torstai 24. lokakuuta 2019

Kipuwex on kallis vitsi

Kasvu Open® -sivulla kerrotaan: ”Kipuwex on OYS ysihankkeen kanssa kehitetty tuote ja kipuwex on myös allekirjoittanut jatkotutkimus sopimuksen, MiniSV kanssa Kiinaan Nanjingiin.”

Kehitetty? Partisiippi viittaa siihen, että tuote olisi jo valmis.

Yhteistyö kiinalaisten kanssa tarkoittaa vain sitä, että kiinalaiset voivat kopioida laitteen ja jatkaa sen ”kehittämistä” omissa nimissään.

Y-Studio-sivulla kerrotaan (11.1.2019): ”Oululaisen startup-yritys Kipuwexin yrittäjän Marko Höynälä tavoittelee exitiä eli yrityksensä myymistä vuodelle 2023. Sitä ennen hänen pitää kuitenkin kehittää ja valmistaa tuote sekä myydä se sijoittajille.”

”Tuotteen valmistuminen ja markkinoille saaminen vievät vielä aikaa. Toistaiseksi laitteesta on olemassa prototyyppi, mutta sitä on paranneltava ennen kuin laajempi testaus voidaan aloittaa.”

Exit..? Tätä sanaa käytti eräs toinenkin ”blogista tuttu”, mutta tuo tarina on jo useamman menneen talven lumia. Kipuwexin visio on niin pitkällä, että yrityksen myyminen ja ”kannattavaan hintaan” tietenkin on jo mielessä, vaikka laitteesta on olemassa vasta prototyyppi, jossa on vielä ”paranneltavaa”.

Todennäköisemmin maahan osuisi asteroidi, ennen kuin sijoittajat ostaisivat Kipuwexin. Laitteesta ei koskaan saada niin luotettavaa, että sillä olisi mitään merkitystä sairaanhoidossa. Toki päätelaitteen näytöllä saattaa vilistää monelaista käppyrää, mutta yksikään lääkäri ei luottaisi Kipuwexin tuottamaan informaatioon. Kipuwex voi näyttää kehonlämmön ja sydämen lyöntinopeuden, mutta tuo on täysin hyödytöntä, koska nuo tiedot saadaan paljon helpomminkin kuin käyttämällä Kipuwexiä.

OULLLabs-sivulla kerrotaan (22.11.2017): ”YSI-hankkeessa lasten kipumittarin kehittänyt Marko Höynälä Kipuwex Oy:stä sanoo...”

Kehittänyt..? Pitäisikö tämä ymmärtää niin, että laite oli valmis jo kaksi vuotta sitten?

Sama partisiippi löytyy seuraavana päivänä julkaistulta Radio Pookin sivulta.

Juurikaan muita uutisia ei löydy internetin syövereistä. Mistähän tämä mahtaa kertoa?

Kalevassakaan ei ole mitään laajempaa juttua Kipuwexistä. Olisikohan jo sielläkin maksettu oppirahat?

Kipuwex on tyypillinen oululainen teknologiayritys: tyhjänpäiväistä oman tuotteen kehumista, jolla ei ole mitään perusteita.

Maailmalla on monia lääkintälaitteita valmistavia yrityksiä, joilla on resursseja, rahaa ja oikeaa osaamista. Jos kipua ilmaisevan laitteen valmistaminen ei ole onnistunut niiltä, miten se voisi onnistua oululaiselta Kipuwexiltä? Jos tuollainen laite olisi olemassa ja se toimisi, olisi oletetavaa, että se olisi yleisessä käytössä.

Miksi Kipuwex ei ole patentoinut laitettaan? Se jos mikä saisi sijoittajat hullaantumaan ja hukkaamaan todellisuudentajunsa, niin kuin kävi oululaisen laturin kohdalla. Wiciot oli patentoinut mikrokupunsa. Olisiko sitten niin, että kaikki laitteen toimintaan liittyvä on jo patentoitu tai sitten se on yleisesti tunnettua tekniikkaa, jota ei voida patentoida?

Kipuwex taitaa olla ylitsepääsemättömän ongelman edessä: saada laite toimimaan sillä tavalla, että se kertoisi luotettavaa tietoa potilaasta. Viivästykset ja jatkuva ”parantelu” kertovat siitä, että tehtävä on mahdoton.

tiistai 22. lokakuuta 2019

Kipuwex Oy

Oululainen Kipuwex Oy sai viime vuonna 104 750 euroa tukea ely-keskuksesta. Mutta mikä ihme on tämä Kipuwex, joka sai noinkin suuren summan rahaa veronmaksajilta mutta lieneekin useimmille täysin tuntematon yritys yhtä tuntemattomine tuotteineen?

Vanhassa Asmo-laturin artikkelissa viitattiin amerikkalaiseen sanontaan ”The more you stir shit, the more it stinks”. Sama näyttää pätevän tähänkin yritykseen.

Kipuwexin CEO on ”blogin vanha tuttu”. Wiciot Oy oli suunnitellut Cmicro-mikrokuvun, jonka Indiegogo-kampanja meni aivan vituiksi. Mikrokupu keräsi vajaat 3000 euroa viime vuoden keväänä. Wiciot sai 106 900 euroa tukea. Wiciot oli tappiollinen yritys (niin kuin voi hyvin kuvitellakin).

Näyttää siltä, että eräät henkilöt ovat keksineet näppärän keinon lypsää yritystukia naurettaville innovaatioilleen. Sitten kun innovaatio ei näytä menestyvän ja rahantulo alkaa osoittaa loppumisen merkkejä, kaivetaan uusi innovaatio esille ”idealaatikosta”, ja uusi rahastuskierros voi alkaa.

Kipuwexin henkilöstön määrä on kahdeksan, joista mikrokupu-CEO:n lisäksi on kolme muuta ”manageria”. Henkilöstöstä on siten peräti 50 prosenttia jonkin sortin ”johtajia”.


Kipuwexin taloustiedot ovat ”odotetunlaiset” – ja sama trendi tulee jatkumaan niin kauan kuin Kipuwex on yritysrekisterissä.


Kipuwex sai ely-keskukselta 30 770 euroa vuonna 2017. Saldo on siten 137 670 euroa. Raha on tietenkin tarpeen, koska henkilöstön määrä on kasvanut kahdesta kahdeksaan.

Tuote on todella typerä, ja vain typerys voisi odottaa sen toimivan. Alla oleva kuva kertoo laitteen ”toiminnan”.


Olisiko tuotteen nimi väännös sanoista ”kipu veks” (kipu pois)? Jos niin on, yritys valehtelee tuotteen nimessä, koska laite, jos se koskaan edes saadaan toimimaan, ei suinkaan poista kipua.

Kipuwexista ei koskaan tule mitään. Yksikään sairaala, lääkäriasema tms. ei tule koskaan ottamaan sitä käyttöön.

Huolestuttavaa tässä on se, millaiseen skeidaan ely-keskus tuhlaa julkisia varoja. Kertooko tämä ely-keskuksen henkilöstön täydellisestä osaamattomuudesta?

http://kipuwex.com/

Sivu on samannäköinen kuin minkä tahansa aloittelevan yrityksen, joka esittelee sivullaan ”innovaatiotaan”, jota ei siis ole vielä olemassakaan. Kipuwex ei kerro ainoatakaan referenssiä siitä, että tuote olisi valmis ja toimiva tai se olisi myyty jollekin käyttäjälle. Siispä: ”tuotekehitys” on vielä kesken.

Yritys näyttää kurkottelevan kuuseen...

”Kipuwex’s vision is to become world leading company in pain management domain”

mutta katajaanhan sitä tullaan kapsahtamaan.

keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Use HumanCharger® Now!

Valkeen IGG-sivu on varsin dynaaminen: sitä muutetaan jatkuvasti. Tästä tulee mieleen surullisenkuuluisa oululainen ”patentoitu”, ”energiapihi” ja ”palamaton” puhelinlaturi, jonka sivulta poistettiin valheita sitä mukaa kuin Oulun 1 -blogi® niitä paljasti. Valkee toimii tosin käänteisesti, eli se lisää sinne uusia valheita.

Sivulla ei kylläkään kerrota enää mitään ”superpowerista”. Ehkä se oli jo liikaa jopa Valkeelle itselleen...

Varhaisemmassa kirjoituksessa todettiin, että jokainen myyty korvavalo oli tuottanut Valkeelle noin 100 euron tappion, eli sijoittajat (mm. ranskalainen Merieux Developpement) olivat tukeneet jokaisen korvavalon myyntiä noin sadalla eurolla.

Sijoittaminen Valkeen tapaiseen yritykseen ei anna kovinkaan vakuuttavaa kuvaa Merieux Developpementin sijoitusosaamisesta. Kyllähän jokaisen vähemmänkin sijoitusasioita ymmärtävän olisi pitänyt tietää, että korvavalon tapaisesta huijaustuotteesta ei voisi koskaan tulla mitään myyntimenestystä. Ilman Merieux Developpementin sijoitusta Valkeen toiminta olisi todennäköisesti päättynyt jo vuosia sitten.

Nyt kun Merieux Developpement on jättänyt Valkeen eikä uusia sijoittajia (sijoitustensa hukkaajia) ole tulossa, kello käy Valkeelle. Ei liene vaikea ennustaa, että Valkeen toiminta päättyy ensi vuonna. Se tarkoittaisi silloin sitä, että Valkee oli myynyt huijaustuotettaan niinkin kauan kuin kymmenen vuoden ajan.

Uusi korvavalo ei tule pelastamaan Valkeeta vaan pikemminkin tulee vain upottamaan sen nopeammin. Valkee lupaama 30 päivän palautusoikeus tulee sille kalliiksi. Uudet käyttäjät huomaavat, että korvavaloa käyttämällä ei saakaan mitään ”supervoimia”, ja palauttavat laitteen takaisin Valkeelle, mutta mitenpä varaton Valkee pystyisi palauttamaan rahoja jokaiselle takaisin.

keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Oululainen rantanäkymä 1900-luvun alussa

1900-luvun alussa otettu harvinainen kuva esittää oululaista rantanäkymää veneineen. Oulun 1 -blogi® ei tällä kertaa kerrokaan, mitä kuva tarkkaan ottaa esittää, vaan jättää sen seuraajien tehtäväksi.

Mitkä kaksi katua risteävät oikealla näkyvän rakennuksen kohdalla? Olisi suotavaa kertoa katujen tuonaikaiset mutta myös nykyiset nimet.