tiistai 18. lokakuuta 2016

Asmo Solutionsin ”kootut selitykset”

Fb-sivulle on viimeinkin ilmestynyt ”selitys”, miksi kaikki oli mennyt päin v***ua, mikäli tällainen vulgaari ilmaisu sallitaan. Paljon luvataan jälleen, mutta rivien välistä on luettavissa, että kaikki ei taida ollakaan niin itsestään selvää...

Parasta on tietenkin Asmo-laturin ”elinikäinen” takuu, joka on voimassa niin kauan kuin laturi toimii. Sitten kun se vikaantuu ja sen ”elinikä” on kulunut umpeen, päättyy takuu samalla.

Tuntuu kummalta, että jo vuoden 2014 kesäkuussa laturin luvattiin valmistuvan saman vuoden joulukuussa, kuten brittiläisen Daily Mail -lehden artikkelissa kerrottiin: ”The ‘Automatic Stop’ technology is currently patent pending and full-scale commercial production of the charger will begin in December.”

Kannattaa kiinnittää huomiota sanaan ”full-scale”. Mitään ei tullut tuolloin eikä vielä pitkään aikaan. Laitesuunnittelu oli ollut niin surkeaa, että sitä piti muuttaa vielä viime kesänä. Mikään ei kuitenkaan takaa, etteikö siinä olisi vieläkin jokin suunnitteluvirhe, joka voisi vaikuttaa laturin toimintaan tai jopa paloturvallisuuteen.

Varoituksen sana mahdollisille ostajille: Asmo-laturista ei ikinä kannata maksaa 40 euroa!


TOIMITUKSET ALOITETAAN!

Hyvä Asmo-tukija,
Asmo-laturin valmistus alkoi tänään ja pahoittelemme että olette joutuneet odottamaan ASMO-laturia näinkin pitkään. Ensimmäiset laturit ovat pian valmiita lähetettäviksi. Näiden mukana osa teistä saa jo tilaamansa laturin! Suurempi erä latureita toimitetaan 25. lokakuuta eteenpäin ja toimitusaika tulee olemaan noin 1-3 viikkoa.

Matka on ollut pitkä, mutta nyt se palkitaan. Haluaisin valaista mitä olemme tehneet tähän mennessä ja monta haastetta olemme selättäneet. Kun liityin Asmo-tiimiin tammikuussa, sain käsiini prototyypin, joka ei ollut vielä valmis tuote. Luvatun tuotteen valmistaminen ei mennyt sovitun suunnitelman mukaisesti. Projekti oli yksinkertaisesti jäljessä aikataulusta ja toiminnallisuuksien toteuttaminen takkusi.

Oli tehtävä uusi suunnitelma. Kaksi asiaa oli selvää: meidän täytyi tehdä paljon suunnittelutyötä uudestaan ja se tulisi meille kalliiksi. Loimme suunnitelman jossa lähettäisimme tilaukset kesällä ja sitä varten tarvitsisimme paljon lisärahoitusta. Käärimme hihat.

Yksi valmistuksen kriittisimmistä vaiheista on testaus, joten aloitimme koevalmistuksen, jotta pääsisimme testaamaan tuotetta. Tuotteen toiminnan monitorointia varten ASMO-laturille valmistettiin oma testipenkki jolla pystyimme määrittämään tarvittavat muutokset elektroniikkasuunnitteluun.

Läpi kevään ja kesän valmistimme kaksi näyte-erää latureista. Kummallakin kerralla saimme parannettua tulosta. Saimme myös taattua tarvittavan rahoituksen joukolta suomalaisia rahoittajia. Kuten sinä ja minä, hekin halusivat nähdä tämän tuotteen onnistuvan ja halusivat rahoittaa sen valmistuksen.

Varmistamme että jokainen tuote on testattu, ei pelkästään toimivuuden, mutta myös taataksemme turvallisuuden monissa eri käyttöolosuhteissa. Koska uskomme tuotteeseemme, olemme päättäneet antaa ennakkotilaajien ASMO-latureille elinikäisen takuun!

Ensimmäinen versio laturista on EU-pistokkeella ja micro-usb:lla. Te, jotka tilasitte Applen lightning laturin, tarjoamme lightning adapterin toimituksen mukaan. Automaattinen päällekytkeytyminen ei adapterin kanssa toimi, joten haluamme tarjota sinulle uuden laturin tällä ominaisuudella, kun se on valmis ja jatkamme elinikäistä takuuta - maksutta.

Arvostamme kärsivällisyyttänne ja panostanne yhteisen unelmamme toteutukseen.

3 kommenttia:

 1. You miss few key issues with this comment. They failed to make US and UK chargers as well as Apple variants. I am sure without these options their campaign would have failed. Remember, they said in the campaign that they have these features.
  Secondly, they put the blame on third parties to be late. Who are these parties? Well first it was Haltian. You can see the charger info at http://www.haltian.com/Device-Design/Firesafe-Charger. Now they have worked together with http://www.creoir.com/ as it can be of the pictures they posted.
  I have really high doubts on these two companies would have delivered a bad product for them. They reality is more complex and in my opinion has many thing to do with the lack of financing. Let's see what is the next chapter in the Asmo story....

  VastaaPoista
 2. UK and US chargers only have different plug pins compared to the EU version, so it seems a bit weird why they can't make them...

  Patent issues might prevent them to sell chargers in US, but what is the problem with the UK version?

  VastaaPoista
 3. One thing you have to give them. They are hard to give up. Also, their new website http://www.asmosolutions.com/ seems to cut all the bullshit and sticks to the facts. Although i am very hard on them, i hope they succeed and don't have to lie all their way.

  VastaaPoista