perjantai 1. tammikuuta 2021

Kun suhteellisuudentaju heittää pahasti...

tai sitä ei ole lainkaan.

Sisäministeri Maria Ohisalo tahtoo tarjota apua Norjalle ja arvatenkin aivan pyyteettömästi. Jos niin kävisi, avustusreissun maksaisivat suomalaiset veronmaksajat.

Mikä tässä sitten oikein mättää? Norjan valtion öljyrahaston suuruus ylittää tuhat miljardia euroa. (1000 000 000 000 €.) Suomella ei ole tuollaisia rahoja vaan sen sijaan noin 140 miljardia velkaa, jota Norjan mahdollinen avustusreissu vielä kasvattaisi hieman.

Jos Ohisalo todellakin haluaisi auttaa Norjaa, miksi hän ei itse mene sinne vapaaehtoisena? Molemmat valtiot todennäköisesti hyötyisivät siitä, eli sitä voitaisiin kutsua ns. win-win-tilanteeksi.

Onkohan Ohisalon kastanut pappi ollut huonokuuloinen (tai lukihäiriöinen) ja Lohisalo olisikin muuttunut Ohisaloksi? Jotenkin vain Lohisalo kuulostaisi normaalimmalta sukunimeltä. Toisaalta vihreissä lieneekin eniten kirkkoon kuulumattomia, joten kasteenkin kanssa taitaa olla vähän niin ja näin..

1 kommentti:

  1. Eiköhän tämä ole katsottavissa strategiseksi hyvän tahdon eleeksi. Tuskin Norja Suomen apua tässä tarvitsee, mutta kannattaa pitää hyvät välit tuohon öljyrahastojen maahan. Voihan olla, että joskus kakka lentää Suomessa oikein kunnolla tuulettimeen, ja apu Norjaltakin olisi tervetullutta.

    VastaaPoista