sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Sääsken ”deaktivointi”

Asekeräilijöille myydään vanhoja ns. deaktivoituja aseita, joita on modifioitu siten, että niillä ei voi enää ampua eikä niihin tarvita lupaa, mutta käsistään kätevä osaa kyllä tehdä tarvittavat muutokset, jotta niitä voidaan jälleen käyttää.

Sääski – tuo verta imevä pirulainen – voidaan myös deaktivoida eli tehdä vaarattomaksi, mutta reaktivointi ei ole enää aseiden tapaan mahdollista.

Sääski napataan kiinni, ja sitä puristetaan vartalosta keski- ja etusormien välissä siten, että sen pää osoittaa vasemmalle, mutta otteen täytyy olla hento, jotta sääski ei kohtaa loppuaan vielä, vaan se saa kokea myöhemmin hitaan kuoleman ilman veriaterioita. Sääsken pistin puristetaan vasemman käden etusormen ja peukalon kynnen väliin, ja varmistumalla, että oikean käden ote pitää eikä se ole liian tiukka, vasemmalla kädellä vedetään pistin irti.

Pistin on tiukasti kiinni sääsken päässä, ja joskus käy niin, että pää lähtee pistimen mukana. Silloin täytyy etsiä uusi koe-eläin.

Kuvassa näkyy, miten sääski yrittää tunnustella pistintään, jota ei enää ole. Toivottavaa myös olisi, että sääski tuntee kipua


Deaktivoitu sääski. Sääsken vasen siipi on edelleen tallella, vaikka sitä ei kuvasta näekään. Eihän deaktivoinnin tarkoitus ole rääkätä sääskeä...


Toimenpiteen jälkeen kuvan sääski lähti lentoon, mutta se on varmaa, että se ei tule enää koskaan kiusaamaan ketään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti