keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Danske Bank ”uudistaa” hinnoittelua

Danske Bank tekee saunalahdet ja ”uudistaa” hinnoitteluaan. Tiedotteen lakoninen sanoma on se, että aikaisemmin maksuttoman tilin uudeksi kuukausimaksuksi tulee 6,40 euroa. Ensivaikutelma on, että eihän tämä voi olla totta. Olisikohan tanskalaispankilla tullut sekaannus Tanskan kruunun ja euron välillä? 6,40 euroa tekee sentään 76,8 euroa vuodessa, ja koska tilejä on kaksi, ne tekisivät yhteensä 153,60 euroa vuodessa. Tämä on ylimielistä ja törkeää toimintaa pankin taholta.

Lainauksia tiedotteesta (joka on myös pankin sivulla):

Muutoksia tilien ja päivittäispalvelujen hinnoissa

Yhtenäistämme toukokuussa 2013 päivittäisasioinnin pakettien* hinnoittelua. Samalla muutamme säästämiseen tarkoitettujen tilien korkoja paremmiksi.

Jatkossa hyödyt pankkiasiointiesi keskittämisestä aiempaa enemmän: saat päivittäisasioinnin palvelupaketista alennusta säästöjesi ja sijoitustesi perusteella. Lisäksi saat parempaa korkoa säästämiseen tarkoitetuille tileille.”


”Uudistamme hinnoitelua.” Pankki yrittää saada sen kuulostamaan vain harmittomalta tapahtumalta, vaikka kyseessä on huomattava hinnankorotus: 76,80 euroa vuodessa.

6,40 euron hinnankorotus on varmasti asia, joka kiinnostaisi myös kuluttajaviranomaista, mutta koska Postipankin perillisen – tässä voisi osuvasti sanoa, että ei ole pojasta polvi parantunut – käyttö on niin vähäistä ja meneillään on kiista Saunalahden kanssa, tähän ei kannata uhrata yhtään enempää aikaa kuin on pakollista.

Tehtäväksi jääkin vain:
1) Pankkiin tulevien suoritusten tilinumeron muuttaminen toiseen pankkiin
2) Tilien tyhjentäminen
3) Tilien irtisanominen 1.5.2013 mennessä

Nyt näyttää siltä, että pankin käyttämä java-sovellus ei käynnisty, joten tilit täytyy tyhjentää jokin toinen päivä. Olisikohan moni muukin samalla asialla..?

Hyvästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti