lauantai 8. lokakuuta 2016

Valkee Kauppalehdessä

Kauppalehdessä oli torstaina Valkeesta artikkeli, jossa Valkeen toimitusjohtaja toteaa: Fokus on nyt USA:ssa.

Alla oleva teksti on kopioitu Kauppalehdestä. Valkeella taitaa olla viimeinen toimintavuosi menossa.

Toimitusjohtaja Aki Backman hakee nyt Valkeelle uutta vauhtia USA:n nettikaupoista.

”Liikevaihto on vähentynyt, kasvua tässä tietysi haetaan. Liikevaihto tulee käytännössä ulkomailta. Kasvua haetaan tällä hetkellä pääasiassa USA:ssa”, Backman kertoo puhelimessa.

Mikä markkinointikonseptinne USA:ssa on?

”Me myymme online-kaupoista. Meillä on useita isoja jälleenmyyjiä siellä. Asiakkaat ovat lähinnä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita itsensä kehittämisestä, biohakkereita ja entistä enemmän ihmisiä, jotka kärsivät talviväsymyksestä. Tuotenimi USA:ssa on HumanCharger.”

Nollatulokseen pääsemiseksi Valkeen myynnin pitäisi kasvaa kolme-nelinkertaiseksi. Näyttääkö siltä, että se on USA:ssa mahdollista?

”Onhan se mahdollista, siellä on iso markkina, ja iso osa amerikkalaisista selkeästi tarvitsee meidän tuotettamme varsinkin pohjoisissa osavaltioissa. Talvellahan sielläkin on pimeätä ja sataa.”

Onko USA:n lisäksi muita markkina-alueita, jotka kiinnostavat Valkeeta?

”Se on meidän tämänhetkinen fokusalueemme. Me myymme edelleen aika hyvin sekä Japanissa että Keski-Euroopassa, mutta fokusoidumme tällä hetkellä Amerikkaan, koska siellä me emme myy vielä paljon.”

Minkälaisia yhteistyäkumppaneita teillä siellä on?

”Meillä on isoja jakelijoita. Amazonissa myydään, mutta myymme myös Target.comissa ja Magellansissa, ihan amerikkalaisissa ketjuissa.”

Backmanin mielestä Valkeeta on kotimaan mediassa kohdeltu yksipuolisesti, eika uusista Valkeen terveysvaikutuksista kertovista tutkimukisista ole kerrottu.

”On tullut taas julki uusia tutkimuksia, mitä ei Suomen lehdistössä ole vähään aikaan mainittu. Niitä alkaa olla roppakaupalla, myös sellaisia jotka on tehty meistä täysin riippumatta, että ei ole meidän tutkijoita tai mitään muutakaan.”

Minkälaisia tuloksia näistä tutkimuksista on tullut?

”Niissä on ihan selkeä näyttö kaikissa tutkimuksissa. Viimeisin tutkimus mikä oli meistä täysin riippumaton tehtiin Tampereen yliopistossa. Siellä oli myös valokuvattu valonläpäisyä aivoihin. Aikanaan Suomen lehdistössä on paljon Valkeeta roimittu, se on lehdistössä jäänyt sanomatta että nämä asiat on tavallaan fiksattu.”

Valkee on joutunut leikkaamaan kulujaan. Työntekijämäärä on laskenut vuodessa neljästätoista yhdeksään.

Yhtiö on rahoitti toimintaansa viime vuonna sijoittajilta saadulla 1,25 miljoonaa euron pääomalainoilla. Tilintarkastajan mukaan Valkeen seuraavan 12 kuukauden rahoitukseeen voi liittyä epävarmuutta ja 2016 helmikuun taseen perusteella yhtiön rahoitusasema on ollut kriitinen.

Huhtikuussa pidetty ylimääräinen yhtiökokous valtuutti hallituksen ottamaan maksimissaan 250 000 euron vaihtovelkakirjalainan. Tilinpäätöksen mukaan usean peräkkäisen tappiollisen vuoden vuoksi lisärahoituksen saaminen on kuitenkin epävarmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti