tuon jälkeen moninkertaistunut. Partnera myi Suomen Hoivatilojen osakkeet, joiden arvo on myös noussut myynnin jälkeen. Yhtiö ei ole enää pörssissä.

Partneran kurssi oli aloituspäivänä (7.9.) 2,47 euroa, mutta eilinen päätöskurssi oli 1,926 euroa. Pudotusta oli noin 20 prosenttia. Arvo on toki paljon suurempi kuin mitä moni ostaja tarjosi aiemmin. Oulun Pantti tarjosi puolitoista vuotta sitten 1,2 euroa osakkeelta.
 
Ei riitä, että Partnera tekee kaikkensa sen omaisuuden hävittämiseksi, vaan kaupunki suurimpana omistajana sallii yhtiön hallituksen kupata yhtiöstä helppoa rahaa jäsen- ja kokouspalkkioina.

Puheenjohtaja Pekka Kunnari:
- vuosipalkkio 16 000 euroa
- kokouspalkkio 800 euroa

Hallituksen jäsenet Martin Grotenfelt, Mirja Illikainen, Marko Järvinen, Tommi Linna ja Minna Åman-Toivio:
- vuosipalkkio 8 000 euroa
- kokouspalkkio 400 euroa

Blogi kertoi 2017, miten kaltoin Oulun kaupunki kohteli B-osakkeen omistajia, jotka olivat pääasiassa kerryttäneet Oulun Puhelimen omaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti