sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Lukijan mielipide: Asmo – No exit

Blogiin saapui uusi lukijan mielipide, joka on erittäin ajankohtainen ja myös blogin tyyliin sopiva. Sähköpostin mukana tuli kuvia, mutta blogi ei julkaise henkilökuvaa (kirjan kantta).


Ex-laturiyrittäjän kirja on sitten viimeinkin valmis. Kirja maksaa kalleimmillaan 44 euroa. Erikoista tässä on se, että kirjaan myydään mainospaikkoja sivun alamarginaaliin hintaan 99 euroa (+ vero).


Kirjaan kerrottiin tulevan noin 300 sivua, jotka mainoksia täyteen myytyinä tuottaisivat noin 30 000 euroa. Veikkaus on, että yksikään kunniallinen yritys ei halua nimeään kyseiseen kirjaan, joten kirjan mainosmyynti tulee jäämään hyvin pieneksi.

Toinen ihmetyttävä seikka on se, että mainosmyynti alkoi näin myöhään (6.4.), vaikka kirjan pitäisi olla myynnissä jo kuun lopussa.


”VUODEN 2018 EHKÄ MERKITTÄVIN TEOS.”

Merkittävin teos? Onhan siinä tosin tuo ”ehkä”...

Pelkään pahoin, että kirjassa ei juurikaan kuulu totuuden sanaa, vaan syy epäonnistumisesta lykätään muiden harteille. Syyttävin sormi tainnee osoittaa someen eli keskusteluryhmiin, blogeihin, verkkokauppojen (negatiivisiin) asiakaspalautteisiin yms., jotka vain kertoivat totuuden tuosta ”maailman turvallisimmasta”, ”palamattomasta”, ”patentoidusta” ja ”energiapihistä” laturista.

Kirjan oikeampi nimi olisi ollut: ”Kuinka onnistuin petkuttamaan sijoittajilta 1,4 miljoonaa euroa”. Sijoittajia johdettiin todella pahasti harhaan, eikä yksikään sijoitusmuistiossa luvattu yhtiön arvoa kasvattava asia toteutunut.

On mielenkiintoista nähdä, sivutaanko kirjassa millään tavalla poliisitutkintaa. Siinä epäillään, että idea palamattomaan laturiin olisi varastettu toiselta henkilöltä.

Koska kirja ilmestyy aivan vapun aattona, se voisi sopia arkkitehtiopiskelijoiden myytäväksi perinteisen Ööpisen oheen. (Hinnan pitäisi kuitenkin olla paljon pienempi.) Siinä olisikin sitten lystikästä vappuluettavaa...

21 kommenttia:

 1. Useissa lehtijutuissa on mainittu, ettei Asmo vastaa haastattelupyyntöön. Siksipä näille toimittajille saattaa avautua mahdollisuus päästä tutustumaan materiaaliin, joka on poliisitutkinnankin käytössä. Materiaalin avulla toimittajat kyllä pystyvät kertomaan totuuden ilman haastattelujakin.

  VastaaPoista
 2. Laitatko oman blogisi mainoksen kirjaan, jos kustannan sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisikin mielenkiintoinen ajatus. Miksipä ei..?

   Poista
  2. Ok. Katsotaanpa saatko mainoksen kirjaan. Olen lähiaikoina sähköpostitse yhteydessä. Jos saat mainoksen kirjaan, saat vaivan palkaksi myös pullon gambinaa. Jos et onnistu, saat kaksi pulloa.

   Poista
 3. jossain lehtijutussa kehui että mitään ei tekisi toisin, vaikka yritys konkurssissa, sijoittajien rahat menetetty, vasta loppumetreillä ymmärretty mihin hintaan valmistus olisi kannattavaa olettaen x eur myyntihinta, ja itse poliisitutkinnan kohteena. miksipä sitä oppisi jos oppimattakin pyyhkii hyvin business oulun kainalossa vai missä nykyään pyöriikin.

  mitä muuten kuuluu tuolle poliisitutkinnalle?

  VastaaPoista
 4. Kustantajan olisi kannattanut ostaa konkurssipesästä loput laturit, jotka se olisi lahjoittanut Asmon kirjan mukana. Kustannuslisä olisi ollut olematon, koska latureiden veroton myyntihinta oli 8 euroa, josta myyjän kate vähennettynä pesä sai noin 4 euroa laturilta. Kirjan ostaja olisi myös saanut jotakin hyödyllistä satukirjan sijaan.

  Muistettakoon, että laturi on kirjan ”päähenkilö”.

  VastaaPoista
 5. Jos väite laturin idean varastamisesta pitää paikkansa (poliisitutkinta), mutta sitä ei mainita kirjassa, silloin kirja rakentuu pelkän valheen varaan.

  P. S. Mainos kirjaan maksaakin nyt 100 euroa.

  VastaaPoista
 6. Kalevan Juttutuvassa on loistava kommentti:

  Kyllähän tämä oli surkea tarina: Asmo-laturin "maailmanvalloitus" päättyi tavaratalon alekoriin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://oulun1.blogspot.fi/2017/04/asmo-laturi-1990-puuilossa.html

   Alekorista on ennakoitu blogissa jo aiemmin.
   Anonyymi29. huhtikuuta 2017 klo 9.34

   Laturille käy kuten joidenkin artistien huonosti myyville musiikkitallenteille. Niitä myytiin koreista ovh -50%,70%,80%,90% alennuksilla. Jos tavara päätyy tuollaiseen alennukseen, sen on todettu olevan huonosti myyvä tai huono tuote. On kyllä aika koomista ajatella, että tästä huikeasta ja ekologisesta ihmelaturista saattaa tulla elektroniikkajätettä. Seuraava askel on 70% ale. Voiko olla mahdollista, että valmistaja joutuu ottamaan tuotteet takaisin, jos ne on kaupattu jälleenmyyjälle väärillä spekseillä vaikkapa patentoituna?

   Tästäkin rahankerääjästä taitaa tulla mielenkiintoinen tarina.
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005637887.html

   Poista
  2. Laturin myyntihinta korkeimmillaan yrityksen postimyynnissä oli 50 euroa, joten alennus on nyt huikea 80 prosenttia.

   Tämä on tietenkin traaginen tarina. Suurin osa 30 000 kappaleen valmistuserästä myyntiin erittäin tappiolliseen 10 euron hintaan - ja tuon alekorimyynnin rahoittivat epäonniset (ja harhaanjohdetut) sijoittajat.

   Poista
 7. Kustantajalle voisi antaa sellaisen neuvon, että kirjasta ei kannata ottaa kovin suurta painosta. Koska kyseessä on pienkustantaja, kaupat ottavat kirjan myyntiin todennäköisesti kustantajan lukuun (lehtimyynnin tapaan), eli myymättömät kirjat palaavat takaisin kustantajalle.

  Yksinkertaista: mitä pienempi painos, sitä pienemmät tappiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakin päätyy alekoriin ennen syksyä. Ne joiden kanssa olen aiheesta keskustellut, niitä kiinnostaisi enemmin kuulla mitä todella tapahtui.

   Poista
  2. Eipä taida tulla hittikirjaa. Jatko-osassa luemme varmaan kustantajan konkurssista.

   Poista
  3. Onko kustantaja tiedossa? Villi veikkaus, että tämä kirja kustannetaan Tekes-rahalla.

   Poista
  4. Onhan se: Luova Laboratorio. Tarkoittaa sitä, että sillä ei ole resursseja (€€€) ottaa kovin suurta painosta.

   “Ootte te kyllä hulluja”

   Jos joku haluaa kirjoittaa arvostelun kirjasta, Lukijan mielipide tarjoaa mahdollisuuden sen julkaisemiseen. Blogi ei tule tekemään sitä.

   Poista
  5. https://extranet.tekes.fi/ibi_apps/WFServlet?IBIF_ex=o_myonto_htm1&IBIAPP_app=openraho

   2016 tämä "laboratorio" sai 49.490 € TEKESiltä.

   Poista
 8. Jos kirja käännettäisiin englanniksi, nimeksi sopisi:

  CONFESSIONS OF A CON ARTIST

  VastaaPoista
 9. 30 000 on ollut vamistuserä, josta myyty 5000 jälleenmyyjille, jotka ovat myyneet ne edelleen kuluttajille, osin raskaasti alennettuun hintaan. Riippuen myyntisopimuksesta, tappiollisen myynnin on voinut joutua myös nämä jälleenmyyjät nielemään. On mahdollista, että laitevalmistajan myynti näiden 5000 osalta oli voitollista. Kenties loput 25 000 on saatu dumpattua omakustannehintaan tai alle muille markkinoille, tai kenties ne vielä pölyttyy jossain varastossa, mutta ei liene ihan suoraviivaista olettaa että ne on myyty näissä kotimaan alemyynneissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuilo ainakin myi osan latureista tappiollisesti. 25 000 laturia vaikuttaa niin suurelta määrältä, että niitä ei välttämättä ole syksyn jälkeen myyty enimmäkseen erittäin tappiolliseen 10 euron hintaan. Voihan toki olla, että jokin taho oli ostanut suuren erän konkurssipesältä muutaman euron hinnalla ja varastoinut ne parempia aikoja odotellen...

   Asmo Solutions sai valtion tukea yhteensä 112 700 euroa. Jos ajatellaan, että tuolla rahalla tuettiin laturien kannattavaa myyntiä, jokaista laturia tuettiin 22,54 eurolla.

   Poista
 10. Muhoksen kunnan sivulla on seuraava teksti:

  Asmo Saloranta on kirjoittanut kirjan No exit. Kirja on kertomus siitä mitä yrittäjyys pohjimmiltaan on. Tarina innosta, uskosta tulevaisuuteen ja tekemisen palosta. Asmo voi muhoslaisille olla entuudestaan tuttu, sillä hän on aiemmin asunut Muhoksella. Lisää Asmosta: https://www.asmosaloranta.com/.

  Kuvaus kirjan tarinasta on täyttä valhetta. Siinä pitäisi lukea:

  ”Tarina valehtelemisesta, median vedättämisestä, kuluttajien huijaamisesta ja sijoittajien petkuttamisesta.”

  VastaaPoista
 11. Grillikausi avattu.
  http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/grillikausi-alkoi-tulisesti-kempeleessa-palokunta-halytettiin-paikalle/791161/

  Kerrotaankohan siinä kirjassa siitä palosta totuus vai vieläkö valehtelu jatkuu? En muuten aio lukea.

  VastaaPoista