tiistai 11. joulukuuta 2012

Jouluradio

Jouluradiolla on menossa kymmenes vuosi. Jouluradio on pelkästään joulumusiikin esittämiseen profiloitunut radioasema, ja sen vuoksi se kuuluukin vain joulun ajan.

Jouluradio on kuultavissa suurimmissa kaupungeissa antenniverkossa ja pienemmissä myös kaapeliverkossa. Oulussa vastaavat taajuudet ovat 91,6 ja 101,9 MHz.

Aikaisempina vuosina Jouluradiossa esitettävä musiikki oli hyvin harrasmielistä ja siellä oli turha odottaa kuulevansa samoja hilpeitä rallatuksia, joita kaupalliset radiokanavat ja Yleisradio esittävät. Laulujen paino oli uskonnollisuudessa.

Tänä vuonna linja on muuttunut hieman kevyempään suuntaan. Tuskinpa kukaan olisi uskonut kuulevansa Jouluradiossa Sladen Merry Xmas everybody, joka kertoo anglisaksisten maiden joulunvietosta, joka poikkeaa suomalaisesta tekopyhästä hurskastelusta ja teeskentelystä, mutta niin se vain tuli sieltä maanantai-iltana.


Jouluradion esittämiä joululauluja ei juurikaan kuule muilla radiokanavilla, ja sen vuoksi se tarjoaakin hyvän vaihtoehdon muilla kanavilla kuultaville joululauluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti