torstai 3. maaliskuuta 2016

Suosi suomalaista ja aja Ladalla

Näin sanottiin 80-luvulla, ja sanonnalla oli myös todellisuuspohjaa, mutta ei siitä sen enempää.

Kaupungilla liikkui eilen ilkeä huhu, että Asmo Solutions ei aloittaisikaan paljon ja enimmäkseen kielteistä julkisuutta saaneen Asmo-laturin tuotantoa Suomenmaassa, ja tottahan se on.

Digitoday-verkkomedia kertoo: ”Suomalaisen älylaturin tuotanto ulkomaille – myytiin suomalaisena.”

Siinähän se on suoraan sanottu: jälleen kerran tyhmää suomalaista lorotettiin suoraan silmään. Asmo-laturin markkinointivaltti oli suomalaisuus, eli laturi valmistettaisiin Suomessa mutta kuitenkin kiinalaisista komponenteista. Se on nyt sitten varmaa, että latureita ei tulla valmistamaan ainakaan Suomessa jos sitten edes ikinä missään muuallakaan.

Valmistusmaasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta yrityksen mukaan se voisi olla Viro, ja ensimmäisten tuotteiden pitäisi olla valmiina 1. kesäkuuta. Lopullinen maali lienee kuitenkin Kiinan kansantasavalta, ja voimmekin mielenkiinnolla jäädä odottamaan, milloin yritys vahvistaa tämän.

Jos Asmo-laturin ennakkomyynnissä oli kerrottu, että laturi valmistetaan Suomessa, mikä ei tule toteutumaan, yritys on pettänyt asiakkailleen antamansa lupauksen.

Digitodayn jutun yhteydessä olevat kommentit ovat enimmäkseen kielteisiä, minkä selittää tekniikkaan orientoitunut lukijakunta, joka ymmärtää, mistä Asmo-laturissa on todella kysymys.

Suosi virolaista (tai kiinalaista) ja osta Asmo-laturi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti