torstai 21. heinäkuuta 2016

What the Fuck!

Asmo Solutionsin Phasebook-sivulla on (uusi) tilannearvio laturin mahdollisesta valmistumis- ja toimitusajankohdasta. Kaikki alkaa nyt kuitenkin näyttää siltä, että laturin ennakkoon tilanneet eivät tule koskaan saamaan vastinetta maksamalleen rahalle.

”Me käytimme 3 kertaa IndieGogosta saadun määrän rahaa ainoastaan suunnittelutyön viimeistelyyn ja testaukseen, laskematta mukaan komponenttien tilausta, kokoamista ja laturikohtaisia testejä, tai postimaksuja.”

Mistä tämä raha on tullut..? Indiessä kerättiin noin 93.000 dollaria, joten kyse on noin 280.000 dollarista.

”ASMO-laturien valmistus aloitetaan elokuussa ja toimitukset alkavat syyskuun ensimmäisellä tai toisella viikolla.”

Moni laturin tilannut saattaa kysyä, miksi niitä ei jo valmisteta. Syyskuussa tullaan sitten ilmoittamaan, että toimitukset tulevat ”viivästymään”...

”Me olemme työskennelleet täydellä teholla koko vuoden saadaksemme ASMO-laturin valmiiksi kuluttajakäyttöön. ”

Vuosi tuhrattu noinkin ”monimutkaiseen” laitteeseen... Onko kyse inkompetenssista vai mistä..?

”Laturien valmistaminen pelkästään ennakkomyynnistä saadulla rahalla ei ollut mahdollista.”

Mutta yhtään myyntiin tarkoitettua laturia ei ole vielä valmistunut. Mistä raha on tullut? Veronmaksajien taskuilla oli jo käyty. Onko siellä käyty sitten uudelleen?

”Samaan aikaan kun olemme hoitaneet laturien valmistusta olemme myös keränneet rahoitusta, jotta voimme pysyä toimintakykyisenä. Tiimimme on tehnyt töitä palkatta ja olemme maksaneet kuluja omasta taskustamme...”

Jos kassa on tyhjä, palkanmaksu voi olla vaikeaa...

Viivästyminen kertoo pahoista ongelmista, joita ei tietenkään haluta kertoa, ja siitä, että se tulee toistumaan. Karu arvio on, että kaikki ennakkoon maksaneet eivät tule koskaan saamaan laturiaan.

Tässä alkaa vähitellen näkyä merkkejä ns. pyramidihuijauksesta. Jotta nyt ennakkoon tilanneet ja maksaneet saisivat ihmeitätekevän laturinsa, tarvitaan uusia tilaajia ja maksajia, ennen kuin heidän laturinsa voidaan valmistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti