tiistai 10. toukokuuta 2011

Puuilo 2.0

Kävijälaskurin mukaan Puuiloa käsittelevä kirjoitus on blogin luetuin teksti.

http://oulun1.blogspot.com/2010/08/puuilo.html

Olisikohan niin, että moni muukin on tyytymätön Puuilon myymien tuotteiden laatuun tai asiakaspalveluun..? Se ei ainakaan olisi mikään yllätys.

Puuilossa myytiin muutama vuosi sitten Nikkarin naula -nimisiä nauloja. Niissä oli se vika, että kaikki naulat olivat hieman kaarevia. Tuolloin tuli mieleen ajatus, että Puuilo oli ostanut jonkin naulatehtaan koko sekundaerän ja pannut sen myyntiin ”normaalina Puuilon ykköslaatuna”.

Ostin 2003 Puuilosta nitojan, jolla kiinnitetään ohuita materiaaleja puuhun. Se maksoi muistaakseni noin kahdeksan euroa. Jokaista kiinnittyvää niittiä kohti piti ampua 3–4 niittiä, koska osa ei kiinnittynyt kunnolla. Välillä nitojasta tuli kaksi niittiä kerralla. Lyhyesti sanoen: täysin epäkelpo tuote ja ”taattua Puuilon laatua”.

Puuilo myi 2000-luvun alussa pöytävalaisimia, joissa oli 11 watin pienoisloistelamppu. Sen mukana tullut lamppu ei toiminut kunnolla vaan välkkyi. Lampun värisävy oli kammottavan räikeä eli monokromaattinen. Puuilo vaihtoi lampun toiseen kiinalaisvalmisteiseen, mutta senkin värisävy oli lähes yhtä surkea.

Puuilossa myytiin kymmenisen vuotta sitten kiinalaisia ulkovalaisimia hintaan 79 markkaa. Malleja oli kaksi lampun asennon mukaan. Yläkiinnitteisessä oli mahdollista käyttää energiansäästölamppuja. Yhdessä ostetussa lampussa maadoitusjohtimen kiinnitys oli puutteellinen, mutta en katsonut vaivan arvoiseksi kertoa siitä Puuiloon tai Tukesiin. Huomasin hieman myöhemmin, että pudasjärveläinen Säästökeidas myi samaa valaisinta hintaan 59 markkaa.

Puuilossa ei myydä mitään sellaista, mitä ei saisi ostettua jostakin muulta – ja vielä edullisemmin ja parempilaatuisena.

Valtatiellä Oulun Tuirassa toimi aikoinaan Tavaratalo Tapuli -niminen kauppa, jonka mainosiskulause oli ”Viisas markka ostaa Tapulista”. Samaa iskulausetta voitaisiin soveltaa myös Puuiloon mutta päinvastaisessa ja rehellisessä merkityksessä:

”Viisas euro EI OSTA Puuilosta.”

5 kommenttia:

 1. Pitääkö sitä ostaa kaikkein halvinta? Sitä tietää mitä sillä rahalla saa...

  VastaaPoista
 2. Se onkin hyvä syy karttaa Puuiloa.

  VastaaPoista
 3. Haukut liikettä ja silti tuet sen toimintaa satunnaisilla ostoskäynneillä...Skitsofreniaa? Jos sanot että paska, niin se on sitten niin ja sinun mielipiteesi, mutta tee nyt edes itsellesi palvelus ja älä mene sinne enää.

  VastaaPoista
 4. En ole käynyt siellä enää vuosiin, mutta lehti-ilmoituksista voi huomata, mitä roskaa siellä on myynnissä.

  Jo liikkeen nimessä "puu-ilo" on jotakin epäilyttävää...

  VastaaPoista
 5. tätä samaa paskaa mydään täällä joensuussakin tuossa iloisessa myymälässä.

  VastaaPoista