perjantai 25. toukokuuta 2018

Yepzon haluaa sijoituksesi

Yepzon kerää lisää pääomaa Invesdor-sijoituspalvelussa. Sitä mainostettiin jopa televisiossa (MTV3).

Yepzonin maalailema tulevaisuudenkuva on karmea: se on todellista Isoveli valvoo -toimintaa.

”Kuvittele maailma, jossa kaiken voi paikantaa.”

Yepzonin syntytarina on koominen:

”Yepzon Oy on paikannusteknologioiden ja turvallisuuspalveluiden kehittäjä Tampereelta. Kaikki alkoi siitä, kun Otto Linna, Yepzonin perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja, luki tilastoja kadonneista ihmisistä. Ratkaisemattomien tapausten määrä oli hämmentävän suuri – pelkästään EU:ssa ja Yhdysvalloissa katosi vuosittain yli miljoona lasta, joista yli 100 000 jäi löytymättä. Luvut kymmenkertaistuivat, kun listaan lisättiin kadonneet lemmikkieläimet sekä kulkuneuvot.”

”Otto havahtui. Nykyteknologialla minkään tai kenenkään ei tarvitsisi kadota. Sarjayrittäjä ja kahden lastenvaateyrityksen osaomistaja sai idean paikannettavasta lasten hupparista.”

Sarjayrittäjä..? Tuolla sanalla on paha kaiku.

Yepzon haluaa herättää potentiaalisissa sijoittajissa mielikuvan, että jos kaikki – niin henkilöt, lemmikit kuin kulkuneuvot – hankkisivat Yepzonin, rahaa alkaisi kertyä yrityksen kanssaan hurjaa vauhtia ja Yepzonista tulisi todella tuottoisa sijoituskohde.

Jos? Niinhän se oli Asmo-laturinkin kanssa, että jos kaikki olisivat hankkineet Asmo-laturin, kaksi ydinvoimalaa olisi voitu sammuttaa ja sijoittajista olisi tullut rikkaita. Niin ei kutenkaan käynyt, koska latureita ei ikinä myyty satoja miljoonia kappaleita, vaan myynti jäi vain muutamaan tuhanteen.

Miksi se voisi olla mitenkään erilaista Yepzonin kohdalla? Tuote on itse asiassa vielä typerämpi kuin Asmo-laturi.

Keräisipä Yepzon miten paljon rahaa sitten tahansa ja markkinoisi tuotettaan globaalisti, Yepzon-paikantimen myynti tulee sittenkin jäämään hyvin marginaaliseksi.

Kyse on siitä, mistä löytyy miljoonittain noita vitun idiootteja, jotka maksavat Yepzonista jopa 150 euroa ja sen lisäksi jonkin kuukausimaksun. Tuskinpa mistään, minkä sijoitusta harkitsevien kannattaisi pitää mielissään.

Blogi ei suosittele tätä sijoituskohdetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti