maanantai 10. tammikuuta 2011

Mureneva jatkopistorasia

Kuvan jatkopistorasia (jatkojohto) on ostettu hieman yli kymmenen vuotta sitten joko toimintansa jo lopettaneesta Hintakarkurista tai Puuilosta Oulussa. Se on koko tuon ajan ollut samassa paikassa lattialistaa vasten erään huonekalun alla ja suojassa päivänvalolta. Koska se on sijainnut lattialla, imurisuulake on luonnollisesti voinut osua siihen kevyesti, mutta se ei selitä sitä, mitä sille on tapahtunut.

Sijoituspaikka on ollut normaali huonetila ja hyvin stabiili, eli jatkopistorasia ei ole joutunut alttiiksi rasittaville olosuhteille kuten uv-valolle, matalille tai korkeille lämpötiloille, syövyttäville nesteille tai kaasuille, kosteudelle tai tärinälle.

Kuten kuvista havaitaan, jatkopistorasian muovinen kuori on alkanut murentua. Siitä on irronnut kappaleita, jotka murenevat helposti sormissa kuin kakun suklaakuorrute. Rasian pinnassa on kauttaaltaan pieniä mikrohalkeamia, jotka antavat periksi pienestäkin kosketuksesta. On vain ajan kysymys, ennen kuin se murenee kokonaan.

Näyttää siltä, että jatkopistorasian muovikuoressa on käynnissä jonkinlainen kemiallinen reaktio, joka saa sen menettämään lujuutensa ja muotonsa, johon se on joskus puristettu.

On sanomattakin selvää, että laite ei täytä enää sähköturvallisuusmääräyksiä ja se on käyttäjälle vaarallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti