tiistai 22. lokakuuta 2019

Kipuwex Oy

Oululainen Kipuwex Oy sai viime vuonna 104 750 euroa tukea ely-keskuksesta. Mutta mikä ihme on tämä Kipuwex, joka sai noinkin suuren summan rahaa veronmaksajilta mutta lieneekin useimmille täysin tuntematon yritys yhtä tuntemattomine tuotteineen?

Vanhassa Asmo-laturin artikkelissa viitattiin amerikkalaiseen sanontaan ”The more you stir shit, the more it stinks”. Sama näyttää pätevän tähänkin yritykseen.

Kipuwexin CEO on ”blogin vanha tuttu”. Wiciot Oy oli suunnitellut Cmicro-mikrokuvun, jonka Indiegogo-kampanja meni aivan vituiksi. Mikrokupu keräsi vajaat 3000 euroa viime vuoden keväänä. Wiciot sai 106 900 euroa tukea. Wiciot oli tappiollinen yritys (niin kuin voi hyvin kuvitellakin).

Näyttää siltä, että eräät henkilöt ovat keksineet näppärän keinon lypsää yritystukia naurettaville innovaatioilleen. Sitten kun innovaatio ei näytä menestyvän ja rahantulo alkaa osoittaa loppumisen merkkejä, kaivetaan uusi innovaatio esille ”idealaatikosta”, ja uusi rahastuskierros voi alkaa.

Kipuwexin henkilöstön määrä on kahdeksan, joista mikrokupu-CEO:n lisäksi on kolme muuta ”manageria”. Henkilöstöstä on siten peräti 50 prosenttia jonkin sortin ”johtajia”.


Kipuwexin taloustiedot ovat ”odotetunlaiset” – ja sama trendi tulee jatkumaan niin kauan kuin Kipuwex on yritysrekisterissä.


Kipuwex sai ely-keskukselta 30 770 euroa vuonna 2017. Saldo on siten 137 670 euroa. Raha on tietenkin tarpeen, koska henkilöstön määrä on kasvanut kahdesta kahdeksaan.

Tuote on todella typerä, ja vain typerys voisi odottaa sen toimivan. Alla oleva kuva kertoo laitteen ”toiminnan”.


Olisiko tuotteen nimi väännös sanoista ”kipu veks” (kipu pois)? Jos niin on, yritys valehtelee tuotteen nimessä, koska laite, jos se koskaan edes saadaan toimimaan, ei suinkaan poista kipua.

Kipuwexista ei koskaan tule mitään. Yksikään sairaala, lääkäriasema tms. ei tule koskaan ottamaan sitä käyttöön.

Huolestuttavaa tässä on se, millaiseen skeidaan ely-keskus tuhlaa julkisia varoja. Kertooko tämä ely-keskuksen henkilöstön täydellisestä osaamattomuudesta?

http://kipuwex.com/

Sivu on samannäköinen kuin minkä tahansa aloittelevan yrityksen, joka esittelee sivullaan ”innovaatiotaan”, jota ei siis ole vielä olemassakaan. Kipuwex ei kerro ainoatakaan referenssiä siitä, että tuote olisi valmis ja toimiva tai se olisi myyty jollekin käyttäjälle. Siispä: ”tuotekehitys” on vielä kesken.

Yritys näyttää kurkottelevan kuuseen...

”Kipuwex’s vision is to become world leading company in pain management domain”

mutta katajaanhan sitä tullaan kapsahtamaan.

2 kommenttia:

  1. ”Kipu pois” -päättely on oikein. Syy, miksi yrityksen nimi ei ole Kipuvex, on yksinkertainen. Kipuvex-niminen yritys oli jo olemassa, joten kaupparekisteri ei voinut hyväksyä toista samannimistä yritystä.

    FYSIOTERAPIA KIPUVEX, Hanneli Laine, perustettu 1998.

    VastaaPoista
  2. Minusta nimi on onnistunut. Myykö Apple omenoita? Startuppien osalta ensimmäiset tilikaudet harvoin lienevät plus-merkkiset. Hyvä, että uskallusta yrittää ja virtaa Oulusta löytyy - rinta kaarelle ja tuulta päin. Toivotan onnistumista tavoitteissa.

    VastaaPoista