maanantai 8. maaliskuuta 2010

WinCapita 2.0 ja FinnCapita

Rikosepäilyn vuoksi lakkautetun Sijoitusklubi WinCapitan raunioille on jokin aika sitten perustettu uusi, samaa toimintaperiaatetta – jota joku kutsuisi varmastikin huijaukseksi – noudattava Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy, jota kutsun lyhyesti nimellä WinCapita 2.0.

Vanhassa WinCapitassa oli yli 10 000 jäsentä, joita olisi varmasti hienompi kutsua ”sijoittajiksi” tai vielä paremmin huijatuiksi. Asianosaisia – eli siis noita huijattuja – oli poliisitutkinnassa mukana noin 3000. Oikeus on takavarikoinut WinCapitan varoja yli 18 miljoonaa euroa, jotka on kerätty klubin ”sijoittajilta”.

WinCapitan päätekijä HK on myöntänyt poliisikuulusteluissa, että WinCapita ei saanut tuottoja valuuttakaupasta, vaan sen tulot muodostuivat jäsenten rahasuorituksista. Mitenpä osakekurssien muuttumista mikään tietokoneohjelma voisikaan ennustaa? Jos se olisikin ollut mahdollista, se olisi keksitty jo kauan sitten jossakin muussa maassa kuin Suomessa.

WinCapita 2.0 on hiljattain tiedottanut toimintansa käynnistämisestä, ja poliisi seuraa luonnollisesti tapahtumia. Vanhan WinCapitan päätekijä HK toimii nyt WinCapita 2.0:n konsulttina, ja hän ”kehittää” edelleen tietokoneohjelmaa, jolla voidaan tehdä automaattisesti valuuttakauppaa. Olisiko sitten niin, että kehitystyö on vielä kesken, ja ohjelmaa ei sen vuoksi voitu vielä käyttää vanhassa WinCapitassa?

Kaikissa huijauksissa uskottavuus on tärkeintä, eli pärstävärkki on pidettävä peruslukemilla, vaikka kuinka naurattaisi. Mallia näyttää WinCapita 2.0:n hallitus.

Helpon rahan tekeminen on aina ja kaikkialla houkutellut kaikkia typeryksiä riskeistä huolimatta. Ei olekaan siksi vaikea ennustaa, että WinCapita 2.0:sta tulee samanlainen menestys omistajilleen kuin edellisestäkin versiosta. Vanhoista virheistä on varmastikin opittu, ja toiminta on nyt hiottu sellaiseksi, että klubin toiminta ei ainakaan näkyvästi ole lainvastaista.

Jos kaikesta huolimatta, vaikka järki sanoisikin toisin, HK pystyy kehittämään tietokoneohjelman, jolla voidaan ennustaa osakekurssien muuttuminen, ja niiden perusteella voidaan tehdä osakekauppaa suuressa mittakaavassa siten, että se tuo klubin osakkaille ”jopa 400 prosentin tuottoja”, sitähän kannattaisi käyttää hyväksi.

Suomen valtion taloudellinen tila on tällä hetkellä surkea, ja se tulee vielä huonontumaan tulevina vuosina. Tulevien vuosien veronkorotukset, joilla yritetään pitää ylimitoitettu julkinen hallinto ennallaan, tulevat vain upottamaan valtiontalouden entistä syvemmälle. Mutta kuten sanotaan, silloin kun hätä on suurin, apukin on lähellä.

Pelastus löytyy tästä: se on FinnCapita. Suomen valtion ostaa lisenssioikeudet HK valuuttaohjelmaan tai pakkolunastaa sen – ihan miten vain – ja käynnistää FinnCapitan kaikissa maailman suurissa pörsseissä. Jos ohjelma toimii niin kuin sen väitetään (tai ainakin toivotaan), FinnCapita tulee olemaan Suomen valtiolle ehdoton kultakaivos.

Muutama vuosi eteenpäin, ja kaikki valtionvelat on maksettu pois ja Suomi on maailman varakkaimpia valtioita. Kiitos siitä lankeaa luonnollisesti HK:lle, jota vielä muutama vuosi aikaisemmin pidettiin vuosi tutkintavankeudessa ja epäiltiin törkestä petoksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti