torstai 5. huhtikuuta 2018

Certum Phonen katastrofi

Certum Phone on ollut jo kymmenen päivän ajan ennakkomyynnissä Indiegogossa, ja se on saanut vasta seitsemän tukijaa. Jos kampanja kestää (ilmoitetusti) huhtikuun loppuun, jäljellä on vielä 25 päivää ja kampanjan kestoaika tulee siten olemaan 35 päivää.


Jos myyntivauhti jatkuu nykyisellään, Certum Phonea tullaan myymään ennakkoon 25 kappaletta, joka jää ”hieman” 10 000 puhelimen tavoitteesta. Jos kampanjan kestolla ei olisi mitään aikarajaa, Zero Reception tarvitsisi aikaa 14 285 päivää yltääkseen tavoitteeseensa. Se on 39 vuotta.

Zero Reception on tehnyt pahan arviointivirheen puhelimensa tarpeen kanssa. Olematon kiinnostus kertoo selvästi, että puhelimelle ei ole tarvetta. Pahin virhe on tietenkin myydä puhelinta sika säkissä.

Yritys ei esitä ainoatakaan todistetta siitä, että Certum Phone toimisi pienemmillä signaalitasoilla kuin muut puhelimet. Se ei riitä, että yritys itse uskoo siihen. Tukijoiden täytyykin olla yksinkertaisia, jos uskovat sen, mitä Zero Reception luulee tietävänsä.

Jotta Certum Phone saavuttaisi edes yhden prosentin tavoitteestaan, (todellisuudessa 0,51 %) puhelinta pitäisi myydä ennakkoon vähintään 51 kappaletta. Tuokin tavoite näyttää nyt etäiseltä haaveelta.

Hyvää tässä on se, että Tekes tuskin tukee enää Zero Receptionia, joka tulee todennäköisesti katoamaan historia hämärään ”vallankumouksellisine” puhelimineen.

Certum Phonesta tulee helposti mieleen kotimaiset laturi-innovaatiot, jotka ikään kuin yrittivät keksiä pyörän uudelleen. Ne yrittivät tuoda ”muka” uuden innovaation erittäin kilpailluille markkinoille loihtimalla sille uniikkeja ominaisuuksia, joita kilpailijoiden tuotteissa ei ole mutta jotka paljastuivat enimmäkseen valehteluksi tai mielikuvituksen tuotteiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti