maanantai 31. joulukuuta 2018

Lukijan mielipide: Loppu rakettien paukuttelulle

Rakettien kieltoa koskeva kansalaisaloite.


Ehkä tässä aloitteessa on tarkemmin ajateltuna hivenen järkeä, sillä ohjeiden noudattaminenkaan ei takaa ilotulitteiden turvallisuutta itselle eikä muille. Kiinan lapsilla on saattanut tulla ilotulitteen valmistuksessa virhe, kuten alla olevassa tapauksessa on todennäköisesti käynyt. Toisaalta kiellon tullessa mahdollisesti voimaan, idiooteimmat saattavat yrittää valmistaa pomminsa itse. Siitäkään ei hyvää seuraa.


- Ostettiin KGB-patalajitelmia. Kaksi toimi ihan moitteettomasti. Yhdestä räjähti melkein kaikki kerralla. Tunsin vain, että jotain kovaa lensi silmään. Sain aivotärähdyksen. Elinan mukaan ilotulitteet asetettiin laiturin päähän ja tuettiin ohjeiden mukaan. Suojalaseja hänellä ei ollut.
- Olimme ainakin kymmenen metrin päässä. Käyttöohjeissa oli kahdeksan metrin turvaväli. Elina on menettänyt näön vasemmasta silmästä lähes kokonaan.

Jos raketteja ja pommeja halutaan kuitenkin ostella ja paukutella, niin huolehtikaa kuitenkin jokaiselle ne suojalasit päähän. Kannattaa miettiä mitä voi tapahtua, ennen kuin alkaa hölmöilemään ja matkimaan jotain Duutsonien rakettisotaa.

Nämä eivät ole loppukevennyksiä.


Kuvahaulla löytyy monta surullista tapausta esim. hakusanoilla:.
FIRECRACKER VS HAND

3 kommenttia:

  1. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b92df71-e059-4b8f-a1cb-5008960940f6
    Ilotulitepata räjähti perheenäidin kasvoille Kangasalla, hampaita jouduttiin poistamaan: ”Uudenvuodentraditio loppui nyt tähän”

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3603d1bd-b1d7-4e74-a29a-d112a9b8e83c
    Kauhunsekaiset uudenvuoden tunnelmat Rautavaaralla – Video: ilotulitepadasta sinkoili raketteja sarjatulella joka suuntaan

    Onkohan kiinalaislapsella ollut huono maanantai patojen kanssa?

    VastaaPoista
  2. Tuolla ei olisi pelkät suojalasit riittäneet.
    https://www.youtube.com/watch?v=AReNfqqGsb8

    VastaaPoista
  3. https://pt-media.org/2019/01/02/ranskan-ongelmalahiossa-sata-autoa-tuleen-uuden-vuoden-yona/
    Ehkäpä nuo raketit toimittavat Molotovin cockatailin virkaa ja siksi ne halutaan kieltää. Ikkuna rikki ja raketti sisään.

    VastaaPoista