perjantai 30. lokakuuta 2020

Missä viipyy Valkeen tilinpäätös?

Valkeen pitäisi viimeistään tänään toimittaa tilinpäätös kaupparekisteriin. Viime vuonna Valkee teki sen jo heinäkuussa. Mikähän mahtaa olla syynä tämän vuoden viivästymiseen?

Olisiko syynä kenties se, että tulos on niin surkea, että yritys yrittää lykätä väistämätöntä mahdollisimman pitkään? Koko olemassaolonsa aikana Valkee on tehnyt ainoastaan tappiota. Myyntiä on aina ollut jonkin verran, mutta kulut ovat olleet niin suuret, että erotus on aina ollut negatiivinen.

Viime tilikauden (1.3.2019–28.2.2020) myynti lieneekin ollut kaikkien aikojen heikoin, ja koska kulut lienevätkin pysyneet likimain ennallaan, tappion määrä oli suuri.

Suuri osa HumanCharger® Wireless Headsetin IGG-myynnistä tapahtui jo viime vuonna, joten se näkyy viime tilikauden myynnissä. Vanhempi korvavalo on poistunut sitä aiemmin myyneiden liikkeiden valikoimista, ja Valkeen oma varasto on tyhjä.

Vanhempaa versiota ei näköjään ole valmistettu enää, koska

1) Valkeella ei ole varaa valmistaa sitä enää, tai

2) uuden HumanCharger® Wireless Headsetin odotetaan korvaavan sen.

Valkeen sivulla HumanCharger® Wireless Headsetin toimituspäiväksi kerrotaan:

Shipping:  November 31, 2020,

mutta kuten monet tietävät, marraskuussa on 30 päivää. Onkohan tuossa jokin juoni ilmoittaa toimituspäiväksi päivä, jota ei ole olemassakaan?

Valkee teki pahan kömmähdyksen siinä, että se ilmoitti Indiegogon uuden korvavalon ainoaksi myyntipaikaksi. Nyt jokainen voi huomata, että sitä ei myydä lainkaan. Jos se ei kelpaa kenellekään 125 euron "tarjoushintaan", on täysin selvää, että kukaan ei tulee ostamaan sitä 219 euron "normaalihintaan". 

Lieneekin varmaa, että mikään liike ei ota sitä myyntiin. Ainoiksi myyntikanaviksi jääneekin sitten Valkeen oma myynti Amazonin yms. kautta.

2 kommenttia:

 1. Now it's officially 1/2021.

  Backers are linking to me but no-one really cares. Most seem to have given up. The rest is angry.

  https://www.indiegogo.com/projects/humancharger-benefits-of-sunlight-on-demand#/updates/all

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvä:

  ...devices have to be shipped to logistics centers...

  Centers..? Niitäkö on oikein useampikin? Samaa valehtelua kuin kaikki muukin korvavaloon liittyvä.

  VastaaPoista