perjantai 14. heinäkuuta 2017

Asmo-laturin hintavertailu

Asmo-laturi tuli myyntiin viime vuoden lopulla. Nyt noin puoli vuotta myöhemmin on aika tehdä katsaus laturin myyntihintoihin. Mille tasolle on asettunut tuon ihmelaturin (mobiili.fi) hinta.

Puuilo 19,90
Asmo Solutions 29,90

Stay Home 38,90
Jimm's 39,90

Verkkokauppa 39,90
Kärkkäinen 39,90

Kouluelektroniikka 39,90
Data Systems 40,30

Prisma 39,90 / 44,90
Systema Store 49,90

(Voi olla vielä muitakin, mutta ketä vittua tuo loppujen lopuksi kiinnostaa..?)

Mediaanihinta näyttää olevan 39,90 euroa.

Puuilosta kerrottiin blogin seuraajalle, että laturi on loppuunmyynnissä eikä niitä tilata enää.

Nykyaikana on tavallista, että tuote kuin tuote pitäisi saada mahdollisimman halvalla ja kustannuksista piittaamatta. Useimpien tuotteiden hinnat ovat esillä netissä ja puhelimella on helppo etsiä halvin ostopaikka. Siksi voisi olettaa, että suurin osa ostetuista Asmo-latureista ostetaan Puuilosta, jolla on Prismaa lukuun ottamatta enemmän liikkeitä kuin muilla.

Kun kerran Asmo on edelleenkin tarjouksessa Puuilossa, se kertoo, että sen myynti on vaisua. Voisi ihan tilastollisesti olettaa, että noin 75 prosenttia myydyistä Asmoista myydään Puuilossa.

Asmo Solutions oli varmastikin viime vuoden sijoitushuuman innostamana teettänyt suuren määrän latureita, jotka nyt odottavat varastossa uusia (onnellisia ja tulipalopelkoisia) omistajia. Kun kerran kauppa ei muuten käy, yritys alensi laturin hinnan 30 euroon eli selvästi jälleenmyyjiä alhaisemmalle tasolle.

Laturin kotimaisuuden kanssa on vähän niin ja näin. Se on valmistettu tuontiosista. Jopa kotelon valmistukseen käytetty muovikin on peräisin tuontiöljystä. Suomalaista on ainoastaan kokoonpano, joka on enimmäkseen koneen tekemää.

Tässä on laturipakkauksen kääntöpuoli. Teksti on sisällöltään kauheaa, ja jokainen kappale on valhetta.

Viimeisen virkkeen pitäisi kuulua:

Safe grilling, no more LIES


4 kommenttia:

 1. Data Systems... siellä on yhä 279 kpl, sama kuin kuukausi sitten, 300 erästä.

  Numero ei vaan muutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patentillakin vielä mainostetaan.
   ASMO-laturi on maailman turvallisin laturi. Patentoitu teknologia...

   Poista
 2. Miksi kuluttajaviranomaiset eivät ole puuttuneet pakkauksen valheelliseen tekstiin?

  1) Merkkilatureissa ei ole tulipaloriskiä.

  2) Talon palosyy on valhetta.

  3) Puhelinvalmistajat eivät neuvo irrottamaan laturia sähköverkosta tulipalovaaran vuoksi. Asmo ei ole ”vihreä” eikä se ole merkkilatureita sen turvallisempi.

  4) ”...ehkäisee tehokkaasti tulipaloja.” Mutta eihän merkkilatureissa ole paloriskiä. Jos niissä olisi, niitä ei luonnollisestikaan saisi toimittaa puhelimien mukana.

  5) Kuva on hirvittävä. Tökerön kuvankäsittelyn avulla palavan rakennuksen etualalle on lisätty kaksi paperihahmoa, joiden välissä on lapion ponsi.

  VastaaPoista
 3. Asmo-laturin arvo on noin 10 euroa. Siinä oleva rele on täysin hyödytön, ja se tekee laturin ainoan eroavaisuuden muihin tarvikelatureihin.

  Kiinasta saa tilattua laturin postikuluineen halvimmillaan noin yhdellä eurolla (liitosjohto pitää tosin tilata erikseen, mutta senkin saa eurolla). Kiina-laturi ei edusta sen suurempaa paloriskiä kuin Asmokaan, mutta sen ilmoitettu latausvirta ei yleensä ole luvatun suuruinen.

  VastaaPoista