perjantai 31. maaliskuuta 2017

Promilless (Goodwiller Oy)

Oulun 1 -blogi kertoi viime vuoden tammikuussa Goodwiller Oy:stä. Se mitä tuli tuolloin kirjoitettua, pitää edelleenkin paikkansa. Tämän päivän Kaleva kertoi yrityksen saaneen kertakäyttöisen promilletestinsä viimeinkin valmiiksi ja myyntiin valikoituihin kauppoihin ja muihin myyntipisteisiin.


Edellisessä Kalevan artikkelissa yritys arveli, että ”kertakäyttötestin hinta tulee jäämään alle 10 euron”. Kaksi Promilless-pakkausta, jossa on yhteensä neljä testiliuskaa, maksaa valmistajan verkkokaupassa 14,95 euroa eli yksi testi maksaa 3,75 euroa. Eräs nettiapteekki myy 12 pakkauksen ”perhepakkausta” 75,76 euron hintaan, jolloin yhden testin hinnaksi tulee 3,16 euroa.

On vaikea arvioida tarkasti yhden liuskan valmistuskustannuksia, mutta ne lienevätkin vain joitakin senttejä ja koko pakkauksen noin parikymmentä senttiä. Koska Goodwiller on toiminut jo neljän vuoden ajan ilman mitään muita tuloja kuin veronmaksajien tuki, se haluaa tietenkin päästä nyt rahastamaan uurastuksensa tulokset.

Kuten aiemmin todettiin, Promilless-testiliuskalle ei voi odottaa kovin suurta menestystä. Markkinat ovat pienet ja se on aivan liian kallis. Maailman markkinoillakin sen myynti tulee jäämään marginaaliseksi, jos se edes koskaan etenee sinne asti.


Godwiller kutsuu testiliuskaansa ”luotettavimmaksi promilletestiksi”. Luotettavin? Millä perusteella yritys katsoo voivansa kutsua testiään luotettavimmaksi?

14 kommenttia:

  1. Eikö vastaavia liuskatetereitä ole ollut markkinoilla jo ainakin 10 vuotta? Mikä tässä tapauksessa oli niin suuri innovaatio, että sille myönnettiin puoli miljoonaa avustusta? Onko tässä jotain uutta?

    VastaaPoista
  2. Laskeskelin, että testipakkauksia pitäisi myydä noin 100 000 kappaletta vuodessa sillä edellytyksellä, että myyntihinnasta puolet siirtyisi yrityksen myyntikatteeseen, jotta yrityksen toiminta olisi kannattavaa, mutta kateprosentti on todennäköisesti pienempi, jolloin vaadittava myyntimäärä olisi vieläkin suurempi. On kuitenkin vaikea uskoa, että niitä tultaisiin koskaan myymään noinkaan paljon.

    VastaaPoista
  3. Once again a great find Oulu1 blog! Un Fucking believable. A short Google search reveals that the US stores an Amazon is loaded with products like this. Their novelty clearly lies on the control part of the strip. However it does not help to avoid false readings caused by certain food items.
    Here is where they pull the ASMO. They dare to say "the most reliable alcohol test". Well it's ain't. This is big fat Fucking lie. With all their "research", Tekes money, investor money they achieved a very similar product which is on the market for years. In fact those tests have indicators for multiple levels of alcohol in the body. They simply tell, if you have no uniform colour on the test strips you should use an other one. There is the control function... Those US products also lists a bunch of information and warnings just to make sure you don't use this product a wrong way. The finnish product lists maybe 10% of those.
    Nothing novel in this product.
    Congratulations to reinvent the wheel.

    VastaaPoista
  4. Just checked. They have received nearly 500 000 eur Tekes funding...

    VastaaPoista
  5. Kalevan vuoden takaisesta artikkelista sai helposti sellaisen käsityksen, että Goodwillerin tuote olisi uniikki, mutta sitä se ei tietenkään ole. Käytettiinkö tuota virheellistä tietoa Tekesin sumuttamiseen? Meneekö kaikki valehtelu Tekesissä läpi? Valkeen sumutuskeino oli ”yhteistyö” NASA:n kanssa, joka oli tietenkin täyttä valhetta.

    Vastaavia tuotteita on todellakin markkinoilla ja halvimmillaan noin 1,5 euroa/testi. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että Goodwillerin maailmanvalloitushaaveet jäävät toteutumatta, jos niitä sitten edes olikaan. Täytyihän senkin tietää kilpailevista tuotteista.

    Esimerkiksi tämä tuote on paljon parempi ja edullisempi.

    ”The test strip indicates relative Blood Alcohol Concentration (BAC) at 0.0%, 0.02%, 0.04%, 0.08%, and 0.30% cutoff levels.”

    Mission Saliva Alcohol Test Strip

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäkin jutuussa puhutaan keksinnöstä. Mielestäni keksintö on täysin uusi asia, jollaista ei ennen ole ollut.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704292200112936_uu.shtml

      Kotimainen keksintö

      Oululaisfirman testiliuska on kehitetty yhdessä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa. Testi perustuu syljen aiheuttamaan biokemialliseen reaktioon, jossa älypaperi reagoi alkoholiin värjäten sen pitoisuuden mukaan.

      Poista
    2. Viidentoista minuutin lisäodotuksen jälkeen liuskan riskivyöhyke tummui myös naisella. Alkometri osoitti hänelle 2,7 promillea. Miehen lukemat olivat nousseet 4,7:ään.

      4,7:ään..? Tajunta tuolla promillemäärällä pitäisi jo lähteä... Iltalehden ”luotettavaa” uutisointia...

      Poista
    3. Mission Saliva Alcohol Test Strip
      Milloinkahan tuo on kehitetty?

      Kuvio vaikuttaa tältä:
      Joku laittaa yrityksen pystyyn ja "keksii" vastaavan tuotteen kuin joku olemassa oleva, niin silloin puhutaan kuitenkin keksinnöstä ja saadaan tuotteen kehittämiseen Tekestukea.

      Poista
    4. Jos VVT otetaan mukaan "tutkimaan", Tekes-tuen saaminen on 100-%:sen varmaa, vaikka innovaatio olisi jo moneen kertaan muualla keksitty ja tutkittu.

      Poista
  6. Tässä on tullut esiin niin ihmeellisiä asioita, että taitaa viranomainen saada muutaman tutkintapyynnön näistä muutamista Tekes-tukea saaneista yrityksistä.

    VastaaPoista
  7. Varmaan tutkinta tulisi kohdistua tekemiin ja sen virkamiesten kompetenssiin.

    VastaaPoista
  8. Ostin joskus clas ohlsonista kertakäyttöisen alkotestin joka mittasi promillet puhallettaessa.. muistaakseni maksoi 2€ kappale ja hyvin näytti toimivan ilman älypaperia!

    VastaaPoista
  9. Goodwiller Oy:n konkurssi on rauennut 1.9.2020. Ei varoja siihen edes riittänyt.

    Viimeinen rahoituskierros 2019 (!) oli "menestys"...

    https://www.epressi.com/tiedotteet/kauppa/goodwiller-oyn-rahoituskierros-oli-menestys.html

    VastaaPoista
  10. Promilless ideoitiin varmastikin baaritiskillä hieman ennen valomerkkiä, ja se saattoi juopuneiden mielissä tuntua hyvältä idealta, mutta niin kuin historia on osoittanut, sitä se ei ollut. Promilless tarjosi ratkaisun "ongelmaan", jota ei todellisuudessa ollut lainkaan.

    VastaaPoista