lauantai 2. marraskuuta 2019

Valkeen Indiegogo-kampanja lähestyy loppuaan – ja niin varmasti myös Valkee itsekin...

Valkeen yhdellä kuukaudella pidennetystä Indiegogo-kampanjasta on jäljellä enää kaksi vuorokautta, ja keräystavoitteesta on koossa 97 prosenttia. 30 000 euron tavoitesummasta uupuu siten (enää) 824 euroa, mikä tarkoittaa noin seitsemää vielä myymätöntä HumanCharger® Wireless Headsetia. On tietenkin mahdollista saada ne myytyä, mutta jos ei olisikaan, on luultavaa, että Valkeen bulvaani ostaa kyseiset korvavalot, jotta 100 prosentin tavoite saavutetaan.

Jos kymmenen (todellisuudessa 12) vuotta toiminnassa ollut yritys kerää ainoastaan 30 000 euroa kahden kuukauden aikana tuotteella, joka on ollut olemassa jo kymmenen vuoden ajan, se on todella surkea saavutus.

Viimeisenä täkynään Valkee lisäsi HumanCharger® Wireless Headsetin mukaan kolmen euron HumanCharger® -t-paidan, mutta se ei ole ainakaan vielä kiinnostanut ketään.


Vertailukohdaksi voidaan ottaa kädessä pidettävä PrinCube-tulostin, joka on keränyt kolmessa viikossa yli kaksi miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa yli kahtakymmentätuhatta myytyä tulostinta.


PrinCube saattaa vaikuttaa esittelyn perusteella hyödylliseltä laitteelta, mutta sen puutteet ja hyödyttömyys paljastunevat vasta käytössä. Sillä voi tulostaa vain tekstiä, ja tekstin korkeus on vain 14 mm. Täysin tuntematon yritys keräsi yli puolet lyhyemmässä ajassa 81 kertaa enemmän rahaa kuin Valkee ”tunnetulla” tuotteellaan.


Kalevassa oli tänään Valkeen perustajan haastattelu. Siitä ei kuitenkaan käy ilmi, käyttääkö hän (edelleenkin) korvavaloa. Kirjoituksen otsikko ”Unelma korvavalosta murskautui” kertonee tunnelmista.

3 kommenttia:

  1. Edellisessä Valkee-jutussa todettiin Valkeen IGG-sivun olevan varsin ”dynaaminen”. Sama dynaamisuus näyttää jatkuvan vielä viime hetkillä: HumanCharger® Wireless Headsetin ja HumanCharger® -t-paidan tarjous on poistettu myymättä ainoatakaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sinne tuli prototyyppi-varoitus, vai menikö minulta ohi ennen?

      Eli koko tuotteesta ei ole kappalettakaan olemassa. MrCharger lopetettiin silloin samassa vaiheessa.

      En ymmärrä, miksi Valkeelaiset maksoi 3000€ kampanjaan ettei se epäonnistuosi. Ilman tätä "sponsorointia" olisi jäänyt 90% eli 27.000€.

      Oliko sillä merkitystä? Jos tarkoitus oli markkinoiden testaaminen - selkeä vastaus tuli, turhaa yrittää.

      Jos tarkoitus oli kerätä rahaa, ...minkälaista järkeä tässä ei ole.

      Ehkä Kaleva tietää jo enemmän, siksi tuli tämä "Valkee tuhoutui"-juttu?!

      Poista
    2. Näyttää siltä kuin valmiusastelaatikko ilmestyi sivulle vasta kampanjan päätyttyä. Siten ei voi mitenkään olla mahdollista, että tuo kusetus-huijaustuote voitaisiin toimittaa tyhmille tukijoille marraskuun aikana, eli tässä oli jälleen yksi uusi Valkee-valhe.

      Prototype-status antaa seuraavan virkkeen avulla Valkeelle mahdollisuuden olla palauttamatta rahoja takaisin tukijoille, mistä syystä se sinne sitten varmastikin laitettiin: ”Their ability to begin production may be affected by product development or financial challenges.”

      Viesti meni varmastikin Valkeelle perille: HumanCharger® Wireless Headsetille ei ole kysyntää.

      Poista