lauantai 26. helmikuuta 2022

Oi, Ukraina...

Moni saattaa muistaa, mitä presidentti Kennedy ajatteli Neuvostoliiton suunnitelmasta sijoittaa ohjuksia Kuubaan vuonna 1962. Hän ei oikein pitänyt ajatuksesta. Jos Ukraina olisi NATO-jäsen, se antaisi NATO:lle tilaisuuden sijoittaa ohjuksia Ukrainaan, eikä tilanne ei olisi kovinkaan erilainen.

Baltian maat kuuluvat NATO:on, mutta ne ovat sen verran pieniä, ja ainoastaan Virolla ja Latvialla on yhteistä maarajaa Venäjän kanssa. Ukrainan jäsenyys lisäisi yhteisen rajalinjan pituutta moninkertaisesti.

Asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia kuin ne näyttävät tai niiden halutaan propagandasyiden vuoksi näyttävän. Ukraina haluaa nyt nokittaa Venäjää sen historiassa kokemiensa vääryyksien vuoksi. Käynnissä olevasta konfliktista halutaan ottaa kaikki irti.

Presidentti Bidenia tuskin kiinnostaa tippaakaan Ukrainan kohtalo, koska sehän on vain yksi entisistä kommarimaista. Jos kyseessä on taloudellinen tai poliittinen intressi, se sitten kiinnostaa Yhdysvaltoja. Ukraina tarjoaa nyt hyvän pelinappulan käydä Venäjää vastaan.

Sodan lopputuloksesta tuskin on mitään epäselvyyttä. Vaikka Venäjän armeija onkin, mikä on, sen miesvahvuus on moninkertainen ja aseistus on nykyaikaisempaa. Lännen aseapu tulee vain pitkittämään sotaa.

Venäjällä on paljon yhteistä natsi-Saksan kanssa: mediasensuuri, toisinajattelijoiden vaientaminen, yksipuoluejärjestelmä, vahva turvallisuuspoliisi ja mielipuolinen johtaja. Venäjän parlamentissa on muitakin puolueita, mutta Putinin puolue suurimpana pitää valtaa itsellään.

NATO:n suurille jäsenmaille sopisi hyvin, että Suomesta (jäsenenä) tulisi taistelutanner eivätkä sotatoimet ulottuisi niiden maaperälle.

Loppukevennyksenä Agit Prop esittää kappaleen Natalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti