maanantai 4. kesäkuuta 2018

Valhetta alusta alkaen

Laturikirja näyttää olevan valhetta heti alusta alkaen. Siinä kerrotaan totena valhe laturin maan tasalle polttamasta talosta (ent. Väärinmajan meijerirakennus).


Mielessä syntyy kysymys: kuka kertoi tuon tiedon, että palo syttyi todennäköisesti yöksi seinään kiinni jätetystä kännykkälaturista? Oliko kylällä joku tietäjä, joka tiesi sen, mitä muut eivät tienneet? Vai oliko se talonmies Pikkarainen?

Koirat-lehdessä (1/98) esitettiin hieman erilainen selitys. Siinä kenellekään ei kerrottu mitään ”todennäköisestä palonaiheuttajasta”, vaan perheenjäsen esitti ”kännykän laturin” omana arvionaan palonaiheuttajaksi.


Pirkanmaan pelastuslaitos, jolla luulisi olevan ammattitaitoa palon syyn selvittämisessä, päätyi toiseen syyhyn. Kenen sanaa tässä pitäisi oikein uskoa?


Onnettomuusselosteessa sanotaan, että palon syttymiskohta oli ”irtaimisto rakennuksen välittömässä läheisyydessä” eli ulkopuolella. Vaatii melkoista mielikuvitusta väittää, että palo alkoi ”alakerrassa sijainneesta” laturista...

Olisi voinut odottaa, että totuus palon syttymissyystä olisi viimein kerrottu. Kun kerran jo kirjan toinen virke on valhetta, kirjan uskottavuudelta putoaa pohja täysin.

3 kommenttia:

  1. Pakko pysyä alkuperäisessä tarinassa loppuun saakka. Muuta mahdollisuutta ei enää yksinkertaisesti ole. Muistaakseni verkkokaupan kysymykseen palon syttymissyystä oli vastannnut, että pelastuslaitoksen lausunnon mukaan palo on syttynyt laturista.
    Kärkkäiseltä kysyttiin samaa asiaa. Asmon vastaus palon syttymissyyksi: tulipalo joka oli kyseessä on lähtenyt makuuhuoneessa kiinni olleesta laitteesta, pistorasiasta jossa oli kiinni myös matkapuhelinlaturi. Tapaus on tosiaan vuodelta -97.

    Tämän vastauksen saamiseen meni pari kuukautta. Miksiköhän?

    VastaaPoista
  2. 3:30. Anoppilan palotarinasta se alkoi. Seuraappas Asmo tänä kesänä lehtihyllyjä. Vaikka et annakkaan haastatteluja, joku toinen voi kertoa toimittajille kuitenkin totuuden. Osa niistä jo tietää :)

    VastaaPoista