keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Kilpailua tyhmyydestä..?

Eräs ruotsinsuomalainen vaatii kommentissaan rahojaan takaisin Muzosta (4.12.2017). Hän on tukenut kaikkiaan 19:ää tuotetta seitsemän vuoden aikana. Katsomalla tuettuja tuotteita tulee pakostakin mieleen ajatus, onko Kickstarterissa menossa jonkinlainen ”sanaton” kilpailu siitä, kuka tukee eniten tyhmimpiä innovaatioita.

Voiko mitään tuon tyhmempää olla? Kuinka kukaan voi olla niin tyhmä, että uskoisi tuon toimivan? ”Unico SmartBrush – Brush your teeth in just 3 seconds!”


Kyllä tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää, että hampaat eivät voi puhdistua kolmessa sekunnissa. Purukaluston koko ja muoto ovat niin yksilöllisiä asioita, että suurimmalle osalle tukijoista tulee istuvuusongelmia pesulaitteen kanssa huolimatta siitä, että niitä on eri kokoja. Akulla toimivat Unicon harjat eivät myöskään voi tavoittaa kaikkia hampaita samalla tavalla kuin hammasharja.


Unico on kerännyt lähes miljoona dollaria, ja tavoite ylittynee 11-kertaisesti. Unicolla ei ole valmista prototyppiä, vaikka niin väittääkin Kickstarterissa. Väite patentista on myös valhetta. Toisin kuin monen muun huijaustuotteen kohdalla muutamat tukijat ovat kommenteissaan havainneet tämän huijaukseksi.

Unicon vastauskommenteissa näkyy selvästi (jos osaa lukea ”rivien välistä”) että ne täyttävät kaikki klassisen huijauksen tuntomerkit.

On varmaa, että jos laite koskaan valmistuu, alkaa valitusten vyöry laitteen toimimattomuudesta tai huonosta istuvuudesta. Tästä tyhmyydestä saa pulittaa vähintään 99 euroa. (Vielä ehtii mukaan!)

Mikä unohtui? Odontologin kommentit laitteen ”toimivuudesta” ja ”hyödyllisyydestä”. Ilmeisesti yksikään odontologi ei ollut ostettavissa tai sitten tämän kusetuksen takana olevat eivät halunneet sijoittaa siihen omia rahojaan.


Täällä on Samin kilpailusarja:

5 kommenttia:

 1. Asmo on muuten Privanetin "meklarilistalla" 0,80€. Markkina-arvo 10.000€.... ei ole jäänyt paljon jäljellä.

  VastaaPoista
 2. Ei taida maestrollakaan mennä hyvin: perintätoimisto on kimpussa ja iso asiakas tuntee tulleensa petetyksi ja haluaa rahansa takaisin.

  Konkurssipäiväkirjat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asmo kertoo ajattelevan "mitä jos joudun vankilaan" - pitää sen siis itse mahdollisena. ..tä??

   Miksi näin ajattelisin jos esitutkinta oikeasti perustuisi perättömiin väitteisiin?

   Poista
  2. Ei ne vastoinkäymiset tähän lopu. Siitä pidetään huoli. Vieläkö herra ajelee maasturiporschella?

   Poista
  3. Herra säälittelee omaa kohtaloaan. Onkohan tullut mieleen miltä sijoittajista mahtaa tuntua? Osa saattoi uskoa nuihin patentteihin yms. skeidaan ja panna säästönsä osakkeisiin. Minne se miljoona katosi?

   Poista