tiistai 13. maaliskuuta 2012

Valkeen palaute MOT-ohjelmasta

Juuso Nissilä on kommentoinut eilistä MOT-ohjelmaa. Kommentit ovat odotetunlaisia, eli kaikki kielteiset asiat ovat hänen mielestään valhetta. Tämä on kuitenkin tuttu käyttäytymismalli. Kaikki kritiikki halutaan torjua leimaamalla se epätodeksi.

”Ohjelma oli tehty hyvin tarkoituksenhakuisesti ja siitä oli huolella leikattu pois se, mikä osoitti tieteellistä pätevyyttämme.”

”Siinä osoitettiin, että plasebokin huomioiden meidän tuloksemme ovat samoja kuin kirkasvalolla saaduissa samoissa koeasetelmissa.”

”Tutkimusten määrä on keskeneräinen, mutta laadullinen näyttö riittää toteamaan, että tämä on tehokas hoito.”

”Eilinen MOT-jakso oli faktojen osalta erittäin heikkolaatuinen. Suurin osa faktoista oli epätosia. Tuoreimmat tulokset kirkasvalon toimivuudesta ovat yhtä vahvoja tai jopa vahvempia kuin aiemmat tutkimustulokset.”

”Esimerkiksi Oulun Yliopiston professori Markku Timoselle annettiin tutkimustyöstä palkkioksi yhtiön osakkeista, koska yhtiön sen hetkisen varallisuuden perusteella hänelle ei olisi kyetty maksamaan muuten palkkaa. Kyllähän tehdystä työstä pitää palkka maksaa. Lahjonnasta ei missään nimessä ollut kyse.”


Nissilän toiminta on tietenkin ymmärrettävää, koska Valkeen tulevaisuus on kiinni siitä, miten hyvin hän saa tyrmättyä ohjelman väitteet ja vakuutettua masentuneet, ahdistuneet ym. siitä, että kirkasvalokuulokkeet voivat tarjota avun näiden vaivoihin.

* * * * * * * * * * * *

Milloin tämä nähdään?

6 kommenttia:

 1. Mies osaa kieltämättä puhua mustan valkoiseksi. Herra Nissilä kehui Radio Megan haastattelun lopuksi tuotettaan: "Selkeästi olemme tekemässä tieteellistä vallankumousta".

  Hmm. Lauseessa on jotain hyvin tuttua. "Uuden energian vallankumous", väittää eräs oulunsalolainen firma, joka taitaa vieläkin olla pystyssä...

  Valkeen tyypit ovat kuitenkin oppineet jotain "vallankumouksellisista tuotteista": ne pitää puskea "tieteen prässin" läpi eli pyrkiä aukottomasti osoittamaan, että laitteella ja sen takana olevalla teorialla on vankka tieteellinen perusta.

  Minulla olisi muuten ehdotus Valkeelle (jos firman herrat sattuvat tätä lukemaan).

  Jos tavallisen kirkasvalolampun "teho" on n. 60% ja Valkeen lähes 90%, niin liittämällä Valkeeseen tavalliset kuulokkeet ja soittamalla piristävää musiikkia tehoprosentti nousisi taatusti yli sadan....

  Onneksi sivun http://www.pimee.fi/ tuotteet ovat halvempia.

  VastaaPoista
 2. Kuuleman mukaan Valkee toimii Utelen entisissä tiloissa.

  VastaaPoista
 3. Eikä tarvitse edes kuunnella huhuja, vaan Valkeen sivut antavat selkeästi uudeksi kontaktiosoitteekseen "Kauppiaantie 30, Oulunsalo". Se on just se entinen Utele-talo kauppakeskuksen liikenneympyrässä.

  VastaaPoista
 4. Minusta on surullista, että oululaiset selkäänpuukottavat asiantuntemattomasti toisia oululaisia. Mikä kompetenssi tämän blogin pitäjällä on arvioida Valkeeta?

  VastaaPoista
 5. Selkäänpuukottaminen on niin suomalainen kuin oululainenkin tapa.

  Olen jo parin vuoden ajan seurannut Valkeen puuhailuja, jolla mahdottomastakin yritetään tehdä mahdollinen. Valkeen kannattaisi alkaa valmistautua vahingonkorvausvaateisiin Yhdysvalloissa, jossa korvaussummat ovat tunnetusti tähtitieteellisiä.

  VastaaPoista
 6. Kyllä ne selkäänpuukottajat löytyvät Valkeesta. Valkeen toiminta vahingoittaa vakavasti koko Oulun seudun uskottavuutta korkean teknologian tyyssijana.

  VastaaPoista