perjantai 17. marraskuuta 2017

Karjalainen: ”Joensuussa valmistettu Asmo-laturi ei lyönyt läpi”

Karjalainen kertoi eilen: ”Kansainvälistä huomiota Asmo-laturillaan saanut Asmo Solutions Oy on lopettanut hiljakkoin toimintansa. Oululaisyhtiön laturia ehdittiin valmistaa muutaman kymmenentuhannen kappaleen erä Jotwire Oy:n Joensuun ja Tuupovaaran tehtailla. Jotwire toimi laturin sopimusvalmistajana.”

Hieman myöhemmin tekstissä kerrotaan: ”Salorannan mukaan latureita myytiin yhteensä vain 5 000 kappaletta.”

Asmo-latureita valmistettiin siis ”muutaman kymmenentuhannen kappaleen erä” – olisiko se sitten Kalevassa mainittu 30 000 kappaletta – mutta niitä myytiin vain 5000 kappaletta. Missä ovat loput 25 000 laturia?

Onko jollakin luki-häiriö, vai miksi luvut eivät täsmää?

Aiemmin kerrottu 5000 myytyä laturia ihmetyttikin kovasti, koska tilauskirjan myyntiarvion ja jälleenmyyjien suuren määrän perusteella myyntimäärän olisi pitänyt olla selvästikin suurempi. Nyt latureita on tullut myyntiin Motonetiin ja uudelleen Kärkkäiselle, joista molemmista tuon patentoidun ja palamattoman laturin saa 9,90 eurolla.

Onko ihme, jos Asmo Solutionsin toiminta ei kannattanut, jos 20 euron valmistuskulujen laturi myydään 10 eurolla, jossa alv on noin 2 euroa ja liikkeen kate vähintäänkin 4 euroa. Tappiota tuli siten noin 16 euroa/laturi. Sijoittajille luvattiin 10 euron voitto jokaisesta myydystä laturista.

Vaikka kaikki 25 000 laturia olisi myyty 16 euron tappiolla, se tekisi vain 400 000 euron tappion ja jättäisi vielä noin miljoonan sijoittajien rahoja jäljelle. Mihin ne hävisivät? Todellisuudessa tappiolla myytyjen latureiden lukumäärä on paljon pienempi – luultavasti alle 10 000 kappaletta.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/162454-joensuussa-valmistettu-asmo-laturi-ei-lyonyt-lapi

Tämä kuva on historiaa...


5 kommenttia:

 1. https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/laturiyritys-asmon-osakeannilla-lentava-lahto-6596746

  Jutuissa mainittiin, että latureita tarvittaisiin heti 50 tuhatta. Laturit viedään käsistä. Oliko tuo mainita Kalevassa ja vielä ennen osakeantia?

  VastaaPoista
 2. https://www.finder.fi/IT-konsultointia+IT-palveluja/Asmo+Solutions+Oy/Oulu/yhteystiedot/2923976

  Tuolla finderin tiedoissa oli muistaakseni enemmän hallituksen jäseniä, jotka oli merkitty selvitystilan selvittelijöiksi? Nyt siellä on enää kolme koko hallituksessa. Onko muut jäsenet pesseet kätensä koko sopasta vai mitä tuo hallituksen jäsenkato tarkoittaa?
  Ps. Kommentointi ei toiminut tietokoneella. Kun viestiä lähetti, se pyyhkiytyi pois.

  VastaaPoista
 3. Asmo Solutions on 21.11. julistanut julkinen haaste velkojille (PRH). Eikö tämä vielä lopu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yrityksen lopettamiseen kuuluvaan pakollista byrokratiaa...

   Poista
 4. Latureita on vielä suuri määrä myynnissä Motonetissä ja Kärkkäisellä 9,90 euron hintaan. Alhaisesta hinnasta huolimatta ne eivät näytä menevän kaupaksi.

  Eikö ”paloturvallisuus” kiinnostakaan mobiilikansaa, vai menikö laturin maine kaiken valehtelun vuoksi, eikä sitä sen vuoksi haluta ostaa?

  Kyseessä on (oli) kuitenkin ”maailman turvallisin laturi”...

  VastaaPoista