sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Oura-sormus sai 1 119 000 euroa Tekesiltä viime vuonna

Oura sai 250 000 euroa avustusta (lahjarahaa) ja 869 000 lainaa Tekesiltä viime vuonna. Hyvää tuossa on tietenkin lahjarahan ja lainan suhde, mutta huonoa siinä on kuitenkin lahjarahan suuri määrä.

Blogi kertoi joulukuussa uudesta Oura-sormuksesta, joka on edeltäjäänsä selvästikin pienikokoisempi mutta maksaa suunnilleen saman verran.

Uusi versio asettaa vanhemman mallin ostaneet kiusallisen tilanteeseen: kehtaavatko he enää käyttää sitä julkisesti vaikuttamatta junteilta vai joutuvatko he ostamaan turhaan uuden mallin? Toiminnallisesti malleissa ei liene mitään eroa.

Tekesin naiivi tavoite on varmastikin lisätä työllisyyttä ja vientiä, mutta useimmin yrityksille annettu avustus valuu kiertoteitse omistajien taskuihin eivätkä työllisyystavoitteet täyty. Jos Oura-sormus alkaisikin myydä maailmalla, sen työllisyysvaikutukset Suomessa olisivat minimaaliset.

Jos katsoo, millaista roskaa myydään ennakkoon joukkorahoituspalveluissa, ei tarvitse lainkaan ihmetellä, että Oura-sormuksenkin kaltaiset tuotteet löytävät ostajansa.

2 kommenttia:

 1. Hieman tarkennusta tähän sormukseen, ne tehdään Haukiputaalla Sanminan tehtaalla ja myös toimitetaan sieltä suoraan asiakkaalle. Lisäksi uudessa mallissa on huomattavasti pidempi akunkesto, jopa 5 päivää kun aiemmassa tuskin kahtakaan. Tämä on saavutettu uudemmalla prossulla, joka on myös tehokkaampi. Ensimmäinen malli ei mitannut luotettavasti pulssia, kun prossu ei vaan riittänyt. Vanha malli oli myös heikko ja rikkoutui vaikkapa pudotessaan kylppärin lattialle. Nyt tuote vastaa hyvinkin jotakin aktiiviranneketta toiminnan ja akunkeston kannalta ja on varsin käyttökelpoinen, jota vanha malli ei juurikaan ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa vai ei se sormus pelaakkaan oikein. Saako vanhan mallin hankkineet tilalle tuotteen, joka mittaa se pulssin luotettavasti?
   Ovatko joukkorahoituksesta tuotteiden ostajat tuotekehityksen rahoittajia/uhreja? Tuotteen pitää vastata odotuksia. Eipä ollut laturikaan sitä mitä sen piti olla.

   Poista