perjantai 28. joulukuuta 2012

Tärppi-liitteen lakkauttaminen

Viikko sitten Kaleva ilmoitti, että tv-ohjelmat sisältävän Tärppi-liitteen tekeminen loppuu vuoden vaihteessa. Lehden mukana tullut liite oli siten viimeinen.

Päätoimittajan kirjoittamassa artikkelissa haluttiin kuitenkin kysyä tilaajien mielipidettä asiasta, mutta koska päätös lakkauttamisesta oli jo tehty, tällainen kysely jo tehdy lakkauttamispäätöksen jälkeen tuntuu hieman oudolta. Kysely olisi pitänyt tehdä ennen lakkauttamista, ja sen perusteella tehdä sitten tarvittavat toimenpiteet.

tarppi@kaleva.fi

Koska kyse lieneekin vain rahasta, lakkauttamispäätöksen perusteluiksi Mantila oli hämäävästi keksinyt tukun syitä, eli kun kerran tv-ohjelmatiedot voi löytää monesta muustakin paikasta, Kalevan ei tarvitse sitä enää tehdä. Kaleva ei siis halunnut myöntää, että kyse oli vain rahasta. Viikottaisen tv-ohjelmaliitteen lakkauttaminen on hieman sama asia kuin jos Kaleva sanoisi tilaajilleen, että älkää lukeko enää Kalevaa, vaan lukekaa sen sijaan Kainuun Sanomia (tai maksuttomia nettilehtiä), koska samat uutiset löytyvät sieltäkin.

Saman logiikan mukaisesti Kaleva voisi lopettaa mainosten julkaisemisen, koska samat mainokset ovat löydettävissä ilmoittajien nettisivuilta. Mutta sehän ei nyt käy, koska se tuo rahaa lehdelle. Tärppi-liite on toimituksen (kustantajan) mielestä vain menoerä ja saa sen vuoksi mennä.

Monille lehden tilaajille tv-ohjelmatietojen löytäminen lehden mukana tulevasta liitteestä lieneekin vaivattominta, ja sen vuoksi liitteen lakkauttaminen ei ole varmastikaan näiden tilaajien mieleen. Kaikki eivät myöskään käytä älypuhelinta ja kokevat niin sen kuin tietokoneen käytönkin hankalaksi tavaksi etsiä tulevia ohjelmatietoja.

Tallentavien digiboksien ollessa nykyisin yleisiä moni tekee ajastukset jopa useita päiviä etukäteen, ja sen tekeminen onnistuu (helposti) vain paperisen ohjelmalehden avulla. Digiboksin epg-oppaan käyttäminen ohjelmien etsimiseen on (boksityypin mukaan) joko hankalaa tai erittäin hankalaa, vaikkakin juuri samaista epg-opasta täytyy käyttää ajastuksia tehtäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti