lauantai 4. marraskuuta 2017

HandEnergy-laturi on huijausta

HandEnergyn (aka Be.Energy) 17. lokakuuta tehdyssä Indiegogon päiväyksessä kerrotaan:

”For now, HandEnergy is being severely tested. A special prototype has been created. It rotates 24/7 on a specially made testing device in order to determine the accurate life time of our energy ball.”

Yritys on siis nyt saanut valmiiksi prototyypin, jolla laturin toimintaa on tarkoitus testata. Indiegogossa kerrotaan kuitenkin, että jo joulukuussa 2016, kun rahan kerääminen alkoi, prototyypin piti olla valmis (”prototype stage”). Näyttää siltä tukijoille myytiin tuotetta, jonka toimivuudesta ei ollut mitään takeita.

”More than that, 20-30 devices will be made in the nearest 2-3 weeks. Various groups of people will test the devices in different conditions. All this is made to reveal in details any possible errors and malfunctions in HandEnergy work.”

Jos parinkymmenen testilaturin valmistamiseen menee useampi viikko, se kertoo siitä, että laturit valmistetaan jossakin nyrkkipajassa, vaikka yritys kiistääkin sen samaisessa päivityksessä: ”We are not a 'garage startup' anymore.”

HandEnergyllä on suuria vaikeuksia saada laturi toimimaan. Se oli vaikeaa jo kolme vuotta sitten, jolloin sitä myöskin myytiin ”valmiina”. Vaikka nyt rahaa onkin enemmän käytettävissä, samat ongelmat näyttävät vain jatkuvan.

Telegraphin jutussa viime tammikuussa kerrottiin, että HandEnergyn olisi pitänyt valmistua viime jo maaliskuussa: ”HandEnergy will be available from March 2017 with an expected retail price of €99 (£84).”

Nykyinen ”arvioitu” valmistumisajankohta on ensi vuoden helmikuu: ”For now, we cannot tell you the exact dates of delivery, but approximately, it should be the end of February 2018.”

Valmistumisen lykkääntyminen vuodella ja toistuvat selitykset ja verukkeet viivästykselle kertovat siitä, että ongelmat ovat niin ylitsepääsemättömän suuria, että mitään valmista ei tule koskaan, mikä oikeuttaa toteamaan, että HandEnergy-laturi on huijausta.

HandEnergyssa on yllättävän paljon elektroniikkaa. Akkuja on kaksi kappaletta. Vikaantumistodennäköisyys näyttää melko suurelta.


Käämin lanka on yllättävän ohutta. Jotta pieneen tilavuuteen saadaan syntymään riittävän suuri magneettikenttä, käämissä tulee olla riittävä määrä kierroksia, mikä luonnollisestikin johtaa hyvin pieneen poikkipinta-alaan. Yhdenkin ampeerin virta lämmittää ohutta kuparijohdinta, ja koska kierrokset ovat tiiviisti toisiaan vasten, lämpövaikutus kertautuu.


Jotta magneettinen kytkentä kelan ja liikkuvien magneettien välillä olisi voimakas, ilmavälin niiden välillä tulisi olla mahdollisimman pieni. Sen hallitseminen tuotannossa on erittäin vaikeaa.

Vaikka yritys julkaisikin syyskuussa yo. kuvat, se ei tarkoita sitä, että HandEnegysta tulisi koskaan mitään. Kuvilla pikemminkin yritettiin vain lepytellä odotukseen tuskastuneita tukijoita.

3 kommenttia:

 1. They are showing a YouTube video on prototype testing https://youtu.be/Z9ISAbRmzJ8. It would seem to be impossible to keep up that kind of speed more than a minute. They should have tested with the speed showed in the videos.

  VastaaPoista
 2. 1W teho saadaan kun 100g painoinen kappale liikkuu metrin sekunnissa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Watti.
  280g laitteen heiluttaminen 25cm liikkeeella 2 kertaa sekunnissa tarvitaan/saadaan 2,8W tehon. Ja siitä vai osa menisi laturii, kova jätkä on joka jaksaa tunnin näin vispata ;)

  VastaaPoista
 3. Tukijoilla on vaikeuksia saada rahojaan takaisin Indiegogossa. Yritys haluaa tietenkin pitää itsellään kaikki tukijoiden maksamat ennakkomaksut. Jos yhdelle maksetaan, sana kiirii, ja pian muutkin alkavat vaatia samaa.

  I have requested a cancellation of my contribution several times, and you have agreed to refund me, But you never refund me till now,

  Please don’t make me waiting for nothing

  VastaaPoista