torstai 12. huhtikuuta 2018

Radientum Oy

Certum Phonen 4,4 kertaa nykyisiä huippupuhelimia paremman ”kuuluvuuden” takana on tamperelainen Radientum Oy, joka kertoo kotisivullaan: ”Radientum tarjoaa antennisimulointia, antennisuunnittelua, integrointia, testaus- ja konsultointipalveluja.”

Sama todetaan mobiili.fi:n uutisessa:

Certum Phonen antennisuunnittelija on kotimainen Radientum-yritys, jonka kanssa yhteistyön kuuluvuuden maksimoivien teknisten ratkaisujen osalta kerrotaan olleen tiivistä. ”Meillä on Suomessa edelleen maailman paras osaaminen matkapuhelinten antennisuunnitteluun”, Certum Phonea kehittävän Zero Receptionin toimitusjohtaja Janne Knuutinen muistuttaa.

Maailman paras osaaminen matkapuhelinten antennisuunnitteluun..?

Mikä tämä Radientum Oy sitten oikein on?

Finderin mukaan Radientum Oy:n viime tilikauden liikevaihto oli 109 000 euroa ja voitto 6 000 euroa. Henkilöstöä oli tuolloin neljä.

Radientumin kotisivun kuvassa poseeraa seitsemän henkilöä, joten joko työntekijöiden lukumäärä on kasvanut tai kuvaan otettiin mukaan joitakin ohikulkijoita.

Kun kerran edellä olevissa lainauksissa kerrotaan, että Certum Phonessa on kaikkien aikojen paras kuuluvuus ja ”Suomessa on edelleen maailman paras osaaminen matkapuhelinten antennisuunnitteluun”, siitä voidaan tehdä vain yksi johtopäätös: Radientum on maailman paras antennisuunnittelija.

Mutta onko se oikeasti? Miten pienen manselaisen yrityksen osaaminen voi olla niin paljon parempaa kuin suurten puhelinvalmistajien, joiden todellinen osaaminen ja taloudelliset resurssit ovat aivan toisella tasolla?

Vastaus kuuluu: ei tietenkään mitenkään. Tämä kaikki on vain maankuulua oululaista liioittelua ja valehtelua.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Zero Receptionissa tällä hetkellä ajatellaan. Kuviteltiinko siellä todellakin, että viiden miljoonan dollarin rahoitus kerätään tuosta vain?

Vaikka puhelimeen tuleekin (tai todellisuudessa ei tule, koska puhelin ei tule koskaan valmistumaan) maailman parhaimman antennisuunnittelijan suunnittelema maailman paras puhelinantenni, se ei siltikään näytä herättävän IGG-tukijoiden kiinnostusta. Onko syy sitten tukijoissa, jotka eivät ymmärrä hyvän ”kuuluvuuden” päälle?

Loppukevennyksenä Juice Leskinen esittää kappaleen Tampereen aamu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti