perjantai 28. tammikuuta 2011

Totuus Valkee Oy:n patentista

Aikaisemman kirjoituksen

http://oulun1.blogspot.com/2010/11/valkee-oyn-laitetta-ei-ole-patentoitu.html

loppuun on lisättu alla oleva teksti:

Eräs tarkkaavainen lukija huomautti, että Valkee Oy:n patentin hyväksyntä ei koskekaan korvavalolaitetta. Tutkimalla asiaa tarkemmin joudun päätymään samaan käsitykseen eli Valkee Oy:n korvavalolaitetta ei (vielä) ole patentoitu, ja edellä oleva ”oikaisuteksti” ei oikaisekaan mitään vaan vain väittää tosiasiaa perättömäksi.

Hyväksynnän on sitä vastoin saanut se patentti, josta kerrottiin vuoden takaisessa kirjoituksessa ja jolla ei ole mitään tekemistä korvakäytävien valaisemisen kanssa.

Koska edellä oleva punainen teksti on virheellinen, se tullaan poistamaan lähiaikoina.


Valkee Oy:n kirkasvalokuulokkeita (os. korvavalolaite) ei siis ole patentoitu, ja sanomalehti Kaleva näyttää olevan media, joka uskoo mitä satuja tahansa.

2 kommenttia:

 1. Lienee myöhäistä tätä kommentoida, mutta heinäkuussa 2011 on Valkeelle myönnetty FI-patentti 121988 koskien nimenomaan korvavalolaitetta.

  Lisäksi alkuvuodesta edellisen patentin kantahakemuksesta on jaettu 6 uutta hakemusta. Myös 2 muuta hakemusta on vireillä valoterapiasta ja kannettavasta laitteesta.

  VastaaPoista
 2. Niinhän se nyt, on mutta se ei vielä ollut blogitekstin kirjoitushetkellä.

  Kaikki alkoi siitä, kun Valkee Oy syötti pajunköyttä Kalevan toimittajalle, joka otti sen todesta ja kirjoitti siitä uutisen lehteen, niin kuin aikaisemmasta blogikirjoituksesta voidaan lukea.

  Kerrattakoon tässä vielä yhden kerran: patenttihakemus on aivan eri asia kuin myönnetty patentti. Yhdysvaltalaispatenteissa tämän tunnistaa kirjaimista, joista A tarkoittaa hakemusta ja B tarkoittaa hyväksyttyä patenttia.

  Mikä tahansa laite tai menetelmä voidaan patentoida. Patenttiviranomainen ei katso patenttia hyväksyessään sen hyvyyteen tai hyödyllisyyteen. Ainoa kriteeri on se, että laite tai menetelmä on patentoitavissa, eli siinä jotakin omaperäistä ja uutta, eikä se loukkaa olemassaolevia patentteja.

  VastaaPoista