maanantai 8. toukokuuta 2017

Ei ole mitään uutta auringon alla

Näin todetaan Saarnaajan kirjassa. Tämä yleispätevä toteamus pitää paikkansa tässäkin: Mr. Charger

Blogiin tulleen tiedon mukaan uusi laturi ”Mr. Charger” on tullut ennakkomyyntiin ja maksaa 34 USD. Tunnettu muotoilija oli onnistunut luomaan ruman ja naurettavan tuotteen, jota kukaan tuskin jaksaa katsoa kovinkaan kauan aikaa. Verrattuna muihin latureihin se on suurikokoinen: 86 x 40 x 62 mm.

Koska mitään mainintaa paloturvallisuudesta ei ole, laturi on sen vuoksi mainoskuvassa kytketty vanhaan palamattomaan bakeliittiseen pistorasiaan, joka on asennettu rapattuun tiiliseinään, jotta vaikka laturi syttyisikin palamaan, palo ei pääsisi leviämään muualle rakennuksessa.


Suuren kokonsa vuoksi laturissa on paljon palokuormaa. Useimmat muovit synnyttävät matalassa lämpötilassa palaessaan myrkyllisiä kaasuja ja yhdisteitä. Laturin suuri teho (15 W) ja huono hyötysuhde tietävät voimakasta lämpenemistä, jota suuri koko tosin hieman kompensoi.

Näyttää siltä, että ”vanha kunnon” Asmo-laturi on ”sattuneiden syiden vuoksi” nyt unohdettu. Noita syitä on esitetty kommenteissa, joten niitä ei ole syytä enää toistaa.

Olematta mitenkään ilkeä voi rehellisesti ennustaa, että uusi laturi tulee kokemaan edeltäjänsä kohtalon.

Koska Mr. Chargerissa ei ole ”patentoitua” teknologiaa, ovi Pohjois-Amerikan markkinoille on nyt avoin.

Mikä on Mr. Chargerin kilpailuetu muihin latureihin? Sitähän pitäisi olla, jotta uusi tuote voisi menestyä erittäin kilpailuilla markkinoilla. Naurettava ukkohahmo saattaa huvittaa hetken aikaa, mutta ennen pitkää se alkaa ärsyttää.

Tässä syntyy jälleen ekologinen ongelma: puhelimen mukana tullut (tai aiemmin ostettu Asmo-) laturi pitäisi korvata täällä ”uutuudella”, mikä tuottaisi yhden elektroniikkaromun lisää, ellei merkkilaturia viitsisi sitten säilyttää.

Uudessa laturissa ei ole mukana mitään vanhasta laturista. Se ei kytkeydy automaattisesti päälle tai sammu, sitä ei ole ”patentoitu”, se ei säästä energiaa, se ei ole ekologinen ja mikä tärkeintä: se ei ole ”paloturvallinen”. Tässä onkin suuri paradoksi: Asmo-laturin piti olla ”paloturvallinen” ja muut laturit olivat palovaarallisia, mutta nyt tuodaan markkinoille laturi, joka on yhtä ”palovaarallinen” kuin kaikki muutkin laturit. (Tuo ”palovaarallisuus” on tosin melko suhteellista mutta kuitenkin...) Suuren kokonsa vuoksi (isot jalat) siinä on enemmän palokuormaa ja se voi olla jopa muita pienikokoisempia latureita ”palovaarallisempi”.

Mikähän logiikka tässä oikein on: osta ensin ”palamaton” Asmo-laturi ja korvaa se sitten ”palovaarallisella” Mr. Chargerilla? Tuntuu siltä, että ostajajoukko on sama...

Tässä voisi pohtia, käytetäänkö tässä Indiegogota väärällä tavalla. Rahoituspalvelun idea lieneekin kerätä rahaa innovaation suunnitteluun ja tuotteistamiseen, mutta tässä on jo valmis tuote olemassa ja yrityksellä olisi riittävästi rahaa käynnistää tuotanto. Näyttää siltä, että Indiegogota käytetään tässä vain ”maksuttomana” markkinointipaikkana. 30 000 USD:n keräystavoitteella ei ole mitään merkitystä yritykselle.

Tämä on ensimmäinen ja viimeinen artikkeli tästä tuotteesta.

123 kommenttia:

  1. Yhdyn täysin tähän tekstiin ja varsinkin tuohon viimeiseen lauseeseen. Tähän palovaaralliseen laturiin ei kannata tuhlata aikaa. Tuossa laturissa on käytetty vähintää tuplamäärä muovia suhteessa tavallisen puhelimen mukana tulleeseen laturiin. Ekologista? Muotoilussa on lisäksi yksi vaaratekijä. Jätän sen kertomatta. Pähkäilköön muotoilija ja "keksijä" sitä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsin äskeisessä viestissä vaaratekijän. Ajattelin jättää sen kertomatta, mutta sähkömiehen ammatinharjoittajana katson kuitenkin parhaakseni siitä kertoa. Laturin muotilu on suunniteltu hauskasti ukkeliksi, joka varmaan kiinnostaa perheen pienimpiä. Mielenkiintoista, koska yleensä sähkölaitteet suunnitellaan mahdollisimman vähän lapsia kiinnostavaksi. Lapset varmaan haluavat leikkiä ukkelilla ja repivät sitä seinästä irti oletettavasti jaloista. Siinä syntyy vääntömomentti ja se saattaa rikkoa laturin tai pistorasian. Tästä taas aiheutuu vaara sähköiskuun ja pahimmillaan tulipalovaara. Ja mistäs se anoppilan palo taas olikaan valmistajan mukaan lähtöisin?

      https://www.verkkokauppa.com/fi/questions/product/10549/hmrms/

      "Pelastuslaitoksen mukaan palo on lähtenyt alakerran pistorasiassa missä laturi oli kiinni.

      Poista
  2. Tuollainen veikeä hahmo voi houkuttaa lapsia leikkimään sillä. Ehkäpä se vedetään irti ja sen paikalle työnnetään pistorasian reikiin jotakin niihin sopivaa ja vanhemmat voivatkin sitten antaa toimeksiannon hautausurakoitsijalle. Vanhoja pistorasioita ei ole suojattu.

    VastaaPoista
  3. Tämänkin tuotteen markkinointi (Asmo-laturin tavoin) alkaa heti ensimmäisestä virkkeestä lähtien valehtelulla: ”Mr. Charger is the world's first designer charger.”

    Tämä muotoiltu laturi esiteltiin jo kuusi vuotta sitten:

    http://www.yankodesign.com/2011/07/29/turn-tap-for-usb-power/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko tämä myynnissä siis jossain vai pelkästään hauska kuva?

      Poista
    2. https://www.amazon.com/gp/product/B00GRAPQRY/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00GRAPQRY&linkCode=as2&tag=thegadgetflow-20&linkId=QKKR46AIRCQKBK47

      $6.94

      Poista
    3. Ei ole pahan hintainen, eikä etenkään kun huomioi brittiläisen pistotulpan kompleksisen rakenteen. Tuo on hinta, jolla laturi myy. Mr. Chargerin ”maailmanvalloitushaaveet” (Oulu-lehti) 35–40 euron hinnalla kannattaa unohtaa.

      Poista
  4. ”He [Aarnio] mulled over the idea for about three months, when the concept of Mr. Charger came to him.”

    Kolme kuukautta? Ja mitähän tuo mahtoi maksaa. Yleensä tunnetun muotoilijan jo pelkän nimen käyttäminen maksaa.

    Jos tuon idean olisi heittänyt päiväkotilapsille, valmista ja varmasti vielä paljon parempia ehdotuksia olisi tullut jo puolessa tunnissa, ja siitä olisi selvinnyt mehutarjoilulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua. Jutun kirjoittajaa ei mainita.
      http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/pallotuolin-isa-eero-aarnio-suunnitteli-oululaiselle-asmolle-hauskan-laturiukon/759231/#form-error

      Poista
  5. RIPSRAPS ja sulake sanoo POKS. Heti löyty laturille kuvaavampi nimi. Nuin tuolle yhdistelmälle käy lapsiperheessä. Pistorasia halkee ja sulake toivon mukaan poksahtaa.

    VastaaPoista
  6. Mr. Charger on brittiläinen kannettavien tietokoneiden laturien valmistaja.

    http://www.mrcharger.com/

    Toisinaan yritysten ja tuotteiden nimet ovat suojattuja, jotta niitä ei tietoisesti käytettäisi piraattituotteiden valmistamiseen. Kukaan ei voi esimerkiksi valmistaa puhelimia nimellä ”Samsung”.

    VastaaPoista
  7. Mitähän sijoittajat tuumivat tästä uudesta käänteestä? Asmo-laturista piti tulla globaali standardi ja suurten valmistajien piti kilpailla siitä, kuka saisi Asmo-laturin valmistusoikeuden. Lisäksi luotiin ennakko-odotuksia sille, että Google tai Apple voisi ostaa Asmo Solutionsin ”hyvään hintaan”.

    Sijoittajille luvattiin patentoituja palamattomia latureita, mutta ykköstuote onkin nyt teknisesti aivan tavallinen laturi. Tätä ei tulla koskaan myymään edes samaa määrää kuin vanhempaa ”patentoitua” laturia eikä yksikään liike huoli sitä hyllyihinsä.

    VastaaPoista
  8. Sijoittajille luvattiin globaali patentoitu laturi, josta tulee standardi laturimarkkinoilla. Samaan patenttiin perustuvia latureita piti olla tulossa myös muihin laitteisiin. Sijoittajat saivat miljoonan sijoituksella ukkelilaturin. Ovat varmaan tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  9. Tämä on hyvin ristiriitaista: Mr. Charger sisältää kaikki ne huonot ominaisuudet, joiden voittamiseksi Asmo-laturi kehitettiin.

    Asmo-laturi:
    patentoitu (ei todellisuudessa)
    paloturvallinen
    energiaa säästävä
    ekologinen (ei tosin enää)

    Mr. Charger:
    patentoiminen ei mahdollista
    palovaarallinen
    tuhlaa energiaa

    Ja jotta totuus ei unohtuisi: ”Tiesitkö, että puhelimen laturin jättäminen seinään on tulipaloriski?”

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaavia kommentteja ei kalevan jutun kommenttiosioon päässyt läpi. Asmo on kalevan lellikki.

      Poista
  10. Miten on mahdollista, että Matthew Passanisi sai laturin kymmenellä dollarilla, jossa on vielä mukana viiden dollarin toimituskulut?

    VastaaPoista
  11. Tämä on uskomatonta. Ensimmäisestä kuumatkasta tulee pian kuluneeksi 48 vuotta, ja vaikka maailma ja teknologia on siitä kehittynyt huimasti, joku viitsii vieläkin tuhlata aikaansa tällaiseen typerään näpertelyyn.

    VastaaPoista
  12. Looks like a bad copy of the years-old Andru charger.

    https://www.google.fi/amp/www.droid-life.com/2012/02/22/quick-review-and-contest-andru-android-charger-takes-the-charging-cake-win-1-of-4-now/amp/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten on tunnettua, pyörää on vaikea keksiä uudelleen...

      Poista
    2. Elä nyt tommosia eti. Ihmiset saavat vielä selville, ettei tuokaan alla oleva väite pidä pakkaansa.

      Aarnio kertoo innostuneensa projektista, koska kukaan ei ollut aiemmin tehnyt vastaavaa.
      Hän pyöritteli sopivaa ideaa laturin ulkonäöksi kolmen kuukauden ajan, kunnes ajatus Mr. Chargerista syntyi.

      Ja nimikin on jo mainittu olevan käytössä toisella latureita valmistavalla yrityksellä.

      Poista
  13. Onko tässä nyt niitä samoja turvalaturin ominaisuuksi kuin siinä paloturvallisessa mallissa? Onko sitä relettä vai ei? Jos ei, niin tämä oli Asmolta ovela veto. Nyt ihmiset luulee ostavansa paloturvallisen laturin uusilla kuorilla. Ja kukaan ei hoksaa tätä bluffia. Se aloittikin tavallisten latureiden valmistuksen, joita voi viedä vaikka jenkkeihin. Ei estä ne patentit.

    VastaaPoista
  14. Annettujen tietojen mukaan Mr. Chargerissa ei ole Asmo-laturin ”turvaominaisuuksia”.

    VastaaPoista
  15. Nyt sitten menee maine kuuluisalta suunnittelijalta mahdollisen palgiointikohun myötä? Aarnio on vanha mies ja hän ei ole varmaankaan itse osannut tarkistaa, onko latureiden muotoilua tehty ennen ja onko keksitty nimi jo käytössä.
    Mrcharger nimi on käytössä ja latureitten muotoilu ei ole uusi ilmiö. Asiat on mainittu aiemmissa viesteissä. Voi hyvänen aika sentään tätä touhua. Minulla on tunne, että joudut vielä tästä aiheesta kirjoittamaan uusia juttuja.

    http://www.mrcharger.com/

    https://www.google.fi/amp/www.droid-life.com/2012/02/22/quick-review-and-contest-andru-android-charger-takes-the-charging-cake-win-1-of-4-now/amp/

    VastaaPoista
  16. Kaleva on ilmeisestikin oppinut läksynsä eikä suonut Mr. Chargerille riviäkään palstatilaa paperilehdessä.

    Näyttää siltä, että Mr. Charger tulee floppaamaan. Se taitaa tietää yritykselle lopun alkua, mutta se on myös häpeä ansiokkaalle suunnittelijalle, jonka kohdalla tällainen lipsahdus voidaan aina panna seniiliyden piikkiin.

    Asmo Solutions, mitä seuraavaksi? Joko tie on kuljettu loppuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua harmittaa tuon Aarnion kohtalo. Hän on vanha mies ja jääkö hänen nimensä historiaan nyt MrCharger-laturin muotilijana? Nimikin kun on tuolla eräällä laturiyrityksellä käytössä. Plagiointikohu nimen vuoksi on varmaan seuraavana tiellä?

      Poista
  17. Rivakan alun jälkeen vauhti on selvästikin hidastunut. Tavoitteesta kolmannes on nyt (28 h) merkitty. Jos ajan merkitsisi abskissalle ja kumulatiivisen merkintäsumman ordinaatalle, kuvaajasta voisi selvästikin havaita, että sen derivaatta pienenee.

    Ehkäpä tämä ennakkomyynti on eräänlainen markkinatutkimus, jonka avulla selvitetään Mr:n potentiaalisia markkinoita. Jos tavoite täyttyy hitaasti tai se ei täyty lainkaan, se on selvä signaali, että tuotteella ei ole kysyntää eikä sitä kannata valmistaa.

    Indiegogo on kuin television ostoskanava, jossa tavallisesti myydään tuotteita, joita ei voida myydä tavallisissa kaupoissa, koska asiakkaat niitä käsissään pidellessään näkisivät, millaista roskaa ne todellisuudessa ovat eivätkä ostaisi niitä. Jos Mr. Charger roikkuisi Puuilon telineessä painomuoviin pakattuna, tuskinpa kovinkaan moni kiinnittäisi siihen huomiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän 39 dollaria on melko paljon laturista, joka erään valmistajan mukaan "voi syttyä ja aiheuttaa tulipalon", koska "puhelimen laturin jättäminen seinään on tulipaloriski".

      Poista
  18. ”Patentoidun” laturin tiedoissa kerrotaan:

    Did you know that ASMO charger is currently the only mobile phone charger manufactured in Finland and it employs dozens of Finnish professionals?

    Keitähän nuo useampi tusina suomalaista ammattilaista mahtavat oikein olla? ”Tusinoittain”... kaksi, kolme tusinaa..? Vähintäänkin 24 ammattilaista. Asmon leivissä on 7. Missä loput 17 luuraavat?

    Onko tämäkin yksi valhe lisää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Asmo Solutions on kasvanut kolmen vuoden aikana yhden miehen startupista seitsemän henkilöä työl­lis­tä­väksi yritykseksi. Kaikki alihan­kin­ta­ketjut huomioiden Asmo on työllistänyt tämän vuoden aikana noin 40 ihmistä."
      http://www.oululehti.fi/uutiset/designlaturilla-maailmanvalloitukseen-6.255.236206.fd6465662c#.WRFn6jMdNAs.facebook

      Poista
    2. Otsikko Oulu-lehdessä ampuu pahasti yli: Design-laturilla maailmanvalloitukseen

      Niin... ja pitihän sen palamattomankin laturin valloittaa maailma ja korvata kaikki maailman laturit Asmoilla, jotta kaksi reaktoria olisi voitu sulkea, mutta miten kävi: Asmoja on myyty vain alle 10.000 kappaletta.

      Osaako Asmo puhua totta? Vanhan laturin markkinointi oli pääosin valhetta. 40 työllistettyä on aivan varmasti myös valhetta.

      Poista
  19. Tuo ukkelilaturi kilpailsee nyt sitten tuon vanhan laturin kanssa, joita jälleenmyyjien varastot ovat pullollaa. Potentiaaliset ostajat tilaavat nyt laturin tuolat ennakkomyynnistä. Vaikka tässä uudessa mallissa ei taida olla niitä turvallisen laturin ominalisuuksia, sitä ei kerrota tietääkseni missään. Se pitäisi itse huomata, ettei tässä olekkaan auto on-off toimintoa.

    VastaaPoista
  20. I have been seeing Youtube and other social media advertisements since yesterday. This campaign is surely an expensive one. They are spending hundreds if not thousands on ads.
    Very rightfully people pointed out that this charger looks like a toy and kids will be attracted to it. If you seen a kid plastic toy you (or your tv emote) know that it is chewed to pieces and full of saliva. All of those are a frienemy of electronics. Not mentioning that if the kid starts to play with it while plugged in...

    VastaaPoista
  21. http://www.thingiverse.com/thing:2277329

    VastaaPoista
  22. Aarnio on jo 84 vuoden ikäinen, ja tuossa iässä dementia on melko tavallista. Monet dementikot taantuvat jossakin vaiheessa lapsen asteelle ja teot ja ajatukset ovat sitten sen mukaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi Aarnio sanoo kalevan jutussa näin:
      "Aarnio kertoo innostuneensa projektista, koska kukaan ei ollut aiemmin tehnyt vastaavaa."

      Kuka Aarniolle kertoi, ettei puhelimien latureita ole koskaan ennen muotoiltu? Niitä on vaikka minkälaisia. Aarnio tuskin on mikään KVG ihminen korkean iän vuoksi. Olisiko hän lähtenyt projektiin, jos nuo linkin laturit olisi hänelle näytetty?

      http://www.aliexpress.com/item-img/Cute-mobile-phone-charger-Hello-Kitty-1-Port-USB-Wall-Home-Travel-Charger-Plug-Power-For/32332849991.html

      http://www.strapya-world.com/products/66879.html

      Poista
  23. Täällä alkaa olemaan aika naurettavan negatiiviset vibat nyt kun jopa Aarniosta aletaan puhumaan paskaa. Hyvästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka täällä Aarniota haukkuu? Onko iän tuomien sairauksien mainita jotenkin haukkumista? Minun vanhemmillani on muistisairauksia ja niiden tuomista ongelmista puhutaan ihan niiden omilla nimillä. Ikävä kyllä vanhempieni kohdalla jotkut yrittävät hyötyä sairauksista. Esim. oveltaovelle kauppiaat koittavat kaupata rihkamaa tai käytettyjä mattoja ja puhelinmyyjät tarjoavat tavaraa ilamisena näytteenä ja sitten postilaatikkoon tulee 500 euron lasku. Aarnion mahdollisista sairauksista en tiedä. Toivottavasti hän sai projektiin ryhtyessään tarvittavat tiedot.

      Poista
  24. Hei, joku just osti yhden ASMO1 verkkokauppa.com sta!

    5 kpl/kk myyty. No nyt valloitetaan maailma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen ostettiin tänään. Miksi joku maksoi siitä 50 euroa jos sen olisi saanut 20 eurolla Puuilosta? Olivatkohan ostajat "tilastojen kaunistajia"?

      Poista
  25. Tällä ennakkomyynnillä näköjään varmistellaan ja testataan kiinnostaako tuote asiakkaita. Olisihan se tyhmää käyttää osakeannista saatuja rahoja, joista maksetaan keksijällekkin 6000 euron kuukausipalkka, jonkun ukkelilaturin työkaluihin ja valmistamiseen. Nuo näytelaturit ovat varmasti pikamallinnettuja demokappaleita. Ei oikeita latureita. Tällä toiminnalla varmistellaan vaan se tasainen rahatulo omalle tilille kuukausipalkkana ja mahdollisimman pitkään. Tätä laturia alkuvuoden suunnitellessaan keksijä on netonnut itselleen 4x6000 euroa.

    VastaaPoista
  26. Koska Aarnio mietti muotoa kolme kuukautta, ajatus uudesta laturista oli täytynyt syntyä jo tammikuussa. Tuolloin siis tiedettiin, että Asmo-laturin myynti on heikkoa ja jotakin muuta tarvitaan. ”Turvallisen lataamisen” filosofiasta luovuttiin, ja palovaarallisen Mr. Chargerin kehitystyö polkaistiin käyntiin.

    Asmo-laturi ja Mr. Charger ovat toistensa vastakohtia ja ristiriidassa keskenään, ja se vie Asmo Solutionsin lopunkin uskottavuuden. Jos Mr. Charger tulee joskus myyntiin, sen myyntipakkauksessa pitäisi kaiken rehellisyyden vuoksi olla maininta:

    ”Tiesitkö, että puhelimen laturin jättäminen seinään on tulipaloriski? Laturi voi syttyä ja aiheuttaa tulipalon.”

    VastaaPoista
  27. Kuvitelkaamme, että Mr. Charger päätyy tuotantoon ja tulee yleiseen myyntiin vuoden lopulla. Asmo Solutionsilla on silloin myynnissä kaksi laturia: Asmo-laturi ja Mr. Charger.

    Voiko Asmo-laturin markkinoinnissa enää väittää tavallisia latureita palovaarallisiksi, jollainen Mr. Chargerkin on? Vai onko ”ihmelaturin” taru päättymässä ja Mr. Charger jää tuotantoon?

    Tuntuu kuitenkin melko utopistiselta ajatukselta, että Mr. Chargerin tuotanto koskaan alkaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sijoittajat ehkä luulivat, että nyt alkaa paloturvallisten latureiden tuotanto. Paloturvallisuudella on ollut ykkösjuttu 2014 alkuvuodesta alkaen. Onko valmistaja vielä kertonut, että tässä uudessa laturissa ei olekkaan sitä paloturvallisuuden takaavaa relettä? Kuinka paljon tämä laturi kuluttaa sähköä, jos se on jatkuvasti päällä vakiolatureiden tapaan?

      Poista
    2. Latauselektroniikka lieneekin teknisesti samalla tasolla kuin Asmo-laturissa, eli sen hyötysuhde on huono. Latauksen aikana hukkatehoa syntynee vähintään 4,5 wattia (30 %), ja ilman latausta (tyhjäkäynnissä) hukkalämpöä syntyy sen verran kuin sijoitusmuistiossa kerrotaan:

      ”Muutettaessa verkon vaihtovirtaa puhelimesi käyttämään tasavirtaan, kuluttaa normaali laturi sähköä, vaikka itse päätelaite ei olisi siihen kytkettynä. Tämän voit helposti todeta koskettamalla seinään kytkettyä laturia. Se on kuuma, vaikka puhelin ei olisi siinä kiinni.”

      Poista
  28. Ihmisiä ei enää kodin palaminen pelota, jos se syttyy hauskan muotoisen laturin takia. Eipä tämä Asmo tainnutkaan olla mikään idearikas innovaattori. Ihan kaikki on jo aiemmin keksittyä.

    VastaaPoista
  29. Aarnio ei tainnut olla blogin seuraajia. Jos hän olisi ollut, hän olisi varmastikin harkinnut tarkemmin, mihin antaa nimensä käyttöön. On sääli, että Aarnion ura ”päättyy” tällä tavalla, ja Mr. Charger on se ”design” (fiasko), josta hänet tullaan muistamaan.

    VastaaPoista
  30. Sijoittajat saattavat ihmetellä,mitä tämä touhu on. Siitä kertonee jotain tuolla Privanetissä halu myydä osakkeita pois. Ensin päätetään lopettaa paloturvallisten laturien vienti ja valmistus jenkkeihin ja sitten aletaan tekemään muotoilijoiden kanssa latureita, jotka tulevat floppaamaan. Nythän pitäisi kehitellä paloturvallisia tuotteita, joita piti olla tulossa kevään aikana. Ai niin. Unohdin ne patenttiongelmat.
    Moni onkin sanonut, että näissä tapauksissa tuotekehitysvaihe on se rahakkain osuus, ja se on sitä nimenomaan keksijälle.

    Tuossa iltalehden juttussa on aika monta virhettä. 3000 ennakkomyytyä laturia tomitettu!

    http://www.iltalehti.fi/digi/201702232200075679_du.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin... kyllä tässä uhoilussa jäi niin sanotusti pää vetävän käteen...

      Poista
    2. Privanetin myyntitarjoukset ovat 260 – 280 €. Viimeisin kauppa tehtiin 220 €:lla. Alkuperäissijoittajilla on turha toive saada omiaan pois, vaan tappiota tulee.

      Poista
    3. 16.5 myyty myös 220€. Kohta taitaa tulla romahdus, koska jo nyt näkee, että uusi laturi ei mene kaupaksi.

      Poista
    4. Todennäköisesti kyseessä oli 10 kappaleen erä. Marraskuussa satuiluun uskonut menetti näin 500 euroa. Asmo Solutionsin peli alkaa olla pelattu. Paloturvallinen laturi ei menestynyt. Muotoiltu laturi ei kiinnosta. Vaihtoehdot alkavat olla vähissä. Paniikki iskee pian Privanetissä ja romahdus alkaa.

      Poista
  31. Viimeisten 12 tunnin aikana tuli vain neljä uutta tukijaa. Aikaisemmin mainitun merkintäsumman kuvaajan derivaatta pienenee edelleenkin, eli kuvaaja alkaa lähestyä asymptoottisesti jotakin vakioarvoa, joka lieneekin pienempi kuin 30 000 USD.

    VastaaPoista
  32. Jos jollekin oli vielä epäselvää Mr. Chargerin paloturvallisuus, vastaus löytyy Facebookista.

    Martina Ikonen: Miksi tän kaverin sisuksista on jätetty asmoteknologia pois? Luulin että ootte just sen turvallisen teknologian asialla

    ASMO-laturi: Mr. Charger on meijän uuden design-sarjan eka tuote ja vaikkei siinä oo sammaa tekniikkaa kuin meijän ekassa laturissa, tehhään me tästäkin mahollisimman turvallinen :) -Minna

    Tero Antero Mikael Viitamäki: Onko tämä mr. Charger samantapainen sähköä säästävä laturi kuin se teidän ASMO-laturi? Vai ainoastaan desing-juttu?

    ASMO-laturi: Tämä on meidän design-sarjan eka tuote. Mr. Charger ei oo samalla tekniikalla tehty kuin Asmo-laturi, mutta me pidetään huoli, että mahollisimman turvallinen tulee tästäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko se sitten siinä tämän laturin tarina. Luulen, että nuita ennakkotilauksia halutaan kohta perua, koska kommenteissa moni luuli tämänkin olevan paloturvallinen laturi. Kalevan pitäisi oikaista tuo juttu, koska siitä saa väärän käsityksen.

      "Tunnetaan paloturvallisista latureista..."

      Juttua pitäisi muokata muotoon: Tunnettiin paloturvallisista latureista...

      Jokohan ne viralliset patenttiasiakirjat ovat saapuneet? Niitä on vissiin odotettu jo pari vuotta, yhtä kauan kuin ennakkotilaajat Asmo-latureitaan. No odottavan aika on pitkä.

      Poista
  33. ”Tämän vuoksi halusin Aarnion suunnittelevan meille laturin. Hänen työnsä eivät varmasti jätä ketään kylmäksi eikä Aarnio ole kauheasti välittänyt uransa aikana muiden kritiikistä”, Saloranta sanoo

    Epäonnistuneita tekeleitä on siis tullut ennenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä laturi ei jätä ketään kylmäksi, koska tämä onkin tavallinen kuumeneva laturi. Jossakin turvalaturia puolustavassa tekstissä sanottiin, että tavalliset laturit ovat kuumia, vaikka siihen ei olisi puhelinta kytketty. Mietin tuota laturin kuumenemista. Jos laturi on 15 w ja hukkateho on n. 3w. Joulukynttelikön lampussa on muistaakseni 3 watin lamppu. Ja se on muuten aika lämmin. Miten käy, jos se 3watin lamppu pannaan palamaan suljettuun muovikoteloon?

      Poista
  34. Tässä on mainio ehdokas Vuoden turhakkeeksi. Siitä vain ehdottamaan.

    Perusteluita:
    – laturin valmistamiseen kuluu runsaasti muovia (öljyä)
    – laturi on kallis käyttöarvoonsa nähden
    – laturi lisää elektroniikkajätteen määrää
    – laturia ei osteta todelliseen tarpeeseen vaan korvaamaan puhelimen oma laturi
    – hyödyttömän laturin ostaminen lisää kulutusta

    http://www.suomenluonto.fi/kilpailut/vuoden-turhake/

    VastaaPoista
  35. Mrchargerin myynti on näköjään pysähtynyt. Sen arvasi, koska tämähän on vain tavallinen ja kallis laturi. Aika hidasta on verkkokaupassakin paloturvallisen laturin myynti. Onko tuota verkkokaupan esittelytekstiä muutettu? Muistaakseni siinä oli juttua siitä tulipalosta.

    VastaaPoista
  36. I am wondering about the cable connection. They say: "Mr. Charger connects with USB-C, so you need a cable that is USB-C on one end, and whatever your device needs on the other." so you need to source your own cable which seems to be an other 10-15 EUR expense for getting your own cable. Could that be right?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuleehan tuollekin hintaa: $39 + $10 = $49, eikä sittenkään voi koskaan olla varma, että lataaminen on ”paloturvallista”, vaan mieltä kaivertaa jatkuva pelko, että kämppä saattaa milloin tahansa leimahtaa liekkeihin...

      Poista
    2. Seems the matching color USB-C to USB-C cable is included. There was a question on FB. How hard is it to make this clear...

      Poista
  37. Hei, how about charger snail?! It is not design enough? https://getsnail.com/en/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etanalaturi ei tietenkään ole ”muotoiltu”, vaan sen muodon oli täytynyt syntyä eri tavalla, koska kuten lehdessäkin kerrottiin, Mr. Charger on ensimmäinen ”muotoiltu” laturi.

      Poista
  38. Kuulin, että facebookissa olisi poistettu negatiivisia kommentteja. Pitääkö se paikkansa?

    VastaaPoista
  39. Eräs viisas yrittäjä sanoi kerran, että yrittäjänä ei kestä valehdella, siitä jää nettiaikakaudella varmasti aina kiinni. Näytti olevan oikeassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valheella on pitkät jäljet, niin kuin sanotaan, eli valehtelusta jää ennen pitkää kiinni. Tämähän kävi Presidentti Nixonin kohtaloksi. Nixon oli tietämätön alaistensa murrosta, mutta kuultuaan tästä yritti peitellä sitä valehtelulla, jota taas peiteltiin uudella valehtelulla jne., kunnes lopulta käry kävi. Kuulostaako tutulta..?

      Poista
  40. Muistaakseni tuossa verkkokaupan mainostekstissä mainittiin ennen se anoppilan palo. Muistanko väärin? Miksi se on poistettu? Joku on kyllä kysymyksissä viitannut tuohon paloon. Eikö tarinaa ole saatu varmistettua?

    https://www.verkkokauppa.com/fi/questions/product/10549/hmrms/
    "Järkyttävä tarina. Olettehan varmistaneet palon syttymissyyn pelstuslaitokselta?"

    Nykyisen mainostekstin voi käydä lukemassa itse.
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/10549/hmrms/ASMO-laturi-microUSB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistat oikein. ”Laturi voi syttyä ja aiheuttaa tulipalon” jatkui seuraavasti: Lähin tapaus sattui Asmon anopille...

      Alkaako maa polttaa..?

      Poista
    2. Erään toisen jälleenmyyjän esittelytiedoista tuota palomainintaa ei myöskään enää löydy. Eikö nuo esittelytiedot tule valmistajalta?

      Poista
  41. Laturin sytyttämä palo on mainittu myös sijoitusmuistiossa. Tämä on se tarina, joka vetosi ihmisten tunteisiin ja sai tilaamaan paloturvallisen laturin ja ehkäpä vielä sijoittamaan yritykseen. Luulin, että se paloviranomaisen lausunto olisi julkaistu valmistajan toimesta, mutta sen sijaan koko tarina poistettiin laturin mainosteksteistä. Kysymys kuuluu: miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän voisi vastata laulun sanoin:

      https://www.youtube.com/watch?v=utlpLrA0wC0

      Poista
  42. Tässä voisi kysyä, miksi Mr. Charger ei myy. Viimeisen vuorokauden aikana on tullut vain viisi uutta tukijaa, joista tänään ainoastaan kaksi.

    VastaaPoista
  43. KotiKalevassa (asuntoliite) oli tänään juttua kodin tulipaloista. Kärkipaikkoja palojen aiheuttajina pitivät vanhat tutut kuten liesi, valaisin, kiuas, pesukone, jääkaappi ja pakastin. ”Latureista” ei ollut mainintaa. Jutun lopussa Tukesin ylitarkastaja toteaa: ”Pelastuslaitoksen tilastoissa ne [laturit] eivät näy lainkaan.

    Kuinka moni osti Asmon turhaan mutta käyttää edelleenkin yllä mainittuja korkean paloriskin kodinkoneita?

    Tämän erinomaisen blogin ensimmäinen Asmo-kirjoitus kertoi sen suoraan:

    ”Kuten kaikkien suurten ”innovaatioiden” takana on jokin ”liikuttava” tarina, niin on myös tämänkin. Se on kuin b-luokan elokuvan käsikirjoituksesta...”

    Ja talo syttyi palamaan oikosulkuun menneestä puhelinlaturista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä ainakin pari jälleenmyyjää on poistanut tuon maininnan talon palamisesta.
      Embuske sanoi eräässä Asmon haastattelussa: Tuo tarinahan kuulostaa kuin mainostoimistossa keksityltä.

      Poista
    2. http://www2.uef.fi/documents/1084483/2544388/Kokki_091014.pdf/e165dea7-73f7-4606-9986-52522381da60

      PRONTO on
      pelastustoimen resurssi ja onnettomuustilastojärjestelmä.
      Palosta löytyy varmasti onnettomuusseloste.
      Onkohan tässä palotarinassa otettu sitä huomioon, että paloa on sammuttanut varmasti useampi yksikkö ja palomiehiäkin on ollut paikalla arviolta noin 20. Moni heistä tietää varmasti palon syttymissyyn, mutta he ovat vaitiolovelvollisia. Tosin onhan joku heistä ovelasti voinut antaa toimittajille nimettömän pyynnön varmistaa syttymissyy onnettomuusselosteesta. Jos syttymissyy on joku muu kuin laturi, se tulee varmaankin esiin jonkun toimittajan toimesta oikaisujuttuna.

      Poista
    3. Jos tämä liikuttava ja tunteisiin vetoava tarina laturin sytyttämästä palosta on keksitty, ketkä kaikki tietävät sitten totuuden? No ainakin unelmavävy avopuolisoineen ja anoppi. Entä toimittajat? Miksi tarina olisi keksitty. Mitä hyötyä siitä oli? No sillä tarinalla on nyt pumpattu reilusti yli miljoona euroa. Veikkaan, että tässä vaiheessa asiasta kiinnostuu myös viranomaiset ja he selvittävät tämän jutun. Annetaanpa heille pieni nimetön vinkki. Nyt voin sanoa, että jos tuo tarina on keksitty, jossakin vietetään tästä eteenpäin unettomia öitä.

      Poista
    4. ”Pelastuslaitoksen tilastoissa ne [laturit] eivät näy lainkaan.
      Tästä lauseesta voisi päätellä sen, että puhelimien laturit eivät ole aiheuttaneet rakennuspaloja. Jos olisivat, tietenkin se olisi tilastoitu.
      Herää kysymys. Miten on mahdollista, että juuri ennen tämän liitteen julkaisua laturin jälleenmyyjät poistivat maininnan anoppilan palosta?

      Poista
  44. http://www.insinoori-lehti.fi/asmo-%E2%80%93-insin%C3%B6%C3%B6ri-joka-tunnetaan-etunimelt%C3%A4
    Tuon jutun kun luki ajatuksella, moni asia hieman kirkastui. Juttu on tehty kesällä 2015. Tässä jutussa kerrotaan, että useat matkapuhelinvalmistajat ovat ottaneet yhteyttä. He varmaan halusivat tietää, mitä yritetään patentoida. Jos he aikoisivat ostaa idean tai lisensoida tekniikan, pitäisi tietenkin tietää mitä ostetaan.
    Myöhemmin toisessa jutussa kerrottiin, että patenteista on tullut riitaa. Isot valmistajat taisivat huomata, että asiat olivat jo patentoituja. Olikohan patentti jopa heidän salkussaan, sillä linkin jutussa kerrotaan myös näin: Suuremmat teknologiafirmat kaivelevat varmasti parasta aikaa patenttisalkkujaan ja etsivät mahdollisia yhteisiä teknologioita Salorannan laturin kanssa.
    Tuossa jutussa kerrotaan myös anoppilan palaneen laturin takia. No nyt tuo tieto on kuitenkin poistettu parin jälleenmyyjän laturin esittelyteksteistä. Se vaikuttaa todella oudolta.

    Einstein sanoi aikoinaan. "Ensin sinun pitää opetella pelin säännöt, sitten sinun täytyy pelata paremmin kuin muut." Einstein olikin viisas mies.

    VastaaPoista
  45. http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005208980.html
    Tämä linkin asia ei liity laturiin mitenkään. Tästä haltuunottomenettelystä tosin voisit kirjoittaa vaikka blogissasi. Mielenkiinnolla odotan, että saammeko lukea kalevasta tästä mitään tästä juttusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä yleinen etu vs. yksityinen etu -tapauksissa voittajaa ei ole vaikea arvata. Jutusta ei tosin käy selville, onko ongelma korvauksen pienuus vai pakkolunastus yleensä.

      Jos tie tulee metrin päähän talosta, kaupunki voi määrätä talon purettavaksi, koska talo ei yleensä voi olla metrin päässä nykyaikana rakennettavasta tiestä.

      Poista
  46. Oh dear, only two new backers during the past 24 hours...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huono myynti ei yllätä, vaikka kyseessä on maailman ensimmäinen muotoiltu laturi. Toivottavasti Aarnio otti rahansa suunnittelusta, eikä provikkana myydyistä latureista.

      Poista
  47. Miten tälle helmikuussa Barcelonassa esitellylle paloturvalliselle ”USB-C-Asmolle” on käynyt?

    http://mobiili.fi/wp-content/uploads/2017/02/asmo_1.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän julkaisun jälkeen taisi tulla se patentin välipäätös, joka pani kapulat rattaisiin.

      Poista
  48. Mikä oli syynä siihen, että kauppaketjut (S-Ryhmä, Kesko, Gigantti jne.) eivät ottaneet Asmoa myyntiin? Näkivätkö ne Asmon valheellisen mainonnan lävitse? Vai eikö kympin kate ollut riittävä niille?

    Ehkäpä niiden moraali oli korkeammalla kuin eräillä toisilla liikkeillä..?

    VastaaPoista
  49. http://www.katsomo.fi/#!/jakso/488253

    Aloittakaa katsomaan kohdasta 1.30. Sieltä löytyy tuo aiemmin mainittu Enbusken kommentti.

    Embuske sanoi eräässä Asmon haastattelussa: Tuo tarinahan kuulostaa kuin mainostoimistossa keksityltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä Enbuske tietää "totuuden"...

      Poista
    2. En usko, että toimittajat lähtisivät tieten tahtoen kertomaan valheita. Se tuhoaisi heidän uran varmasti, jos asia tulisi yleisön tietoisuuteen. Jos joku on heistä lähtenyt valheen tielle, niin se on voivoi.

      Poista
  50. Esittelytekstissä kerrotaan: ”...you charge it with a cheap, ugly, and bulky charger.”

    Ugly? Bulky?

    Mr. Charger on ”ugly” ja ”bulky”, mutta ”cheap” se ei ole.

    VastaaPoista
  51. Ja mikä se on tuo ”lifetime warranty”? Mitä hyötyä siitä on, jos laturi hajoaa parin vuoden kuluttua eikä koko firmaa ole enää olemassakaan? Mistä saa uuden tilalle? Ei mistään! Tuollaisiin mainoslauseisiin ei kannata luottaa lainkaan.

    VastaaPoista
  52. Kuulin, että erään asiakkaan kysely jälleenmyyjältä tuosta anoppilan palosta ei tuottanut tulosta. Todistetta esim. onnettomuusselosteen muodossa ei luultavasti tuoda koskaan esille. Luultavasti tämän kyselyn johdosta nuo laturin esittelytiedot on muutettu parissa liikkeessä. Mielenkiintoista seurata tilanteen kehittymistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Only problem that the packaging has this fire all over it...

      Poista
    2. The packaging must be changed.

      Poista
    3. Pakkaus on ongelmsta pienin, jos tuo anoppilan palo ei ole syttynyt ylikuumentuneesta laturista.

      Poista
  53. Tyhmempi kadunmies saattaisi ajatella, että koska puolet merkittiin viikossa, tarvitaan enää vain toinen viikko merkinnän täyttymiseksi, mutta niin ei kuitenkaan ole. Mr. Chargerin myynti näyttää noudattavan melko tarkasti kondensaattorin varautumisen jännitteen kuvaajaa, jonka saturaatioarvo eli asymptootti lieneekin alle 16 500 euroa. Havainnot on otettu joka päivä samaan aikaan illalla.

    Merkinnän kuvaaja

    Kansa on ilmaissut mielipiteensä ”muotoillusta” laturista. Tokihan jokin piikki saattaa vielä syntyä, mutta trendi on kuvaajan mukainen, eli merkintäsumman odotusarvo olisi siten korkeintaan 16 500. Näin tämä menee tilastotieteellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavoite ei tule täyttymään. Yksinkertaisesti ko. yrityksen tuotteisiin, sanomisiin ja tekemisiin ei enää luoteta. Suoraan sanottuna maine meni katteettomilla lupauksilla. Onko tuon paloturvallisen laturin alkuperäisistä lupauksista enää mitään jäljellä, jos tuo palokin osoittautuu keksityksi? Jotain huhua on kuulunut, että jotkut toimittajat olisivat kiinnostuneet ja tilanneet siitä palosta niitä onnettomuusselvityksiä. Nyt on toimittajienkin oma maine vaarassa.

      Poista
  54. https://elisa.fi/kauppa/?gclid=CjwKEAiAqJjDBRCG5KK6hq_juDwSJABRm03hi4MIaHvnHeFWYln9ufrSzRu8A_ejhc7wDsdH4_4JvRoCORzw_wcB#!/laitteet/muut-laitteet/Asmo-Micro-USB--laturi

    Eipä ole Elisan mielestä enää Asmo-laturi maailman turvallisin ja ei myöskään egologinen, joka säästää myös enrgiaa. Ne tiedot on poistettu. Kuinka moneen kertaan nuita esittelytekstejä on oikein jo muutettu?
    Puuilo myy vielä patentoituna ja maailman turvallisimpana laturina, joka säästää myös sähköä.

    https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10117229

    VastaaPoista
  55. Eikö sitä yleensä sanota, että sitä saa mitä tilaa? Kaikkien kohdalla se ei pidä paikkaansa. Kiva kun 2 vuotta odotettu latureita ja sitten ehtii tulla jo uusi malli. Vitsi että tää on niin naurettavaa touhua. Lehdet vielä kehuu tuota yritystä ja antaa palstatilaa.

    https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-unplugging-chargers-is-so-last-year#/comments

    Hey. I order 5 USB and 5 USB-C chargers and they got delivered 1 1/2 week ago. I opened the package and saw that I got 10 USB chargers and 5 USB-C converters, not what I ordered and payed for.
    And just now I got a email from you telling me that you are releasing a campaign with a new USB-C charger? How about finishing your first campaign before you start a new one, because I’ve been waiting almost 2(!) years??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässä tapauksessa käy niin, että Asmoteam lukee tätä blogia ja korjaavat tilanteen palauttamalla rahat niistä 5 laturista. Tämä blogi on paras paikka reklamaatioille tämän tuotteen kanssa.
      Eikö tuolla Indiegogossa katsota yhtään, miten on entiset kampanjat hoidettu? Ihmisillä menee luotto tuohon Indiegogoon. Voisiko sinne jotenkin vihjasta asiasta?

      Poista
    2. Vaikuttaa siltä, että sieltä kommenteista on poistettu viestejä. Miksi? 233 viestiä oli noin kuukausi sitten. Nyt niitä on 231.

      Poista
  56. Troll on. 100th comment. Troll off.

    VastaaPoista
  57. https://www.youtube.com/watch?v=Eu36sY6dac0

    :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi videossa tuo grilli oli kivetyksen päällä. Se palava laturi olisi voinut grillin kaatuessa sytyttää puisen rakenteen palamaan.

      Poista
    2. https://youtu.be/iDpGaxDh0kQ
      Järkevän näköstä grillailua. Montakohan taloa tai mökkiä tänä kesänä palaa kännigrillaajien takia? Olikohan se toissakesänä kaverin naapurissa syttyny tulipalo grillin takia. Koirat oli vissiin kaatanu kuuman grillin tai tuhka-astian patiolle isäntäväen huomaamatta.

      Poista
  58. Eikö tuo laturi ole enää valmistajankaan mielestä maailman ensimmäinen muotoiltu laturi? Muistaakseni ennakkomyytikampanjan teksti alkoi ennen maininnalla: maailman ensimmäinen muotoiltu laturi...
    Tuli dejavu. Ihan kuin olisin nähnyt vastaavaa tuotetietojen muuntelua jonkun toisen tuotteen kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Alkuperäinen ensimmäinen kappale: ”Mr. Charger is the world's first designer charger. Its design was handcrafted by legendary Finnish designer Eero Aarnio, the father of the ball chair - a lasting icon of pop culture.”

      Täällä on lisää todisteita:

      https://fi.pinterest.com/pin/802696333555514801/

      Ei tainnut sitten ollakaan aivan ensimmäinen. Mr. Chargeriin liittyy samanlaista valehtelua kuin Asmo-laturiin.

      Poista
  59. Se o kyllä maailman ensimmäinen Eero Arnion muotoilema laturi.

    Niin kuin minä olen maailman paras* 100m-juoksija.

    *kotiosoitteessani asuva

    VastaaPoista
  60. Ihmisten ärsytyskynnys on ylitetty tämän laturiyrit kommenteista eri julkaisujen yhteydestä. Erityisesti näyttää ottavan päähän se, että tuotteen maksamisen ja toimittamisen väli oli pari vuotta ja tuotteesta annettiin lupauksia, jotka eivät pitäneet paikkaansa. Sähköä ei todellakaan säästynyt satojen kahvipannullisten keittämiseen. Sitä ei taida säästyä lainkaan.
    Eräälle ärsytyksen aihe oli se, että tuotetta on mainostettu YLE:n toimesta, jota ylläpidetään verovaroin. Myös Tekestuet näyttävät sylettävän. Nehän on otettu verovaroista.
    En ymmärrä, miksi ihmiset eivät ota kuluttajasuojamieheen yhteyttä ja vaadi jotain ryhmäkannetta? Tämä ennakkomarkkinointi oli selvästi kuluttajien harhaanjohtamista. Tuote ei vastaa sitä, mitä sen luvattiin olevan.
    Jotkut ovat tainneet palautella nuita latureita takasin liikkeisiin ja vaatineet rahoja takaisin perusteella. tuote ei vastaa siitä annettuja lupauksia.
    40-50 eurolla saa järkevämpääkin ostettua.

    VastaaPoista
  61. Tavoitesumma varmaan laitettiin noin pieneksi, koska sen ajateltiin ylittyvän hetkessä ja moninkertaisesti. Silloin olisi päästy taas lehtien palstoille hehkuttamaan, kuinka kampanjan tavoite saavutettiin ja kysyntä ihan yllätti. Pitääköhän tästäkin laturista tehdä myöhemmin uusi kampanja, joka varmasti ylittyy?

    VastaaPoista
  62. http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pahoinpitelyja-ja-tiedottomaksi-laakittyja-potilaita-vanhusten-kaltoinkohtelun-paljastus-palkittiin-tutkivan-journalismin-lumilapiolla/760298/
    Jotkut toimittajat sentään uskaltavat tutkia taustoja ja kertoa niistä totuuden. Toiset kirjoittavat puutaheinää ja antavat vapaat kädet sisällöstä haastateltavalle.

    VastaaPoista
  63. Ostakaa, ostakaa, no älkää ostako. Jakakaa sitten, jakakaa kakkaajakakaa.
    https://www.asmosolutions.com/mr-charger-referral-program/

    VastaaPoista
  64. Onko tuota ennakkomyyntikampanjan myyntiaikaa indiegogossa jatkettu? Jossakin vaiheessa oli jotai 6 päivää jäljellä ja nyt olisi taas kuukausi? Pitikö alkaa vielä tekohengittään tuota myyntiä, koska entisellä aikataululla ei olis tavoite täyttynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupungilla kiersi viikonloppuna huhu kampanjan jatkamisesta kuukaudella, mikä näyttääkin pitävän paikkansa. Syytä ei ole vaikea arvata, mutta toisaalta nykyisellä merkintävauhdilla kuukausi ei riitä tavoitteen täyttymiseen.

      Poista
    2. Jos kuukausi ei riitä, niin sitten kampanjaa varmaankin jatketaan tarpeen mukaan toisella tai kolmannellakin kuukaudella. Pääasia on, että päästään jossakin vaiheessa hehkuttamaan kampanjan onnistumisesta. Kyllä tuo aika epätoivoiselta näyttää. Yritys on menettänyt uskottavuuden ja saanut huonon maineen ihan omalla toiminnallaan.

      Poista
  65. Tämä taisi olla Aarnion joutsenlaulu - joutsen sukelsi tosin suoraan suohon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kukaan muu muotoilija ei lähde enää tämän yrityksen kelkkaan pilaamaan mainettansa. Aarniokin lehtijutun mukaan innostui asiasta, koska luuli pääsevänsä muotoilemaan jotakin uniikkia. Jos tämä laturi saavuttaa myyntitavoitteen, silloin tilaajat on varmasti"omaa porukkaa."

      Poista
  66. Kaksi kuukautta on kulunut ja vuorokausi on jäljellä. Tavoite täyttyi vain 67-prosenttisesti.

    Tämä on selvä signaali yritykselle: Mr. Chargerille ei ole kysyntää. Noin 500:tä laturia ei kannata valmistaa.

    VastaaPoista
  67. Maailman ensimäinen muotoiltu laturi ei kiinnostanut.
    https://www.indiegogo.com/projects/mr-charger-the-most-charismatic-charger-ever-mobile-design#/

    Milloinkahan nuo Asmo-laturin tilaajat aiotaan tehdä tyytyväisiksi.
    https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-designed-fire-safety-in-mind#/comments
    22 days ago

    I have not received my charger. My ID # is 13129313. Please send asap please please . 2703 Heather Glen Ct : carrollton TX 75006. Can you verify this communication?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teksasin tyttö ei tule koskaan saamaan Asmo-laturia, koska US-mallia ei valmisteta. Kuinkahan paljon on heitä, jotka eivät ole saaneet (tai tule koskaan saamaan) laturia tai rahojaan takaisin?

      Jos laturia ei voida toimittaa, luulisi olevan selvää, että rahat palautettaisiin automaattisesti takaisin ilman tuollaista huomautusta? Eikö tämä ala täyttää petoksen tunnusmerkkejä..?

      Poista
    2. Melkoista alamäkeä: petkutuslaturi keräsi 93 000 dollaria mutta muotoilulaturi vain vaatimattomat 20 000 dollaria. Ehkä tämä on selvä signaali Pakkahuoneenkadulle: laturibisnes alkaa olla auringonlaskun ala.

      Poista
  68. Mr. Chargerin Indiegogo-sivulla on päivitys:

    Our Indiegogo campaign is now finished. Thank you all so much for your support! Your support means a lot for us.

    Tuki merkitsee tarkalleen 20 121 dollaria.

    Jos latureita edes koskaan valmistetaan, siinä alkavat jälleen samat ongelmat: latureita ei toimiteta, viivytyksiä, kysymyksiin ei vastata jne.

    VastaaPoista