torstai 19. syyskuuta 2019

Valkeen Indiegogo-kampanjan puolivälin katsaus

HumanCharger® Wireless Headsetin Indiegogo-kampanja on saavuttanut puolivälinsä, ja nyt on tilannekatsauksen aika.

Ovatko Valkeen ja sijoittajien odotukset täyttymässä?
Pelastaako HumanCharger® Wireless Headset Valkeen konkurssilta?
Tuleeko HumanCharger® Wireless Headsetista vertaansa vailla oleva menestys?

Ei, ei ja ei!

30 000 euron tavoitteesta on kasassa vasta 19 prosenttia (n. 6000 euroa). Kun muistetaan, että alun vaatimaton keräysvauhti on edelleenkin hidastunut ja perinteisesti suurin osa summasta kerätään kampanjan ensimmäisen puoliskon aikana, edes 40 prosentin eli 12 000 euron kertymä ei lienekään realistinen, ellei sitten aivan mitään ihmeellistä tapahdu. Osa tukijoista on Valkeen omaa väkeä – osakkeenomistajia, perheenjäseniä, sukulaisia yms. – joten todellinen kertymä on vieläkin pienempi. Oman tuotteen tukeminen maksaa vain Indiegogon 5 prosentin palkkion verran eli noin 5 euroa.


Tämä on selvä signaali Valkeelle: HumanCharger® Wireless Headsetille ei ole tarvetta. Valkeen kannattaa vakavasti harkita, onko järkevää valmistaa muutamaa kymmentä laitetta IGG-tukijoille, joista osa on siis valkeelaisia.

Vanhaa korvavaloa on myyty keskimäärin noin 10 000 kappaletta vuodessa, vaikkakin myynti alkoi jo viime vuonna osoittaa selviä vähenemisen merkkejä. Tuon perusteella, ja kun otetaan huomioon, että HumanCharger® Wireless Headset on uudentyyppinen (kusetus)tuote, olisi voinut odottaa, että HumanCharger® Wireless Headsetia olisi myyty kuukauden pituisen IGG-kampanjan aikana vähintäänkin 900 kappaletta mutta mahdollisesti jopa moninkertainen määrä.

Kampanja jatkuu toki vielä parin viikon ajan, mutta kun muistetaan, että Valkee on ollut olemassa jo noin kymmenen vuotta ja korvavaloa on myyty vuoden 2010 alusta lähtien, Valkeen IGG-kampanjasta tulee todennäköisesti todellinen pohjanoteeraus. Tuskinpa mikään muu noinkin vanha yritys on epäonnistunut noin pahasti.

Aiemmassa kirjoituksessa todettiin, että uutta korvavaloa ei esitellä Valkeen sivulla. Se on totta, sillä se ei näy pääsivulla, mutta sen löytää piilotettuna Product-valikosta.

Syy tähän on yksinkertainen: jos Valkeen HumanCharger® Wireless Headsetin IGG-kampanja menee vituksi – niin kuin se näyttää tekevän – uusi korvavalo voidaan poistaa helposti valikon takaa tarvitsematta kajota pääsivuun. HumanCharger® Wireless Headset lähtee Valkeen sivuilta yhtä nopeasti kuin se sinne ilmestyikin.

Jos IGG-kampanja olisi onnistunut Valkeen toivomalla tavalla, HumanCharger® Wireless Headsetista olisi tullut Valkeen uusi lippulaivatuote.

HumanCharger® Wireless Headsetin esittely Lontoon huuhaa-messuilla viime viikonloppuna ei tuonut lisää tukijoita.

Kuten edellisen artikkelin kommentissa todettiin, Valkeen päärahoittaja lieneekin jättänyt leikin sikseen, ja Valkee on nyt omillaan, mikä tarkoittaa sitä, että on vain ajan kysymys, milloin Valkeen toiminta päättyy.

Valkee on muuttanut IGG-sivua. Tältä se näytti ennen:


Ja tältä nyt. ”Superpoweria”... Epätoivoinen ja turha yritys saada lisää tukijoita.

4 kommenttia:

  1. Tälllainen kommentti tuli noin klo 2.30. Lieneekin vain ajan kysymys, milloin Valkee poistaa sen.

    Joeri Van Den Bergh 6 hours ago

    Read this article …

    VastaaPoista
  2. Muistaakseni kommentit ei voi poistaa just näin. Oura-sormuksen IGG-kampanjan aikana nuo yrittivät hiljentää eräs henkilö, joka kyseli Ouran Valkee-kytkösten perään. Teksti jäi sinne. Eli jos maksat minimituki, pääset kommentoimaan.

    Nyt ne vastasivat Valkeen tapaan. Vähän salaliittoa, ei faktoja, ja 30pv palautusoikeus on helppo myöntää kun ostajat ovat jo erittäin valikoitu ryhmä. Pitää jo olla tietyn ymmärrystason ihminen, ja samalla rahakas. Tämä on harvinainen yhdistelmä.

    2/3 kampanja-ajasta keräsivät 1/3 summasta. Loput voisi vaikka Ahopelto itse maksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olisihan Valkee sen varmastikin jo poistanut, jos se olisi mahdollista...

      Poista
    2. Valkeen nettikaupassa toimitusajankohta on jo muutettu:

      "available Nov 30 2019" eli Joulukuu. Ennen se oli lokakuu. Laite ei ehdi Joululahjaksi - jos joku oikeasti haluaisi sitä.

      Valkee 3

      Sata ihmistä osti kuukaudessa Indiegogossa. Puolet hinnasta. Tämä on jopa Valkeen mittapuulla aikamoinen alisuoritus.

      Poista