keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Miten Valkeen käy?

Blogi kertoi eilen Valkeen maksamattomista laskuista. Summat eivät ole suuria, mutta karhuttavia velkoja on useita. Ainoa syy maksamattomuuteen lieneekin se, että yrityksen kassassa ei ole rahaa.

Indiegogo-kampanja on menestynyt erittäin heikosti. Marraskuun alussa päättyneen kampanjan jälkeen Valkee on myynyt siellä ainoastaan 54 kappaletta korvavaloja, ja Valkeen oma myynti lieneekin ollut yhtä heikkoa. Indiegogo on nykyään HumanCharger® Wireless Headsetin ainoa myyntipaikka.

Indiegogon kokonaispotti on 38 295 euroa, joka vastaa noin kolmeasataa myytyä HumanCharger® Wireless Headsetia. Se on erittäin vaatimaton suoritus, jos sitä verrataan kymmenen vuoden aikana myytyyn 90 000:ään vanhan mallin korvavaloon. Vanhaa mallia myytiin siten keskimäärin 9000 kappaletta vuodessa, mutta uusi malli on myynyt ainoastaan noin 300 kappaletta vajaassa vuodessa.

Valkee varmastikin toivoi uudesta korvavalosta pelastusta, mutta niin ei tule käymään. Vaikka uusi versio olisi myynyt samat 9000 kappaletta vajaassa vuodessa, sekään olisi tuskin pystynyt pelastamaan Valkeeta.

Jos Valkeella ei ole rahaa maksaa velkojaan, onko sillä edellytyksiä saada toimitettua korvavaloja IGG-tukijoilleen? Velkojat voivat aina hakea Valkeen konkurssiin, mutta IGG-tukijoilla ei ole mitään mahdollisuutta saada rahojaan takaisin.

Blogi ennusti vuoden alussa, että vuodesta 2020 tulee Valkeen kohtalonvuosi. Ennustus näyttää käyvän toteen.

6 kommenttia:

  1. Hi,

    Have you seen this? https://www.asmocharger.com/fi/

    VastaaPoista
  2. Valkee myös potkittiin kadulle pitkäaikaisesta osoitteestaan Elektroniikkatie 3-5.

    Meni takaisin Oulunsaloon, mistä se tulikin.

    "The Valkee R&D and production facilities are located adjacent to the company's headquarters in Oulu, Finland."

    Kellarissa?

    VastaaPoista
  3. Toimitus on nyt lykkääntynyt syyskuuhun.

    VastaaPoista