torstai 7. lokakuuta 2010

Pudasjärven S-Market

Pudasjärvelle valmistui viime vuoden lopulla uusi Osuuskauppa Arinan S-Market.

Kaupunkia – kyllä! se muuttui kaupungiksi vuoden 2004 alusta – tuntemattomalle kerrottakoon, että Pudasjärvi sijaitsee entisessä Oulun läänissä Pohjois-Pohjamaan ja Koillismaan rajalla. Mitään kaupunkimaista siinä ei tosin ole, jos kaupungin keskustan ymmärtää tavallisesti käsittävän kerrostaloja, liikennevaloja, liikenneruuhkia ja pysäköintimittareita. Tosin yksi kerrostalo valmistui viime vuonna ja kaksikin pudasjärvisten ohjaamaa autoa riittää yleensä saamaan aikaan liikenneruuhkan.

Uusi tavataratalo valmistui kortteliin, jossa sijaitsivat aikaisemmin S-Market, Alkon myymälä ja linja-autoasema. Koska korttelissa oli reilusti tilaa – niin kuin koko kylällä yleensäkin – rakentamisjärjestely toteutettiin siten, että uutta liikerakennusta rakennettiin linja-autojen laiturialueelle samanaikaisesti, kun vanhaa liikerakennusta purettiin.

Uusi S-Market pysäköintialueineen on valloittanut koko korttelin, joka on kooltaan yli hehtaarin. Vähäinen läpimenevä linja-autoliikenne Ouluun, Kuusamoon, Puolangalle ja Rovaniemelle hoidetaan hieman häveliäästi kiinteistön yhdessä päädyssä. Jos valtio ei tukisi linja-autoliikennettä, siellä ei nähtäisi ainoatakaan linja-autoa.

Koska uuden S-Marketin pysäköintialue on niin valtava suhteessa Pudasjärven asukaslukuun tai myymälän potentiaalisten asiakkaiden määrään, on tietenkin selvää, että suurelle pysäköintialueelle täytyy olla monta sisäänajotietä. Pudasjärvellä niitä on peräti viisi, eli korttelia ympäröiviltä jokaiselta neljältä tieltä on vähintäänkin yksi liittymä pysäköintialueelle.

Olisikohan tässä sorruttu suuruudenhulluuteen? Viisi sisäänajotietä ja suunnaton pysäköintialue, joka ei voisi koskaan tulla täyteen autoja.

Kuva on otettu syyskuussa arki-iltapäivällä kello 16.30, joka on ainakin monessa muussa kaupungissa vilkkain kaupassakäyntiaika.

Kuten ylläolevasta ja tästä kuvasta voidaan laskea yhteen, S-Marketin pysäköintialueella on (peräti) noin kymmenen autoa.

Asiakkaita myymälässä ei juurikaan näy.

Itse myymälässä ei tietenkään ole mitään vikaa. Se on siisti ja asiallinen, niin kuin uuden myymälän pitääkin olla.

2 kommenttia:

  1. Se on tämä jären käyttö ku se ei oo sallittua kaupunnin "päättäjillä". Olis paljonkin parempaa rahna käyttöä ku nimenomaan hukata tällaiseen s-market hukka projektiin. esim. teiden parannuksia ja päällystämistä, vuokra asuntojen kunnostuksia ym. ärsyttää asua tällases käpykylässä jossa ei jossa niin kutsutut "päättäjät" hukkaavat meidän asukkaiden ja veronmaksajien rahoja järjettömiin "projekteihin" toinen hyvä esimerkki "päättäjien" mielestä oli sijoittaa syötteelle rahaa josta on ollut keskustelua kun rahaa ei tuu sitä kautta riittävästi. nykyiset "päättäjät" pitäisi kaikki erottaa ja tilalle järjellisiä ja älyllisiä päättäjiä et tulis jotain järkeä täällä asumiseen. Terveisin: Pudiksen asukki.

    VastaaPoista
  2. olet aivan oikeassa, parkkipaikka tuskin koskaan tulee täyteen autoja, tuskin edes puolilteen täyteen! Hoh hoijaa.

    VastaaPoista