lauantai 3. helmikuuta 2024

Joe Bidenillä alkaa hihna luistaa

Yhdysvaltojen presidentinvaalehin on aikaa noin 10 kuukautta. Sekin on jo pitkä aika 81-vuotiaalle äijänhöperölle – puhumattakaan sitten neljän vuoden jatkosta vielä siihen päälle. Jos Biden tulisikin valituksi, olisi kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, että hän olisi vielä virassa vuoden 2028 lopussa. Todennäköisesti hän joutuisi jättämään kauden kesken terveyssyiden vuoksi, ja puikoihin kävisi varapresidentti.

Bidenissä alkaa jo olla näkyvissä ensimmäiset vanhuudenhöperyyden merkit, vaikka nykyajan lääketiede pystyynkin lähes ihmeisiin. Presidentti Urho Kekkonen oli suunnnilleen saman ikäinen, kun dementian merkit alkoivat näkyä, ja melko pian tuon jälkeen Kekkonen heittikin pyyhkeen kehään himpun verran yli 81 vuoden iässä.

Eräs yhdysvaltalaisprofessori ennusti viime vuoden lopulla Helsingin Sanomien jutussa, että hänen mielestään nykyisestä ulkoministeri Antony Blinkenistä tulee liittovaltion seuraava presidentti. Tikkakerhomme on sitä mieltä, että se ei olisi lainkaan hullumpi valinta. Fiksun oloinen kaveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti