keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Muzo ei toimi

Muutama tukija on saanut Muzon. Tavallisimpia tyytymättömyyden aiheita ovat:

– Pitkä toimitusaika, jopa useita kuukausia siitä, kun se oli lähetetty.

– Muzo ei toimi puhelinapplikaation kanssa, vaan se antaa ilmoituksen: ”Sorry, you are not authorized to use the application, please contact the developer!”

– Muzo ei toimi luvatulla tavalla, eli se ei vaimenna melua. Se vain tuottaa kohinaa ja luonnonääniä.

Moni vaatii rahojensa palauttamista, mikä taitaa olla turhaa, koska sitä ei tule koskaan tapahtumaan.

Muzo-huijaustuotteen takana on Celestial Tribe -niminen yritys, jonka kotipaikka Indiegogon mukaan on San Francisco. Pelkästään sen, että yhdenkään henkilön nimeä ei ole mainittu missään, olisi pitänyt olla riittävä varoitusmerkki siitä, että vaikeuksia voi olla odotettavissa.

Tämä kommentti (Kickstarter) kertoo kaiken olennaisen:

”I just got mine...Muzo is a completely useless scam. I agree with others; this appears to be a noise maker with no noise cancellation tech. The vibrating thing on the bottom is not doing anything in relation to the noise going on outside or inside my house. The app says that I am unauthorized to use the app. The app was developed for an older version of Android but the play store says 4.0 and up. App permissions have access to the microphone, storage, app history, photos and media, Bluetooth and full network access. Muzo is a scam. Celestial Tribe is the scammer. I looked up the shipping info and it looks like it took two months to ship, two months at sea, and was stuck in customs for 4 months. Nice work CT! Take our money and then litterally pick the slowest path possible to the destination. Everyone should get a refund!”

Kolmella eurolla saa kumisen hiomatuen, josta on varmastikin paljon enemmän hyötyä.


Celestial Tribe -niminen yritys löytyy Hong Kongista. Se oli testauttanut laitteen takeeksi siitä, että se täyttää FCC:n vaatimukset häiriösäteilystä. Siihen riittää se, että Muzon lähetyssignaali pysyy speksin määräämän taajuusalueen sisällä eikä teho ylitä maksimitehoa.


Tyhmyydestä saa maksaa, ja kyllä täytyy ollakin todella tyhmä, jos uskoo, että hiomatuen näköinen aparaatti pystyisi vaimentamaan melua. Celestial Triben takana olevilla henkilöillä mahtaakin nyt olla hauskaa.


Edellä olevan kuvan mukaan Lam Chi Kin on Muzon valmistaneen yrityksen johtaja mutta ei ole välttämättä missään tekemisissä sen Celestial Triben kanssa, joka keräsi 2,4 miljoonaa dollaria joukkorahoituspalveluissa. Voi olla, että hongkongilaisyritys on vain eräänlainen bulvaani tai alihankkija, joka oli perustettu valmistamaan MUZO CMW-1200.

Joukkorahoituspalveluilla ei ole mitään vastuuta. Niille vain riittää, että ne saavat omat osuutensa kerätyistä rahoista. Mitä suurempi summa kertyy, sitä enemmän rahaa ne saavat.

Täällä on testausdokumentaatio asiasta kiinnostuneille:

5 kommenttia:

 1. Eräs tukija epäilee kommentissaan, että kampanjasivua olisi muutettu:

  ”I'm convinced that the project page has been altered since I backed it, I don't recognize half the information there, not to mention if I'd seen much of the information as presented now I wouldn't have backed it at all.”

  Toinen tukija vahvistaa epäilyn:

  ”yes, the description has been altered completely. It was sold as a noice cancelling device. ”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erään laturin tapauksessa tapahtui samaa. Niistä muutoksista on kuvakaappaukset tallella. Nettisivutkin muuttuivat useaan kertaan. Patentoitu-mainintakin katosi osakeannin jälkeen.

   Poista
 2. Tuo indiegogo on täynnään mitä höperömpiä vekottimia, kuten vaikkapa taikapeili joka neuvoo käyttämään tiettyjä ihonhoitotuotteita ja sitten myöhemmin kertoo miten ne on vaikuttaneet. Itsehän sitä ei tavan peilistä heti huomaakaan? Käy melkein vitsipalstasta, kuten osin kotimainen Mesenaatti jossa rahoitettiin mm. ikiliikkujatekniikalla toimivan O-Cube kännykkälaturin tutkimusta! Siis ei energiaa eikä palovaaraa kun sähkö tulee tyhjästä. Sitä rahaa tarvittiin laturin ostamiseen - se kun maksaa 1200 euroa... Tiedemiehillä ei tämmöiseen ole varoja, mutta rahaa tuli tuplasti.

  VastaaPoista
 3. Gunnar Schmitt-Sauter kertoo, että Muzo jäi Saksan tulliin:

  ”Hello, our Muzo was caught in German customs and will get destroyed (!!!) because of its incorrect CE labelling which does not comply with European standards and other violations of European law (e.g. no instruction manual with mandatory conformity declaration). If it had gone through, we would have needed to pay € 28,83 Douane cost as well. As shipping was offered to Germany as well (and we payed € 15 for it), we expected the product to be lawfully packaged at least. Please get in contact with us for a refund!!!”

  Mitäpä tuolla on väliä, jos se ei kerran toimi...

  VastaaPoista
 4. Muzon takana olevan huijarin henkilöllisyys on paljastettu. Tuolta saisi yhdellä dollarilla tarkempia tietoja...

  https://www.checkthem.com/app/results-v3?firstname=Bobbisha&lastname=Campbell&state=GA&city=Gainesville&age=&his_age=20&aliases=&relatives=&tk=190566756722

  VastaaPoista