torstai 11. heinäkuuta 2019

Valkee teki sen jälleen...

… nimittäin tappiota. Viime tilikaudelta tappiota tuli 594 011 euroa 637 220 euron liikevaihdolla. Edellisellä tilikaudella tappio oli myös likimain liikevaihdon suuruinen.

Jos Valkeen saa yhdestä korvavalosta 100 euroa, voidaan päätellä, että Human Chargereita myytiin noin 6400 kappaletta. (Edelliskaudella noin 9600 kappaletta, eli myynti väheni 33 prosenttia).

Materiaaleihin ja palveluihin kului noin 280 000 euroa. Yhden valokuulokkeen valmistaminen ja toimittaminen jälleenmyyjille maksoi siten noin 44 euroa. Korvavalojen valmistaminen näyttää olevan melko kallista puuhaa...

Valkeen kumulatiivinen tappio on huimat 10 625 332 euroa. Valkeen korvavalojen myynnissä on menossa kymmenes vuosi (alkoi 2010).

Korvavaloja on myyty jonkin verran alle 100 000 kappaletta. Jokainen myyty laite on siten tuottanut keskimäärin yli 100 euroa tappiota.

Suuri kysymys kuuluu: mistä Valkee saa jatkuvasti lisää rahaa tappion tekemiseen? Valkee liiketoiminnasta ei tule ikinä tervettä sillä tavalla, että se tuottaisi voittoa. Kyllä tyhmemmänkin pitäisi se jo ymmärtää...

Ei ole vaikea nähdä, että Valkeen liikevaihtokäyrä kääntyi nyt kolmen edellisen vuoden nousun jälkeen lopulliselle lasku-uralle. Sitten kun rahoittajat sanovat ”Ei!” Valkeelle, loppuu Valkeen toiminta, joka näiden kymmenen vuoden ajan on perustunut valehteluun, vilpillisten tutkimusten tekemiseen ja tutkimustulosten vääristämiseen.


1 kommentti:

  1. Ainakin 300.000€ tuli tuoreesta vaihtovelkakirjalainasta (tilinpäätöksen viimeinen sivu). Rahoittavat säännöllisesti "antavat anteeksi", kun lainat vaihdetaan jälkikäteen osakkeiksi. Firma on menettänyt osakepääomansa, eli rahat suoraan poltetaan.

    Valkeen hallituksen puheenjohtaja Timo Ahopelto on oman firman (CRF) myynnistä saanut muutama miljoona. Jopa jos kaikki lähtee, hän voisi harrastuksena ylläpitää Valkeeta. Ehkä tekee sen jo nyt.

    VastaaPoista