tiistai 7. marraskuuta 2017

Kom-teatteri: Kansainvälinen

Kirpputorilta löytyi Kom-teatterin Kansainvälinen C-kasettina (LRC 62) vuodelta 1972. Koska Love Records ei koskaan tehnyt kaseteista uusintajulkaisuja, tietää varmasti, että kasetti on todellakin vuodelta 1972 ja siten (kunnioitettavat) 45 vuotta vanha.

Hyvällä kasettidekillä toistettuna voi vain hämmästellä, miten sen äänenlaatu voi vieläkin olla niin hyvä. Äänenlaatu on selvästikin parempi kuin millään kaupallisella radiokanavalla esitetyllä kappaleella.

C-kasettia on pidetty huonona tallennusvälineenä, joka ei kestä aikaa. Analoginen magneettinen tallenne on toki alttiina ympäristön magneettikentille ja taustasäteilylle, ja sen vuoksi voisi kuvitella, että 45 vuotta olisi tehnyt tehtävänsä, mutta ei: siinä on edelleenkin laaja taajuusalue ja melko suuri dynamiikka.


Kasetin säilytyspaikalla on myös paljon merkitystä tallenteen säilyvyydelle, ja voisi kuvitella, että työväenmusiikkia sisältävää kasettia ei ole pahimman aatteen innon laannuttua säilytetty kovinkaan hyvin...

Loppukevennyksenä äänitteen nimikappale. Vaikka vappuun onkin vielä puoli vuotta aikaa, siitä huolimatta: ”Tää on viimeinen taisto...”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti