sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kyllä Kaleva osaa uutisoida

”Postilaatikko tuikattiin tuleen Kempeleessä.” Näin shokeeraava oli Kalevan verkkolehden uutisen otsikko.

Uutinen jatkuu: ”Postilaatikko paloi Kempeleen Luonungintiellä lauantai-iltana. Ohikulkija sammutti palon, jossa vaurioitui ainoastaan laatikko. Syttymissyyksi epäillään ilkivaltaa.”

Jos sama juttu olisi ollut iltapäivälehdessä, siitä olisi väännetty juttua puolen sivun verran ja suuren kuvan kera, mutta kyllä Kalevakin osaa näemmä tehdä tikusta asiaa.

Uutinen ei kuitenkaan kerro, että poliisi tutkisi asiaa, mutta toisaalta koska siinä käytetään sanaa ”epäillään”, se antaisi ymmärtää, että asiasta on tehty tutkintapyyntö poliisille. Poliisi on nimittäin aina se taho, joka ”epäilee”.

Kaleva olisi tosin voinut kertoa, millä tavalla palava postilaatikko sammutettiin ja kuka teki tämän sankarillisen teon. Sammuttajan kuvan olisi pitänyt ehdottomasti olla uutisen ohessa.

Kaleva ei kertonut, tuhoituiko palossa mitään arvokasta postia. Oulu-lehti mainoksineen oli saattanut olla siellä.

On luultavaa, että joku toinen ”ohikulkija” oli pudottanut postilaatikkoon jotakin palavaa, joka oli sitten sytyttänyt laatikon sisällön palamaan. Itse postilaaatikko tuskin syttyy palamaan pelkällä tulitikulla tai savukesytyttimellä, vaan siihen tarvitaan puhalluslamppu.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/postilaatikko-tuikattiin-tuleen-kempeleessa/902726

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti