tiistai 26. kesäkuuta 2018

Lunastaako Luova Laboratorio lupauksensa?

Luova Laboratorio (jäljempänä Luola) uhosi osakeannissaan, että ”Kukoistus tai kuolema”. Tekstistä saa sellaisen käsityksen, että Luolan taru päättyy siinä tapauksessa, jos se ei saa kerättyä minimitavoitettaan 50 000 euroa.


Nyt näyttää siltä, että tavoite ei tule täyttymään, vaan keräyssumma jää vaatimattomaan 5 400 euroon. Siitä vain sanoista tekoihin!

Luolalla oli alkuvuonna (todennäköisesti toukokuun loppuun asti) verkkokursseilla 200 osallistujaa, jotka maksoivat 29 euroa. Nyt se odottaa koko vuodelle kaikkiaan 1000 osallistujaa, jotka maksavatkin 50 euroa kurssimaksua.

Luola odottaa tälle vuodelle 3000 tilaajaa, jotka maksaisivat 9,90 €/kk siitä ilosta, että voisivat lukea katkelmia laturikirjan tapaisesta roskasta.

Ongelma: mistä löytyvät jo tänä vuonna nuo 800 verkkokurssilaista ja tuhannet uudet tilaajat, joiden maksuihin liikevaihdon kasvun odotus perustuu?

Osakeantiesitteessä sekoitetaan tahallaan koko toimialan ja Luolan markkinaosuudet ja tuotot, jotta Luola näyttäisi ”kannattavammalta” ja hyvältä sijoitukselta. Ei ole vaikea arvata, kuka on tämän rahankeruun ”primus motor”.

5 kommenttia:

 1. Eiköhän tuo kuopata vähin äänin, kuten kaikki muutkin asmon firmat. Onko asmon ”yrityksistä” mikään enää voimissaan? Frozen vision on protestilistalla joten tämän luovan jälkeen taitaa olla kaikki alhaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.is.fi/yritykset/protestit/protesti-468589/
   Velkojana taas Finnvera.

   Poista
 2. Valehtelivat saatana! Keruuaikaa on pidennetty kahdella kuukaudella.

  VastaaPoista
 3. Tuohon ei kannata rahojaan tuhlata, koska ne menevät kuitenkin suoraan Asmon taskuun.

  VastaaPoista
 4. Keruuaikaa pidennettiin varmaankin Salovaaran miljoonaprojektin takia. Olisi noloa, jos mijonääriksi julistautununeen henkilön yksi osaomistamista yrityksistä kaatuisi heti.

  VastaaPoista